Liga II

Tsunami la CSM!

• Gutău a tăiat în carne vie, dizolvând Consiliul Director al clubului
• afaceristul Frăsin avea interese obscure
• investitorii serioşi, aşteptaţi în continuare de primarul Râmnicului

Cutremur de proporţii la clubul de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea! Deşi în ultimele săptămâni s-au făcut zeci de speculaţii în legătură cu viitorul clubului şi chiar municipalitatea părea dispusă să cedeze pachetul majoritar de acţiuni unui investitor privat, vinerea trecută lucrurile au luat o întorsătură care a zguduit din temelii structura CSM. Primarul Mircia Gutău a luat decizia de a bloca orice discuţie cu omul de afaceri George Frăsin – acuzând interese obscure în ceea ce priveşte implicarea acestuia la club, şi mai mult decât atât, a dizolvat aproape total conducerea acestuia.

Conducerea clubului, rasă de primar

Practic, în urma unei şedinţe extrem de tensionate, primarul Râmnicului a dizolvat Consiliul Director, a redus un post de director adjunct, a schimbat administratorul clubului şi a operat o serie de concedieri în rândul personalului. Gutău a promis că de-acum încolo se va ocupa personal de club, pentru că este sătul de „debandada” din Zăvoi. „Am propus câteva măsuri pe care eu le consider absolut necesare pentru ca situaţia să fie cea dorită de noi. În primul rând, am dizolvat Consiliul Director şi ca membru al AGA mă voi ocupa personal de bunul mers al activităţii în locul acestei structuri; am redus un post de director adjunct, am cuplat două posturi de scouter şi referent; am redus schema de personal cu un organizator de competiţii, cu un preparator fizic… lotul de jucători care era de 30 şi l-am redus la 25. Auditul va fi făcut doar la sfârşitul anului şi restul se va face cu personal din cadrul primăriei, fără bani. Am schimbat administrator, magazioner, spălător de textile, îngrijitor teren, instalator. De ce aceste lucruri? Pentru că de când sunt primar al Râmnicului am băgat miliarde bune în teren şi vreau ca această bază sportivă să fie în permanenţă la cheie: curată şi elegantă, să nu lipsească nimic. Nu vreau să intru şi să-mi curgă apa ca acum, să fie furate becurile şi să se fure curent. Am băgat bani şi vreau să fie ordine! De aceea am tăiat în carne vie şi am schimbat toată conducerea administrativă. De luni până vineri se va face predarea-primirea pe bază de proces verbal şi inventar, se înlocuiesc oamenii şi sper că lucrurile vor merge în sensul dorit. Dacă nu, le dăm termen două luni de zile – raşi din nou şi vom pune alţii, până vom găsi oameni care să aprecieze condiţiile excelente pe care le au. Ne încadrăm printre primele cinci municipii cu o astfel de bază şi nu avem de făcut decât să o întreţinem. Dacă ne batem joc, se alege praful, ori eu nu vreau asta”, a spus Gutău în cadrul unei conferinţe de presă. De menţionat este faptul că Alin Trandafir rămâne în continuare preşedinte executiv al clubului.

Şmecherii marca Frăsin

Cu această ocazie, Gutău a pus punct oricăror discuţii cu omul de afaceri George Frăsin, nu înainte de a dezvălui adevăratele intenţii ale acestuia, legate de patrimoniul clubului. „S-a terminat relaţia cu «marele om de afaceri». Am spus foarte clar: nu voi accepta niciodată ca patrimoniul primăriei să fie băgat într-o astfel de afacere, pentru că eu cam aşa ceva miroseam: să dăm noi stadionul, ca să ia ei credite… Nu, nu voi depune niciodată garanţie cu bunurile primăriei pentru ca o firmă privată să obţină credite. În al doilea rând, nu voi accepta niciodată să fiu păcălit. Promisiunea trebuie respectată; aşa cum eu îmi respect promisiunile, şi cei care vin în colaborare cu primăria trebuie să şi le respecte. Nu se poate să spui că dai primele la sportivi pe 18 şi tu pe 22 să cauţi bani, că nu ai! Altă şmecherie: să faci contracte mari cu sportivii şi să nu garantezi aceste contracte. Nu răspund eu ca primărie pentru un contract pe care-l faci tu. Mă trezeam că după o lună el se retrage că nu mai are bani şi eu eram scos din campionat!”, a spus Gutău. Acesta a dat de înţeles că alte două firme, una din Germania şi alta din România, sunt interesate să investească în clubul de fotbal, însă nu va fi semnat nici un document până când nu vor fi acceptate anumite clauze.
Întrebat cum priveşte o eventuală implicare a SC Oltchim SA la club, primarul şi-a arătat întreaga disponibilitate. Totuşi, el a lăsat să se înţeleagă că deja combinatul este implicat în echipa de handbal, neavând posibilitatea de a investi bani şi în CSM. În schimb, Gutău s-a arătat optimist în ceea ce priveşte un eventual sprijin promis de conducerea Consiliului Judeţean, lăsând să se înţeleagă că este deschis în continuare unei colaborări cu Oltchim. „Adevăraţii sponsori vor veni după promovarea în Divizia A. Nu vreau însă să ajung în situaţia Mioveniului care după ce s-a chinuit să ajungă în Divizia A, a retrogradat, iar marele finanţator cere acum primăriei două milioane de euro. Promit să mai am încă o discuţie cu domnul Roibu şi poate vom ajunge la un punct de vedere comun”, a mai spus Gutău.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button