Liga IV

Minerul Berbeşti vrea să promoveze în Liga a III-a

• „Ortacii” lui Manea şi-au făcut planurile pentru sezonul viitor

După un campionat deloc fast, salvat până la urmă de câştigarea fazei judeţene a Cupei României, Minerul Berbeşti se pregăteşte pentru viitorul sezon şi are gânduri mari atunci când vine vorba de fixarea obiectivului. Nici mai mult, nici mai puţin, la Berbeşti se vorbeşte deja de atacarea promovării în Liga a III-a. Însă, pentru ca acest ţel să fie îndeplinit, este necesar ca „ortacii” să treacă nu unul, ci chiar două obstacole. Mai întâi este vorba de lupta aprigă din campionatul judeţean, iar apoi de meciul de baraj. Cel puţin dintr-un punct de vedere, cel legat de lupta pentru supremaţie pe plan local, echipa antrenată de Vasile Ilinca pleacă în mod cert cu un dezavantaj.

Desele acuze pe care preşedintele minerilor, Mihai Manea, le-a adresat AJF-ului putând să-l coste scump îndrăzneala de a ataca promovarea. „Vrem să avem un răspuns precis din partea celor de la AJF Vâlcea, să ştim precis dacă vor face iarăşi jocurile vreunei echipe în viitorul sezon, ca să ştim dacă mai luptăm sau stăm cuminţi”, anunţă Mihai Manea, care vrea să ştie precis dacă mai are rost să spere, şi să-şi mai propună vreun obiectiv îndrăzneţ, pentru a readuce oraşul Berbeşti în Liga a III-a.

Elevii lui Ilinca aşteaptă Cupa României
CFR Craiova şi FC Oltchim – printre posibilele adversare

Recenta câştigătoare a Cupei României pe judeţ aşteaptă cu nerăbdare debutul în faza naţională a acestei competiţii, atunci când vor primi pe teren propriu vizita uneia dintre echipele de Liga a III-a. Antrenorul Vasile Ilinca apreciază că adversarul ar putea fi CFR Craiova (echipă care-şi dispută de regulă meciurile de acasă la Stoina, în judeţul Gorj), însă nu este exclusă nici o întâlnire cu o altă grupare vâlceană, FC Oltchim. Chiar dacă, în primul tur, ar putea da peste echipa lui Mihai Diculoiu, elevii lui Ilinca nu se sperie de faima adversarilor şi-şi doresc un parcurs cât mai lung. „Cred că putem să facem o figură frumoasă în această competiţie. Dacă tot am luat trofeul atunci de ce să nu încercăm să mergem mai departe”, precizează Mihai Manea.
Altfel, mai trebuie spus că oficialul minerilor aşteaptă în viitorul sezon competiţional şi un ajutor din partea primăriei Berbeşti, care-ar putea investi o mică sumă de bani în echipa de fotbal.
Minerii şi-au reluat pregătirile
La începutul lunii iulie, Minerul Berbeşti s-a reunit în formula completă pentru a efectua primul antrenament de la terminarea campionatului. Conducerea clubului a stabilit ca obiectiv în următoarea fază a Cupei României, obţinerea măcar a unei victorii în faza naţională. Pentru a fi în formă maximă pe 30 iulie, în următoarea perioadă, Minerul Berbeşti va efectua o serie de meciuri amicale cu grupări din eşalonul Ligii a III-a. „De două săptămâni ne-am reluat pregătirile pentru a atinge obiectivul acestei veri, acela de a obţine o victorie în primul meci din faza naţională a Cupei României. Ne rezumăm momentan la antrenamentele propriu-zise, dar vom efectua ulterior şi un cantonament în staţiunea Băile Olăneşti. Ne gândim să facem un amical cu o echipă de Liga a III-a din Dolj. Vom face vreo 5-6 achiziţii noi în această vară, de la ALX Port Vale Mateeşti şi alte grupări din Liga a IV-a, pentru că ne vom bate mereu pentru locul I. Am avut în vedere şi formarea echipei de juniori. Sunt 38 de copii aflaţi în probe, iar dintre aceştia 20 vor fi legitimaţi la echipă”, mai spune Mihai Manea, preşedintele echipei Minerul Berbeşti.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button