Alte sporturi

Chimia, club de frunte în România

Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea a întocmit recent un bilanţ care cuprinde toate rezultatele obţinute de fiecare secţie în ultimele şase luni la Cupe Naţionale şi Internaţionale, Campionate Naţionale şi Internaţionale. Astfel, sportivii legitimaţi la clubul coordonat de Paul Dinu au obţinut de la începutul anului şi până în prezent 173 de medalii, dintre care 34 de aur, 61 de argint şi 78 de bronz.

Rezultate optimiste la Chimia

Directorul CS Chimia, Paul Dinu, s-a arătat satisfăcut de performanţele tuturor secţiilor, argumentând că în ciuda crizei economice care ne afectează pe toţi, rezultate au existat şi au fost mulţumitoare.

„Chimia este un club de tradiţie, care a fost înfiinţat în anul 1921 şi care a reuşit mereu să se remarce. După cum se vede în bilanţ, avem peste 170 de medalii obţinute la competiţii importante. Eu cred că se putea şi mai bine, dar ţinând cont de perioada dificilă prin care trecem cu toţii, pot spune că performanţele noastre sunt chiar optimiste. Sper ca şi în a doua parte a anului să avem rezultate la fel de bune, iar la sfârşitul lui 2009 să vă putem pune la dispoziţie un bilanţ impresionant”, a spus Paul Dinu. Tânărul antrenor vâlcean a mai precizat că este o diferenţă mare de la un sport la altul şi din acest motiv unora dintre secţii le este mult mai dificil decât altora să obţină medalii. „Trebuie să ţinem cont de faptul că nu s-a terminat anul competiţional. Sunt sporturi ale căror competiţii abia în această perioadă urmează să înceapă. Tot acum se realizează schimbul dintre generaţii, multe secţii aducând sportivi noi pentru îmbunătăţirea componenţei loturilor”, a adăugat directorul general al CS Chimia.
Singura părere de rău a lui Paul Dinu este legată de accidentarea Alinei Predescu, datorită faptului că în urma nefericitului incident, atleta a fost nevoită să stea o perioadă pe margine. „Poate dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, secţia de atletism ar fi avut rezultate şi mai bune. Timpul nu este însă pierdut. Mă bucur că sportiva şi-a revenit, iar acum va putea concura din nou. În afară de acest incident, consider că am reuşit să fructificăm toate ocaziile în care am avut şansa să obţinem un rezultat bun”, a afirmat Paul Dinu.

Clubul vâlcean are un colectiv de nădejde

Chiar dacă este director al CS Chimia de puţin timp, Paul Dinu a reuşit să se implice din mers în toate acţiunile clubului şi reuşeşte să facă o treabă destul de bună alături de colectivul pe care îl conduce. „Dacă tot am realizat acest bilanţ, nu cred că ar fi corect să mă laud singur, aşa că o să îi amintesc şi pe ceilalţi membri ai colectivului nostru: Lelioara Alexandrescu – director adjunct, Gheorghe Joiţa – contabil, Dumitru Drăguţă – expert sportiv, Constantin Ariciu – instructor sportiv şi Marian Joiţa – instructor sportiv. Aceştia sunt oamenii cu ajutorul cărora reuşesc să planific în amănunt fiecare deplasare şi acţiune la care participăm. Avem oameni care se ocupă de cazare, masă şi transport, pentru ca sportivii noştri să nu întâmpine nici un fel de greutate atunci când merg la competiţii”, a spus Dinu.

Paul Dinu: „Mi-aş dori ca sportul să nu se politizeze”

Paul Dinu a dorit să menţioneze faptul că fără sprijinul anumitor oameni, CS Chimia nu ar fi putut avea aceste rezultate, pentru că nu ar fi putut nici măcar să participe la competiţii. „Consider că avem o relaţie foarte bună cu Primăria Râmnicului şi aş vrea ca pe această cale să adresez mulţumiri pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului domnului primar Mircia Gutău, domnilor viceprimari Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu. Au fost mereu alături de noi şi au arătat că le pasă de sport, iar acesta este un lucru destul de rar întâlnit într-o perioadă de criză, pentru că noi am mai căutat sponsorizări şi în alte locuri, însă am primit doar promisiuni, care din păcate nu ne ajută cu nimic, doar ne dau speranţă. Mi-aş dori ca sportul să nu se politizeze în aşa fel, încât dacă faci parte dintr-un anumit partid să nu fi ajutat. Sper să nu se ţină cont de aceste lucruri pentru că astfel nu facem decât să omorâm sportul de performanţă, iar asta ar fi o mare pierdere pentru noi, pentru vâlceni”, a conchis Paul Dinu.

Rezultatele obţinute de sportivii CS Chimia în ultimele şase luni:

* Secţia de karate, pregătită de antrenorii emeriţi Constantin Daneş şi Paul Dinu, a câştigat 98 de medalii, dintre care 24 de aur, 32 de argint si 42 de bronz, prin următorii sportivi: Marian Totelecan, Paul Dinu, Silviu Ghiţă, Andi Ştifu, Daniel Păun, Nicolae Stanciu, Mihai Mazilu, Bogdan Gogoloşi, Florin Creangă, Remus Vişan, Alin Florea, Andrei Florea, Andrei Rotaru, Iuliana Avram, Andreea Bîlă, Raluca Frumuşelu, Cristina Ardeleanu, Diana Cocoşi şi Narcisa Căţea.
Finala Campionatului Naţional – în total 25 de medalii, dintre care 9 de aur, 5 de argint şi 11 de bronz. Cupa României – 28 de medalii, 5 de aur, 9 de argint şi 14 de bronz. Cupe Naţionale şi Internaţionale – 45 de medalii, 10 de aur, 18 de argint şi 17 de bronz.

* Secţia de haltere, pregătită de Gheorghe Dinu, a obţinut 11 medalii, dintre care 2 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz, prin următorii sportivi: Eliza Mureanu, Alexandru Şandru, Sorina Matei, Alexandru Tănăsie, Daniela Gonţan şi Daniel Moldovan.
Finala Campionatului Naţional – 4 medalii, 2 de argint şi 2 de bronz. Cupa României – 7 medalii, 2 de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.

* Secţia de judo, pregătită de Ion Luciu, a câştigat 30 de medalii, dintre care 5 de aur, 9 de argint şi 16 de bronz, prin următorii sportivi: Viorel Pană, Andrei Bărcan, Ionuţ Luciu, Denisa Luciu, Mădălin Buşagă, Ioana Mazilu, Marian Mihai, Bianca Buşagă, Eduard Boloşteanu şi Andrei Sandu.
Finala Campionatului Naţional – 2 medalii de bronz. Cupe Naţionale şi Internaţionale – 28 de medalii, 5 de aur, 9 de argint şi 14 de bronz.

* Secţia de atletism, pregătită de Lelioara Alexandrescu, Claudiu Cîrstea şi Angela Popescu, a obţinut 6 medalii, dintre care 2 de argint şi 4 de bronz, prin următorii sportivi: Marius Florin Şerban, Cosmin Rădescu, Adrian Olaru, Alina Predescu, Madalin Neaţă şi Valentina Delion.
Finala Campionatului Naţional – 2 medalii, o medalie de argint şi alta de bronz. Cupe Naţionale şi Internaţionale – 4 medalii, o medalie de argint şi 3 de bronz.

* Secţia de scrimă, pregătită de Luminiţa Marcu şi Ion Mihai, a câştigat 5 medalii, dintre care una de argint şi 4 de bronz, prin următorii sportivi: Eliza Niţoi, Alexandra Gheorghe, Cătălin Tiţa, Petre Tudorache, Cosmin Cazacu, Ionuţ Ganciu şi Ştefan Ivănoiu.
Finala Campionatului Naţional de copii – 2 medalii de bronz. Cupe Naţionale şi Internaţionale – 3 medalii, una de argint şi 2 de bronz.

* Secţia de lupte, pregătită de Cornel Lupu, a obţinut 11 medalii, dintre care una de aur, 5 de argint şi 5 de bronz, prin următorii sportivi: Ovidiu Cojocaru, Radu Zarioiu, Alexandru Măndică, Anghel Abuziloaie, Alin Bică şi Şerban Teodorescu.
Finala Campionatului Naţional – 2 medalii, una de argint şi alta de bronz. Cupe Naţionale şi Internaţionale – 9 medalii, una de aur, 4 de argint şi 4 de bronz.

* Secţia de box, pregătită de Nicu Dobriţoiu şi Marius Băluţă, a câştigat 22 de medalii, dintre care 12 de aur, 7 de argint şi 3 de bronz, prin următorii sportivi: Adrian Dicu, Alexandru Dicu, Ionuţ Augustin Banu, Mihai Daragiu, Răzvan Vâlcea, Alexandru Mătuşoiu, Ionuţ Bica, Marian Popa, Radu Leonard, Ionuţ Pantea, Robert Dicu, Alexandra Nicula şi Narcisa Ghica.
Finala Campionatului Naţional – 3 medalii de bronz. Cupe Naţionale şi Internaţionale – 19 medalii, 12 de aur şi 7 de argint.

* Secţia de handbal, pregătită de antrenoarele Nicoleta Lazăr, Cristina Rouă şi Maria Rădoi, a reuşit calificarea la turneele finale din cadrul Campionatelor Naţionale rezervate echipelor de junioare I şi II.

* Secţia de şah prin corespondenţă, compusă din antrenorul Tiberiu Aniniş şi sportivii Plas Caravan (MMF), Viorel Crăciuneanu (MS), Marius Horvat (MS) şi Florin Duţu (MS) participă în această perioadă la Campionatul European. Rezultatul nu poate fi încă relatat, deoarece competiţia se întinde pe durata a doi ani de zile.

* În urma participării la Campionatul Naţional de Divizia A, secţia de tenis de masă, pregătită de antrenoarea Mihaela Truşcă, a reuşit să se claseze în apropierea podiumului, pe locul 4. Sportive: Mădălina Avram, Larisa Ghişoiu, Ioana Ghiordun şi Loredana Andronache.

* În urma participării la Cupa României, secţia de fotbal-tenis, pregătită de antrenorul Cristian Lazăr, a ocupat poziţia a patra în ierarhia finală. Sportivi: George Drăguşin, Laurenţiu Stoian, Alexandru Roşca şi Cristian Lazăr.
Ovidiu DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button