Liga III

„Gaitele” – tot mai aproape de promovare

 FC Oltchim – EMC Rovinari 1-0 (1-0)

„Gaiţele” – tot mai aproape de promovare

* starea precară a suprafeţei de joc a îngreunat exprimarea tehnico-tactică a jucătorilor
*  Mihai Diculoiu vrea 6 puncte din următoarele două deplasări

 
Vineri, 7 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din Divizia C. Cele două divizionare vâlcene, FC Oltchim şi Lotru Brezoi, au avut programate partide pe teren propriu. Aflată în fruntea clasamentului, FC Oltchim, după sincopa de săptămâna trecută când a fost învinsă de echipa minerească din Uricani, a trebuit să primească vizita altor „ortaci”, de la EMC Rovinari. Această formaţie este cunoscută ca fiind „satelitul” divizionarei A, Pandurii Tg. Jiu, grupare care din când în când mai apelează la jucătorii de rezervă din „C”. De altfel, dintre cei care se mai perindă şi prin primul eşalon fotbalistic al ţării, s-au aflat vineri pe teren Popescu şi Cazacu. Ştiute fiind aceste lucruri şi ghidându-se după proverbul „când te arzi cu ciorbă, sufli apoi şi în iaurt”, vâlcenii s-au temut puţin de această partidă şi au pregătit-o cu maximă seriozitate. Totuşi, „chimiştii” nu au avut o evoluţie care să rupă „gura târgului”, însă nici nu se pot emite asemenea pretenţii dacă, în continuare, vremea o să fie potrivnică fotbalului şi nu se va încerca ceva pentru a se îmbunătăţi suprafaţa de joc. Referitor la adversari putem spune doar că au dat o replică bună, pierzând cu „fruntea sus”.
Nici nu a început bine meciul şi gazdele erau deja în avantaj. Au dat lovitura de graţie încă din minutul 3 al meciului. A fost prima fază şi singurul gol al partidei. Precis, Creangă a centrat din flancul drept în careu, căpitanul Adi Glăvan s-a înălţat şi a trimis balonul cu capul în plasa porţii adverse pentru scorul de 1-0. În ciuda acestei reuşite ce i-a surprins, probabil, chiar şi pe cei mai optimişti oficiali vâlceni, oaspeţii nu au „predat armele”, ci s-au luptat până la capăt, la fel de încrezători în şansa lor ca şi înaintea fluierului de început al partidei. Însă „minerii” au continuat minute bune să fie surprinşi de jucătorii vâlceni. La puţin timp după acest gol rapid, o degajare greşită a portarului celor din Rovinari le dă şansa „chimiştilor” să plece pe contraatac. Melcea a sprintat cu mingea la picior şi a avut şansa de a majora avantajul, însă şutului acestuia i s-a opus un fundaş advers care-a reuşit să respingă balonul în bara laterală. După aspectul jocului credeam că e doar o chestiune de moment până când jucătorii antrenaţi de Costel Gaiţă se vor distanţa pe tabela de marcaj, mai ales după ce, în minutul 12 al meciului am consemnat o nouă bară, de această dată autorul fiind Bărbuţ, revenit în primul 11 după o accidentare. Cam acestea au fost marile ocazii ale reprizei pe care le-au avut jucătorii uneia dintre echipele fruntaşe din Divizia C, la care s-a mai adăugat şi o fază bine gândită a oaspeţilor. O schimbare de direcţie, de pe partea stângă pe dreapta, până la Stanciu care s-a demarcat, a dus la singura ocazie concludentă a „minerilor” care puteau astfel să restabilească egalitatea. Însă, încercării jucătorului amintit de la Rovinari i s-a opus portarul Monea care, cu riscul unei accidentări, a ieşit la sacrificiu şi a reuşit să reţină balonul. Astfel, „chimiştii” au intrat la cabine liniştiţi graţie avantajului minim obţinut în debutul meciului.
Nici în repriza secundă nu s-au schimbat multe. „Minerii” au continuat să caute golul egalizator, însă fără succes, în timp ce elevii lui Gaiţă au avut o seamă de încercări eşuate de a-şi majora avantajul. Cam aşa au decurs ostilităţile până la sfârşit. Oricum, pe măsura trecerii timpului au devenit destul de dificile combinaţiile reuşite în condiţiile unei suprafeţe de joc aflată la limita impracticabilului. Totuşi, să mai amintim că Melcea şi C. Popa au trecut şi ei pe lângă marcarea golului, în timp ce din tabăra adversă nu s-a remarcat nimeni în faţa porţii lui Monea.     

Astfel s-a derulat o nouă partidă câştigată la limită de vâlceni. Spunem la limită, în sensul diferenţei minime de pe tabela de marcaj, ci nu al jocului în sine sau al ocaziilor create.

 
Au arbitrat: Cristina Dorcioman (Cîmpulung Muscel) – la centru, ajutată la cele două linii de asistenţii Petrică Pânzariu (Giurgiu) şi Sorin Ghibirdel (Piteşti). Observator: Adrian Cocoş (Reşiţa).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Monea – Glăvan, Stoica, Marinescu, Bărbuţ, Creangă, Roşoagă, Olaru, Tănăsie, Melcea, C. Popa. Au mai jucat: Mitrache, Pană şi Negrescu.
EMC Rovinari i-a avut în teren pe următorii: Mândruţ – Gheorghiţă, Popescu, Glodeanu, Băltăreţu, Dudău, Dolcescu, Liţoiu, Stanciu, Zamfir, Cazacu. Au mai jucat: Negru şi Târhat.
 
 
 
Pentru a fi convins că pot promova, preşedintele
Diculoiu vrea 6 puncte din următoarele două deplasări
 
Finalul partidei de vineri, 7 aprilie, i-a găsit pe vâlcenii de la FC Oltchim din nou fericiţi. O nouă etapă s-a scurs, alte 3 puncte acumulate care, pe fondul unor greşeli a celorlalte formaţii angrenate în lupta pentru promovare, apropie formaţia lui Costel Gaiţă tot mai mult de Divizia B. Totuşi, preşedintele acestei grupări, Mihai Diculoiu, continuă să nu se hazardeze în aprecieri la adresa jucătorilor chimişti. Nici după victoria cu EMC Rovinari nu a folosit superlative: „A fost un joc disputat, cu un adversar care şi-a dorit revanşa. Dar, îmi pare rău să constat că încă suferim la condiţia fizică, se joacă încâlcit. Mi-aş dori un joc ofensiv, în viteză, să văd că-şi sufocă adversarul. Sper ca în meciurile viitoare să ţină cont şi de părerea mea pentru că urmează câteva meciuri dificile. Nu vreau să mai dau pronosticuri ca în etapa trecută când am spus că vor lua 3 goluri şi până la urmă au luat doar unul însă care-a însemnat pierderea celor 3 puncte”. „Dacă nu-şi schimbă atitudinea nu vor avea nici rezultatele dorite”, a mai spus inginerul Mihai Diculoiu. Apoi a continuat făcând referire la cele apărute prin ziarele vâlcene cum că FC Oltchim ar fi negociat deja locul în Divizia B cu o formaţie din Ardeal: „ Eu nu ştiu nimic despre aceste lucruri. Cei care scriu ar trebui să aibă şi un fundament real şi să spună sursa acestei informaţii. Totuşi, ar fi bine să aştepte până la sfârşit pentru a specula pe acest subiect. Deocamdată, eu nu am încredere că putem promova. Mă vor convinge doar dacă vin cu 6 puncte din următoarele două deplasări.”
 
Antrenorul Costel Gaiţă a constatat că
„Stăm prost la finalizare”
 
Antrenorul „chimiştilor” Costel Gaiţă a vorbit şi el despre acest meci, fără a face însă un rezumat al partidei cu EMC Rovinari: „A fost un meci greu, cu o echipă bine determinată. Din păcate am dat din nou de o suprafaţă pe care nu putem juca. Pe un asemenea teren nu poţi să construieşti, mai ales dacă ai o echipă care se pretează la un joc combinativ. Nu poţi să realizezi mari lucruri numai aşa, la bătaie. Oricum, cred că stăm prost la finalizare, însă în condiţiile acestea nu pot să-mi dau seama dacă sunt ei de vină sau terenul”. Dar, „în ciuda acestor mici aspecte, lucrurile merg bine. Nu sunt probleme financiare. Există o oarecare presiune pentru că toată lumea aşteaptă să câştigăm la diferenţă mare. Totuşi, important este că am obţinut victoria, în perspectiva celor două deplasări grele la Vulcan şi Petrila. Îmi doresc să persiste în continuare mentalitatea de învingători”, a conchis tehnicianul vâlcean.
 
„Minerii” din Rovinari aşteptau mai mult de la lider
 
Printre puţinii spectatori care au luat loc în tribune la meciul pe care FC Oltchim l-a disputat pe teren propriu s-au aflat şi câţiva dintre oficialii grupării oaspete, EMC Rovinari. Aceştia nu au părut foarte încrezători în ceea ce priveşte şansele de reuşită ale formaţiei lor, chiar dacă avantajul minim obţinut de vâlceni încă din debutul meciului şi menţinut pe tot parcursul jocului le-ar fi dat dreptul să spere la mai mult. S-au comportat de parcă nici nu i-ar fi interesat rezultatul final. Totuşi, au spus că se aşteptau la mai mult din partea vâlcenilor, ţinând cont că sunt lideri în această a VI-a serie a Diviziei C şi, dacă se vrea, este mai mult decât probabil să şi promoveze în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării. Aşteptau mai mult atât în ceea ce priveşte jocul formaţiei gazdă care în turul campionatului, pe terenul de la Rovinari, au încântat şi au convins că merită să ajungă în Divizia B, cât şi legat de condiţiile de la baza sportivă, în sensul că s-ar fi putut face mai mult pentru a fi îmbunătăţită suprafaţă de joc şi acoperirea unei părţi a tribunei. „Unele retuşuri se pot face mai târziu. E adevărat că stăm mai prost cu suprafaţa de joc. Sunt unele imperfecţiuni la administratorul bazei. I-am dat nişte directive şi sper că le va respecta”, a fost răspunsul dat de preşedintele FC Oltchim, Mihai Diculoiu, referitor la acest ultime aspecte constate de toată lumea, nu numai de oaspeţii din etapa a 16-a a Diviziei C.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button