Fără categorieAlte sporturi

12 karateka de la CSŞ vor participa la Campionatul Naţional interstiluri, pentru minicadeţi, cadeţi, juniori, Under 21 şi seniori

mihai ionita antrenor karate css rm valcea* întrecerea va avea loc pe 9-10 aprilie, în Sala Traian, şi va aduna la start 350 de sportivi din întreaga ţară

În această primăvară, mai precis pe 9-10 aprilie, la Rm. Vâlcea, va avea loc Campionatul Naţional de karate interstiluri, pentru minicadeţi (12-13 ani), cadeţi (14-15 ani), juniori (16-17 ani), Under 21 şi seniori. Competiţia care va avea loc în Sala Traian va fi una de anvergură, din moment ce va aduna la start cel puţin 350 de sportivi, potrivit estimărilor lui Mihai Ioniţă, directorul Clubului Sportiv Şcolar din Rm. Vâlcea. CN interstiluri este organizat de FR Karate, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Karate.

La această întrecere importantă din calendarul Federaţiei de specialitate, din partea CSŞ vor participa 12 sportivi, la toate categoriile de vârstă. Astfel, la minicadeţi vor concura Eduard Luca şi Andrada Popescu, la cadeţi clubul vâlcean va fi reprezentat de Alexandru Şuiu, Robert Şerban, Răducu Cruceru şi Diana Cotescu (cadeţi), iar la juniori de Andrei Cruceru, Laurenţiu Simion, Andreea Cojan, Elena Târcob şi Bianca Popescu. În plus, în Sala Traian va lupta şi un karateka Under 21, Alexandru Robert Ştefan.

Fraţii Andrei şi Răducu Cruceru, Laurenţiu Simion, Alexandru Şuiu, Andrea Cojan şi Elena Târcob au cele mai mari şanse să urce pe podium

„În primele trei luni din acest an, nu avem programată nicio competiţie oficială, aşa că ne vom pregăti intens pentru ce va urma la primăvară. Deocamdată, nu am fixat un obiectiv pentru CN de interstiluri. În primul rând, vrea ca toţi sportivii noştri să fie sănătoşi şi să să participe în cea mai bună condiţie fizică la întrecerea din aprilie. Din punct de vedere al performanţei, consider că avem timp suficient pentru a-i pregăti. Am demarat recent pregătirile, dar nu cu toţi. Astfel, primul care şi-a început activitatea este Andrei Cruceru, care concurează şi la kata şi are nevoie de mai multă forţă. Pe ceilalţi, pentru că mai timp destul rămas până la competiţia propriu-zisă, i-am mai lăsat să bucure de vacanţă. Imediat ce va începe şcoala, adică de săptămâna viitoare, vom demara pregătirea fizică generală cu toţi, urmând ca din februarie să începem şi pregătirea specifică”, a spus Mihai Ioniţă.

Mihai Ioniţă, director CSŞ:
„Nu le impun neapărat sportivilor mei să câştige locul 1, presiunea nu e normală şi încerc s-o dau jos de pe umerii lor!”

Directorul de la CSŞ şi-a exprimat speranţa că tot mai mulţi dintre sportivii săi vor reuşi să termine pe podium la întrecerea din aprilie. „Sunt câţiva care au mari şanse să aibă o comportare foarte bună în Sala Traian şi să intre în primii 3. În primul rând, mă refer la sportivii consacraţi, cum ar fi fraţii Andrei şi Răducu Cruceru, precum şi la alţii care au mai fost pe podium în competiţiile precedente, iar aici ar fi vorba de Laurenţiu Simion şi Alexandru Şuiu. În plus, şi de la fetele Andrea Cojan şi Elena Târcob avem speranţe că vor repeta performanţele din trecut şi vor obţine rezultate bune. Oricum, eu nu discut cu ei în ceea ce priveşte obiectivul pentru concursul care urmează, nu le impun neapărat să câştige locul 1, nu acesta e stilul meu. Presiunea nu e normală şi încerc s-o dau jos de pe umerii lor! Pe mine mă intersează să-i capacitez pe sportivi, să capete un echilibru, să-i fac să conştientizeze altfel lucrurile. Dacă ei vor respecta ceea ce trebuie să facă şi vor fi concentraţi la maximum, pot ajunge acolo unde ne dorim cu toţi, atât eu, cât şi ei! Repet, nu trebuie neapărat să câştige locul 1, important e să participe şi să termine în primii trei, acesta e obiectivul nostru”, a concluzionat Mihai Ioniţă. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button