Liga III

Favoriti pentru o promovare istorica

FC Oltchim face performanţă, ocupând locul 1 în Divizia C

Favoriţi pentru o promovare istorică

   După atâţia ani în care microbiştii vâlceni au fost deconectaţi de la fotbalul de performanţă, iată că sportul-rege a revenit în centrul atenţiei. Un prim pas pentru acest lucru a fost făcut de Primăria Rm. Vâlcea care a pus umărul la înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal. Bunăvoinţa şi seriozitatea au făcut, precum în poveşti, ca această echipă să crească valoric într-un an cât altele în zece. Astfel s-a ajuns ca CSM-ul să fie tot mai des comparată cu fostă glorie a judeţului nostru, Chimia Rm. Vâlcea. De partea cealaltă a baricadei se află FC Oltchim, club al cărui staff tehnic şi de conducere îşi doreşte să calce pe urmele CSM-ului, să acceadă spre fotbalul mare. În acest fel, mână în mână, cele două grupări ar putea ajunge, o premieră pentru fotbalul vâlcean, una pe prima scenă fotbalistică a ţării, iar FC Oltchim în eşalonul secund, dându-le posibilitatea iubitorilor acestui sport din judeţ să aleagă. Unul dintre artizanii acestei situaţii ce, cu puţină şansă, ar putea deveni din vis frumos, realitate, este preşedintele Mihai Diculoiu, iar succesul planurilor sale a depins de munca antrenorului Constantin Gaiţă. Cu acesta din urmă am realizat un scurt interviu şi o prezentare a liderului vâlcean din Divizia C.
 
* Sunteţi pregătiţi pentru reluarea campionatului?

– Da, suntem pregătiţi mai ales să abordăm meciul din prima etapă, de mare importanţă pentru noi. Eu sunt adeptul paşilor mărunţi, aşa că să nu ne gândim la ce urmează. Să câştigăm partida inaugurală a returului, iar apoi ne facem strategia pentru următorul meci pe care-l vom disputa în deplasare.

* Aveţi un avans de 8 puncte faţă de următoarea clasată. Vă mai poate încurca cineva să nu vă îndepliniţi obiectivul, acela de a promova în Divizia B? Dacă răspunsul este afirmativ, nu credeţi că suporterii FC Oltchim şi nu numai v-ar putea acuza că nu aţi vrut să ajungeţi în eşalonul 2 sau chiar că aţi vândut meciurile?
– Se poate întâmpla orice. Noi ne-am propus să tratăm cu aceeaşi seriozitate din prima parte a campionatului şi returul. Vom încerca să confirmăm în continuare. Ştiţi cum se spune, „gura lumii e slobodă”. Ne vedem de treabă şi vom duce la bun sfârşit ce ne-am propus pentru a nu le da prilejul să gândească în acest fel.
* Aţi putea nominaliza cel mai complex jucător pe care-l aveţi la dispoziţie?

– Toată echipa trebuie evidenţiată. Ea a dus greul în tur, a fost punctul forte şi tot pe echipă ne bazăm şi în această a doua parte a campionatului, avându-i în frunte pe cei doi golgheteri, Cosmin Popa şi Iosif Melcea care împreună au înscris în jurul a 21 de goluri pentru FC Oltchim.

* Ne puteţi spune dacă este întâmplătoare această clasare pe locul 1, sau a fost totul premeditat? Ori poate este o ambiţie a conducerii şi jucătorilor de a copia performanţa celor de la CSM?
– „Moneda” cu promovarea se bate de câţiva ani. Reuşind să aducem jucători de valoare precum Cosmin Popa, Creangă, Bărbuţ, Roşoagă, Pană, Tudorică… s-a creat un nucleu puternic. Eu, împreună cu ei, ne-am propus să atacăm anul acesta promovarea, dublată şi de dorinţa arzătoare a conducerii clubului fără de care nu am fi putut să realizăm mare lucru.
* Având în vedere diferenţa considerabilă între FC Oltchim şi următoarea clasată, în acest retur veţi juca mai mult pentru a oferi suporterilor spectacol sau veţi viza doar asigurarea victoriei?

– Sunt foarte importante şi punctele, dar ne dorim să oferim şi spectacol. Rezultatele şi un joc frumos ar putea atrage un număr mai mare de spectatori. Avem nevoie de sprijinul acestora pentru că ştiţi şi dumneavoastră că suporterii reprezintă al 12-lea jucător pentru echipă. Dar cred că i-am mulţumit, în parte, pe cei care au venit la stadion şi în turul campionatului.  Eu spun că au fost jocuri frumoase în acele meciuri în care am marcat câte 4-5 goluri?

* Ne puteţi da un pronostic, în ce etapă va fi deja FC Oltchim promovată în Divizia B?

– N-aş vrea să dau acum un pronostic, dar sperăm ca la jumătatea returului să fim deja promovaţi. De atunci încolo vom juca şi pentru spectacol.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button