Liga II

„Baietii simt acum o presiune în plus din partea publicului”

 Antrenorul Adrian Furnică, despre elevii săi:

„Băieţii simt acum o presiune în plus din partea publicului”

   CSM Rm. Vâlcea joacă sâmbătă, pe „Municipal”, primul meci după patru luni în faţa propriilor suporteri. Am purtat o discuţie scurtă cu profesorul Adrian Furnică, iar acesta ne-a exprimat opiniile sale în ceea ce priveşte stadiul la care se află acum echipa pe care-o pregăteşte şi mai multe despre primul joc cu Inter Gaz, în care vâlcenii nu vizează decât victoria.

* Care-a fost principala formula de joc în meciurile de pregătire?

– Până acum, în meciurile din deplasare am jucat în sistemul 5-4-1, cu Bolcu vârf împins. Sper ca la ora meciului cu Inter Gaz să-şi revină Pena care s-a accidentat la meciul amical cu Genesis Brezoi.

* S-a vorbit că n-aţi vrut să bateţi la Astra…

– Am auzit şi eu asta, că n-am vrut să batem la Ploieşti. Băieţii simt acum o presiune în plus din partea publicului pentru că se consideră că trebuie să batem peste tot. Noi, la Astra, am vrut în primul rând să nu luăm gol şi dacă se poate să înscriem. Dacă Murineanu ar fi marcat, ar fi fost bine. Acum, dacă n-a reuşit ce să-i facem, să-i luăm gâtul?

* În pauza competiţională au plecat şase jucători şi au venit tot şase. Acum, echipa e la fel de unită ca în tur?

– În primul rând, nu toţi cei care au plecat erau şi titulari. E adevărat că nici cei care-au venit vor intra în primii 11. Eu cred că noii veniţi au fost bine primiţi de colegii lor.

* În tur au fost probleme în compartimentul ofensiv. Uneori nu aveaţi la dispoziţie decât o singură variantă. Acum, cu patru oameni de atac, veţi mai avea probleme?

– Este important că în tur au marcat oameni din toate compartimentele. Asta înseamnă că am avut un joc elastic şi că au punctat cei care s-au aflat în faţa porţii la acel moment, chiar dacă erau fundaşi. Acum, aştept mult de la Pena, dar el trebuie să fie conştient că are concurenţă pe postul său şi mă gândesc aici la Câmpeanu sau Moţ.

* Compartimentul de mijloc e asigurat?

– Mă bucur că l-am adus pe Bier, pe care l-am dorit din vară. El este un jucător care poate asigura mijlocul în faza de coordonare, atunci când lipseşte Lepădatu. Şi chiar acum, cu Inter Gaz, voi încerca să-l folosesc pe Bier pe acest post pentru că Lepădatu nu joacă din cauza a patru galbene.

 

* Ce aşteptaţi de la public la primul meci de pe teren propriu din acest sezon?

– E un salt de la 200-300 de oameni câţi veneau în Divizia C, la 10.000 de oameni câţi au fost la meciul cu Universitatea Craiova. Acum, poate, la meciul cu Inter Gaz, nu vor mai fi atât de mulţi spectatori. Dar, indiferent câţi vor veni, noi trebuie să facem în aşa fel încât să nu-i dezamăgim.

Nu ardeţi „Gazul” degeaba!

   În sfârşit, iubitorii fotbalului de performanţă pot vedea din nou la lucru, într-un meci oficial, divizionara B de pe locul 2, CSM Rm. Vâlcea. Partida are loc sâmbătă, 25 martie, pe stadionul Municipal din Parcul Zăvoi, iar adversara grupării noastre va fi Inter Gaz Bucureşti. CSM are nevoie de victorie pentru a-şi păstra locul în clasament, iar publicul va avea un rol important. Tocmai de aceea conducerea clubului a decis ca intrarea să fie taxată cu preţuri modice. Astfel, pentru tribuna I (sub Oficială), preţul unui bilet de intrare este de 5 lei (50.000 lei vechi), iar la tribuna a II-a (dinspre parc şi peluze) biletele vor costa doar 3 lei / bucata. Pensionarii vor beneficia de intrare gratuită dacă vor intra la peluzele dinspre parc. O surpriză cu adevărat plăcută constă în faptul că la casele de bilete se vor găsi steaguri alb-albastre în suprafaţă de 1 mp, la preţul de 5 lei bucata. Toate acestea urmăresc atragerea unui număr mare de suporteri şi o atmosferă cât mai plăcută în tribune, după cum ne-a spus Jan Turmacu, unul dintre oficialii divizionarei B vâlcene.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button