Liga II

Municipalii, neînvinşi în cantonamentul din Austria

În ciuda problemelor de ordin administrativ cu care gruparea vâlceană s-a confruntat în ultima perioadă, fotbaliştii pregătiţi de Nikola Ilievski şi Mitică Teleşpan şi-au văzut de treabă au avut, în Austria, un stagiu de pregătire reuşit din toate punctele de vedere. Deşi la Vâlcea, conducerea făcea eforturi disperate pentru a găsi banii necesari unui nou sezon, băieţii macedoneanului Ilievski şi-au văzut de treabă şi au reuşit să termine stagiu de la Kaprun fără nicio înfrângere în ciuda faptului că au întâlnit echipe destul de puternice precum Aris Salonic din Grecia sau Padova din Italia.

Unirea în loc de Red Bull

La începutul săptămânii trecute CSM Rm. Vâlcea trebuia să întâlnească turcii de la Antalyaspor, însă „municipalii” au renunţat la acest test pentru că a apărut varianta de a întâlni o echipă mult mai titrată, Red Bull Salzburg. Însă, cu doar câteva ore înainte ca meciul să se dispute, impresarul care s-a ocupat de intermedierea acestui amical i-a anunţat pe oficialii vâlceni că partida nu va mai avea loc, lucru care i-a înfuriat la culme pe aceştia din urmă.
Din fericire, ziua de luni nu a fost pierdută pentru că s-a găsit un adversar, nimeni alta decât colega de serie a vâlcenilor şi una dintre echipele care şi-au anunţat intenţiile de promovare, Unirea Alba Iulia. Meciul cu ardelenii s-a dovedit până la urmă mult mai benefic pentru trupa lui Nikola Ilievski, antrenorul macedonean având şansa să vadă nivelul Ligii a II-a, întâlnind una dintre viitoarele adversare din campionat. Unirea a arătat că în acest sezon va fi un adversar extrem de competitiv reuşind să-i conducă pe vâlceni cu 1-0 şi 2-1, dar municipalii au reuşit să revină de fiecare dată şi să egaleze prin golurile lui Boroiban şi Iulică Popa, iar scorul final al partidei a fost 2-2. În această partidă antrenorii Ilievski şi Teleşpan au trimis pe teren următorul unsprezece: Rusandu – Dinu, Vişa, Vătavu, Facundo – Melcea, Labun, Gârlă, L. Pârvu – M. Luca, Nimes. Au mai jucat: Perianu, Pasăre, Kutlacek, I. Popa, Sg. Popescu, Câju, Băltăţeanu şi Boroiban.

Egal cu grecii de la Aris

Miercuri, pentru vâlceni a urmat un alt test foarte important când au întâlnit grecii de la Aris Salonic. Meciul s-a disputat la Seefeld pentru un teren aflat la baza unei trambuline de sărituri cu schiurile, localitate aflată la 180 de kilometri de Kaprun, pe o suprafaţă de joc pe care fotbaliştii lui Ilievski au comparat-o cu o masă de biliard. Şi după această partidă, municipalii au rămas neînvinşi în acest stagiu de pregătire după ce meciul s-a încheiat cu un scor alb, 0-0. Vâlcenii s-au mişcat destul de bine în această partidă, ba chiar au reuşit să marcheze prin Boroiban, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. În partea secundă, Marius Luca a fost foarte aproape de a marca, însă portarul grec şi-a salvat echipa cu o intervenţie de zile mari. Grecii au fost la un pas de a da lovitura pe final, mai precis în minutul 88 când au obţinut o lovitură de pedeapsă, dar Perianu a ghicit colţul şi a reuşit să pareze, intervenţia goalkeeper-ului vâlcean făcând ca partida să se încheie 0-0. În această partidă au evoluat: Perianu – Dinu, Vişa , Vătavu, Facundo – Popa, Labun, Roşca, Câju – Nimes şi Luca. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat: Melcea, Boroiban, Băltăţeanu, Gârlă şi Pasăre.

I-au bătut pe italienii de la Padova

Ultimul test pe care gruparea pregătită de Nikola Ilievski şi Mitică Teleşpan l-au susţinut înaintea de întoarcerea în ţară a fost cel cu italienii de la Padova. În această partidă, municipalii au reuşit, în ciuda oboselii acumulate pe parcursul celor două stagii de pregătire, cel mai bun meci al lor. Vâlcenii au reuşit să-i domine destul de autoritari pe italieni, iar în prima repriză chiar au irosit două mari oportunităţi de a marca prin Boroiban şi Băltăţeanu. Prestaţia bună a vâlcenilor s-a concretizat abia pe finalul întâlnirii, mai precis în minutul 83, când Iulică Popa, cel mai bun marcator al CSM-ului din această perioadă, a prins un şut excelent de la 20 de metri, iar portarul italian n-a mai avut altceva de făcut decât să scoată mingea din plasa porţii sale. În partida cu Padova, la CSM Rm. Vâlcea au evoluat: Rusandu – Dinu, Vişa, Vătavu, Facundo – Melcea, Gârlă, Labun, Onofrei – Băltăţeanu, Boroiban. Au mai intrat: Pasăre, Kutlacek, I. Popa, Câju, M. Luca, Roşca şi Sg. Popescu. Vâlcenii au încheiat en-fanfare perioada de pregătire, iar bilanţul după cantonamentele de la Poiana Braşov şi Kaprun-Austria este unul pozitiv, în nouă meciuri disputate au înregistrat şase victorii şi trei egaluri.

Încă două amicale
• miercuri cu FC Argeş II – ora 18.00 şi sâmbătă cu Concordia Chiajna – ora 11.00

Duminică seara, delegaţia vâlceană s-a întors din Austria, dar fără antrenorul Nikola Ilievski care a dat o fugă acasă în Macedonia urmând să ajungă în Râmnic marţi seara. În aceste condiţii, jucătorii vâlceni s-au reunit luni seara, la ora 18.00, făcând o scurtă şedinţă de pregătire sub comanda lui Mitică Teleşpan. Conform spuselor oficialilor vâlceni, această săptămână va fi decisivă pentru stabilirea lotului şi punerea la punct al ultimelor detalii înainte de startul sezonului.
CSM Rm. Vâlcea va lua startul în viitorul sezon pe teren propriu, urmând să întâlnească, în prima etapă a turului, programată pe data de 16 august, în Zăvoi, pe Arieşul Turda.  Însă, până atunci municipalii vor mai disputa încă două partide de verificare, împotriva formaţiilor FC Argeş II, miercuri 6 august de la ora 18.00, şi Concordia Chiajna, sâmbătă 9 august de la ora 11.00, ambele meciuri urmând a se disputa pe stadionul din Zăvoi În pauza meciului cu Concordia se va face şi prezentarea lotului cu care vâlcenii vor aborda noua stagiune care stă să înceapă.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button