Politica

„Extraterestrul” de la Ocniţa

• Un nou rol pentru Gheorghe Ioniţă – senatorul samurai

După părerea noastră, interesant ar fi ca, din baza de date cu toate cunoştinţele umanităţii, pe care oamenii de ştiinţă doresc să o trimită în cosmos, pentru a nu se pierde în caz că viaţa pe Terra se va stinge, să nu lipsească o casetă cu sfaturile preşedintelui Cîlea pe teme de agricultură şi eroziunea solului, subtitrată în engleză şi suahili, două-trei expresii „de dulce” inventate de Dumitru Persu, bâlbele senatorului Jurcan, colecţia de audio file-uri de la conferinţele lui Frâncu, sigur, după ce s-a trezit cu faţa la cearceaf, plus câteva poezii compuse de el în celălalt regim, un set de poze cu Ana Maria dezbrăcată în biroul liderului judeţean al PD şi vreo opt-nouă filme porno, trase tot de pe Carol I, să nu zică extratereştrii că vâlcenii au fost nişte încuiaţi.

De preferat ar fi ca, la cârma capsulei trimisă în spaţiu, să se afle liberalul Gheorghe Ioniţă, pentru că are mai multe calităţi pe care inclusiv cei din alte lumi le-ar aprecia. Deşi nu are capul mare, este super-deştept, ştie japoneză, dar nu numai, iar când vrea îşi poate schimba chipul şi asemănarea, astfel încât, pe alte planete, cu siguranţă ar părea de-al casei. De chestia asta ne-am convins sâmbătă, la ştrandul Ocniţa, când am descoperit că acea pată mică şi neagră, de lângă bazinul cel mare cu apă sărată, era de fapt candidatul PNL pentru Senat pe colegiul uninominal Râmnicu Vâlcea. Gheorghe Ioniţă ar fi cel mai potrivit pentru această misiune şi pentru că este doxă în materie de fizică şi chimie. Păi, are la activ un purcoi de facultăţi, masterate, studii şi doctorate în aceste domenii, 18 articole ştiinţifice publicate în reviste de specialitate din ţară şi străinătate, 3 brevete de invenţie, 3 tehnologii omologate, etc. Ce să mai, te doare mintea! Din 1997, este doctor în energetica nucleară, iar în perioada 1999-2001 activitatea sa în cercetare, la Institutul Politehnic de la Tokyo, i-a lăsat cu gurile căscate pe japonezi. În prezent, Ioniţă este preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Deşeuri Active şi are un CV mai gros decât cartea de telefoane.
În postura în care îl vedeţi în imaginea alăturată a ajuns din cauză că, acum 10 ani, la schi, a suferit o entorsă, lăsată în cele din urmă cu un păcătos de reumatism. A încercat să se trateze în Japonia, frecventând renumitele izvoare termale din Honshu, Hokkaido, Kyushu şi Shikoku, însă doar împachetările cu nămol de la Techirghiol şi Ocniţa au avut efect până acum. Cel puţin aşa ni s-a spus. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button