Liga IV

Gruparea lui Nicolae Stănică se pregăteşte pentru Liga a IV-a

Conştienţi de faptul că le va fi greu să se menţină şi să aibă şi rezultate la nivelul eşalonului de elită judeţean, oficialii echipei AS Mihăeşti au decis să înceapă din timp pregătirea. Astfel, antrenorul Ion Lazăr şi-a chemat deja la stadion elevii. Pe lângă obişnuitele antrenamente, acesta încearcă să-şi reobişnuiască jucătorii cu competiţia. Are în vedere şi susţinerea câtorva meciuri amicale până la începerea campionatului. Unul a avut deja loc săptămâna trecută când AS Mihăeşti a întâlnit-o pe proaspăt înfiinţata Inter Rm. Vâlcea, fosta Topologul Nicolae Bălcescu, o grupare cu care primarul Stănică s-a înţeles bine, dat fiind faptul că i-a permis să evolueze, pentru o perioadă, pe terenul de la Mihăeşti.

 Testul a fost bun pentru ambele echipe, cu precădere pentru cea pregătită de Ion Lazăr care, astfel, a putut să-şi facă o impresie despre cum ar trebui să se prezinte în Liga a IV-a. La finalul primelor 45 de minute scorul era egal, 0-0, însă interiştii au făcut nişte schimbări după pauză, iar acest lucru s-a reflectat şi pe tabela de scor. Trupa lui Laurenţiu Cherăscu a pierdut cu scorul de 3-0 întâlnirea cu AS Mihăeşti, fiind nevoită să se mulţumească doar cu aprecierile gazdelor, care-au fost de părere că Inter Rm. Vâlcea formează o grupare bună care va pune mult mai multe probleme în campionatul care stă să înceapă, dat fiind faptul că deja a făcut câteva achiziţii, o parte din staff-ul Hidroelectricii ajungând la trupa lui „Pendy”.

Patru jucători vor reveni la FC Oltchim

Colaborarea dintre AS Mihăeşti şi FC Oltchim va continua şi în acest an, cu atât mai mult cu cât acum gruparea primarului Nicolae Stănică are mai multă nevoie de ajutor. Evoluează într-un eşalon superior celui de până acum, unde pretenţiile sunt mai mari şi totul devine mai dificil. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, chiar a dat asigurări în acest sens, cel al continuării colaborării între cele două părţi, cu menţiunea că se va alege cea mai bună variantă pentru ca ambele cluburi să aibă de câştigat. Nu-şi doreşte ca pentru realizarea obiectivelor echipei AS Mihăeşti să slăbească Oltchim-ul. Tocmai de aceea va încerca o rocadă între jucători. Din câte se pare, Ciochină, Tănăsie, Hoanţă şi Răcăreanu, care-au evoluat până acum la AS Mihăeşti, ar urma să fie opriţi de antrenorii Olaru şi Vlădoi în lotul echipei „chimiste”, pentru a fi aruncaţi în luptă la Liga a III-a. Astfel, „Mara” are de aşteptat ca antrenorii de la FC Oltchim să se decidă la cine renunţă, ce jucători vor putea merge în Liga a IV-a, la AS Mihăeşti. Abia apoi îşi va putea fixa planurile „de bătaie”. Însă, în orice condiţii, „nu se pune problema de retrogradare”, este convins Lazăr, ci doar a locului pe care-l vor ocupa, undeva în fruntea clasamentului. Totuşi, primarul Stănică este mai cumpătat şi spune că: „Trebuie văzut mai întâi ce avem în teren şi apoi ne puteam gândi la un obiectiv, pentru că un obiectiv e uşor de propus, însă nu şi de realizat”. 

Juniorii lui Marian Deaconescu vor evolua pentru AS Mihăeşti

Cum spuneam încă din momentul în care s-a încheiat campionat, AS Mihăeşti este singura dintre nou promovate care pare să nu aibă nici o problemă în privinţa înscrierii şi participării în eşalonul de elită judeţean. Una dintre problemele cu care se confruntă atât nou promovatele, cât şi echipele cu vechi ştate în Liga a IV-a, este cea a susţinerii unei echipe de juniori care să activeze în deschidere meciurilor de seniori. AS Mihăeşti este aproape de a rezolva şi acest aspect, echipa de juniori de la FC Oltchim antrenată de Marian Deaconescu, urmând a reprezenta gruparea lui Stănică în Liga a IV-a. Sunt jucători până în 16 ani care nu pot activa la nivelul campionatului de juniori republicani pentru FC Oltchim, astfel că întrecerea organizată de AJF le va prinde bine. În perioada următoare urmează a se face demersurile pentru ca aceştia să poată reprezenta Mihăeşti-ul.  

Varianta unei a doua echipe, în impas

Pe parcursul campionatului trecut, primarul Stănică şi-a exprimat în dese rânduri intenţia de a forma şi o a doua echipă în comuna pe care-o păstoreşte, dat fiind faptul că AS Mihăeşti urma să promoveze în elita fotbalului judeţean. Aceasta ar urma să participe în campionatul Ligii a V-a. Ideea, însă, nu poate prinde viaţă chiar aşa uşor. Costurile susţinerii grupării de Liga a IV-a, acum, vor fi mai mari decât anul trecut, aşa că prin înfiinţarea unei a doua echipe la Mihăeşti eforul financiar va creşte. Ori în acest moment primăria nu poate face sacrificii de acest gen. „Dacă vom găsi sponsori, vom înfiinţa şi o a doua echipă la Mihăeşti”, ne-a asigurat Stănică, cel care ne-a informat şi despre stadiul în care se află proiectul pentru modernizarea bazei sportive. „În acest moment, proiectul privind baza sportiva este la Bucureşti, la Guvern. Aşteptăm să primim acceptul pentru a şti ce să facem mai departe”, ne-a spus edilul din Mihăeşti.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button