Acasă Liga Nationala STIRI – handbal Liga Nationala

STIRI – handbal Liga Nationala

114
0

ŞTIRI – handbal Liga Naţională

 

Pauză în Liga Naţională

 

   Venirea la Oltchim a jucătoarelor Steluţa Luca şi Valentina Ardean au făcut din gruparea vâlceană o trupă aproape invincibilă, iar asta s-a văzut cât se poate de clar şi-n meciurile jucate cu Astral Poşta Câlnău la Buzău. Odată ce şi valoarea echipei pe care o pregăteşte a crescut simţitor, antrenorul Cornel Bădulescu speră că în parcursul Oltchim-ului nu-şi mai au loc sincopele, iar finalul de sezon să fie perfect din toate punctele de vedere. „Până la reluarea Ligii Naţionale pe 15 aprilie ne vom antrena în continuare în Rm. Vâlcea. Probabil că vom fixa şi o dublă amicală la finele săptămânii viitoare, sâmbătă, 8 aprilie, cu o echipă din ţară, al cărui nume îl vom hotărî în perioada următoare. De la jumătatea lunii aprilie ne aşteaptă însă un calendar competiţional foarte încărcat. În patru săptămâni urmează să jucăm opt meciuri, în cupă şi campionat. Atunci trebuie să avem toate fetele valide pentru a ne îndeplini obiectivele”, spune Cornel Bădulescu. De această pauză intervenită în programul Ligii Naţionale de handbal feminin va beneficia şi extrema Valentina Elisei-Ardean care va merge în Serbia, pentru a-şi lua de acolo şi ultimele bagaje, după ce a evoluat aproape doi ani de zile pentru echipa Knjaz Milos. 

Oltchim o aşteaptă pe Gâlcă

   Bătălia pentru vedete, începută de Oltchim Rm. Vâlcea în această primăvară şi continuată iată săptămâna aceasta de Rulmentul Braşov, care-a anunţat că a luat-o pe austriaca Tanja Logvin, nu se opreşte aici. Aşa cum s-a precizat în timpul meciurilor România – Turcia, desfăşurate în martie în Sala „Traian”, clubul vâlcean aşteaptă acum înregimentarea pivotului Ionela Gâlcă, de la echipa franceză Nîmes. S-a avansat iniţial data de 1 aprilie pentru ca Gâlcă să întregească rândurile formaţiei vâlcene, aşa că atunci când Liga Naţională se va relua, pe 15 aprilie, ar putea să apară aşadar la Oltchim o altă vicecampioană mondială. „Dacă va veni şi Gâlcă e numai bine pentru noi, echipa va fi şi mai puternică decât!”, s-a mulţumit să recunoască antrenorul Cornel Bădulescu.

Gâscă neagă transferul la Braşov

Săptămâna aceasta, după ce au anunţat că au luat-o pe Tanja Logvin, cei de la Rulmentul Braşov au dat asigurări că au obţinut şi semnătura extremei dreapta, Nicoleta Gâscă, care evoluează actualmente la Oltchim Rm. Vâlcea. Transferul acesteia la gruparea pregătită de Mariana Târcă nu a fost deocamdată confirmat de nici una dintre părţi, nici de jucătoare, nici de oficialii clubului vâlcean. „Chiar Nicoleta Gâscă a venit la mine şi mi-a spus să nu cred ceea ce au scris ziarele centrale. A avut discuţii cu cei de la Rulmentul, sigur că e la final de contract cu Oltchim-ul, dar nu a confirmat transferul la Braşov. Voi avea în continuare încredere în ea!”, a mărturisit antreorul Oltchim-ului, Cornel Bădulescu.

 

Rulmentul s-a întărit

 

   Cu titlul de campioană în buzunar, Rulmentul Braşov a făcut în această săptămână primele mutări şi în ceea ce priveşte întărirea lotului de jucătoare pentru viitorul sezon al Ligii Campionilor. Conform informaţiilor făcute publice de oficialii echipei de la poalele Tâmpei, formaţia sponsorizată de Teodor Florescu a reuşit să o transfere pe austriaca Tanja Logvin (32 de ani), handbalistă care va veni la Braşov tocmai din curtea puternicei formaţii Hypo Viena. La Mondialele de handbal feminin din decembrie 2005, desfăşurate în Rusia, Logvin, care joacă de regulă inter dreapta, a fost golgetera turneului final, cu 60 de goluri înscrise, statut pe care şi l-a păstrat şi-n actuala ediţie a Ligii Campionilor. Altfel, în cariera sa, experimentata jucătoare austriacă a cucerit de două ori Liga Campionilor cu Hypo Viena şi a mai jucat şi pentru Krim Ljubljana.