Politica

Senatorul Dorel Jurcan, expertul PD-L în şantaj şi trafic de influenţă

Senatorul PD-L Dorel Jurcan nu e chiar uşă de biserică, aşa cum probabil foarte puţini dintre voi şi-au imaginat. Ba din contră, cam toate relele de care îi acuză pe reprezentanţii celorlalte partide i se pot imputa deopotrivă şi lui. De exemplu, în timpul campaniei electorale de anul acesta, asistam cu surprindere cum, cu un tupeu fără margini, senatorul Dorel Jurcan îndrăznea să le recomande vâlcenilor să-i sancţioneze la urne pe parlamentarii care, în ultimii patru ani, ar fi trebuit să reprezinte judeţul nostru în Parlament, dar nu au făcut-o, preocupările lor în această perioadă ţinând doar de afacerile şi interesele proprii.

Acest mesaj venea, culmea, din gura unuia dintre cei mai slabi parlamentari din istoria judeţului Vâlcea, din gura codaşului Senatului. Tot Dorel Jurcan mai avea puţin şi se jura cu mâna pe Biblie că rezultatul pe care l-a obţinut în competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean i s-a datorat în exclusivitate, primarul Mircia Gutău neavând decât prea puţină influenţă în această privinţă. Şi în trecut mai minţea, dar parcă nu depăşea orice limită a bunului simţ. Până şi elevii de clasa I din acest judeţ ştiu că, fără Mircia Gutău, PD-L-ul la Vâlcea este mort.
Nu cu foarte multă vreme în urmă, liderul PD-L Vâlcea se plângea şi de faptul că PSD (înainte de 2004) şi PNL (după eşecul guvernării ADA) au făcut presiuni asupra şefilor de instituţii publice, susţinuţi de PD-L, pentru a-i schimba din funcţii. De curând, am intrat în posesia unei înregistrări care demonstrează că Dorel Jurcan nu diferă nici de această dată cu nimic de cei pe care îi acuza de şantaj, trafic de influenţă şi tot ce-i mai mizerabil pe lumea asta. 
Este vorba despre un dialog pe care senatorul PD-L Dorel Jurcan îl avea cu social-democratul Laurenţiu Popa, director RAR Vâlcea la acea vreme, în perioada de început a guvernării liberalo-democrate. Dar haideţi mai bine să vă lămuriţi singuri cum a înţeles Jurcan să-i reprezinte pe vâlceni în Parlament, în ultimii patru ani!
Dorel Jurcan: Alo, deci am vorbit acum cu Radian prin telefon, aşa, şi mi-a zis să te hotărăşti, dacă vrei să-ţi dai demisia, şi i-am spus, domne, dacă îşi dă demisia rămâne în sistem şi noi îl sprijinim, dacă nu o să-ţi trimită Corpul de control, săptămâna cealaltă.
Laurenţiu Popa: Da, înţeleg…
Dorel Jurcan: Deci să-mi spui azi ce decizi, ca să-i spun eu prin telefon. Dacă nu-ţi dai demisia, el îţi pregăteşte chestia asta. De fapt, o să-ţi trimită el, probabil luni, hârtie, dar vrea să ştie.
Laurenţiu Popa: Deci, să trimită ceva scris domnul director general…
Dorel Jurcan: Nu, mi-a zis aşa: dacă îţi dai demisia, adică să-mi spui, ştii, ca să-i transmit dacă la Vâlcea e sau nu nevoie de control. El îşi face acum graficul: unde ăia pleacă, e ok, unde nu, trimite echipe de control. Deci tu trebuie să te hotărăşti azi, până la ora 2-3 ce variantă alegi.
Laurenţiu Popa: Şi ce să fac – să scriu că renunţ la funcţie, că plec de tot de la RAR?
Dorel Jurcan: Nu, că îţi dai demisia din funcţia de director. Deci, nu pleci din sistem… El aşa a zis, că ăia care îşi dau demisia îi ţinem în sistem. Dacă vrei, mergi cu mine la el, la Bucureşti. Asta e o garanţie.
Laurenţiu Popa: Bun, păi haideţi că vă dau un telefon peste vreo oră şi jumătate.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button