Fără categorieDiverseHandbal

Turneu de handbal mixt caritabil, pentru Adriana Iliescu şi câteva familii nevoiaşe din Frânceşti

handbal fan* la această competiţie, care va avea loc la Energetic şi în Sala Traian, în acest week-end, participă 12 echipe de handbal mixt amator din ţară

Sâmbătă, 12 martie şi duminică, 13 martie, judeţul nostru va găzdui o competiţie care are scop caritabil. Mai exact, cea de-a şasea ediţie a Turneului Naţional de Handbal Mixt „Handbal pentru comunitate”, organizată de AS HandbalFan Rm. Vâlcea, împreună cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, Centrul Regional pentru Tineret şi Dezvoltare Durabilă Eurogreen, IŞJ, DJST şi Asociaţia ASIST Rm. Vâlcea.

La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa 12 echipe. HandbalFan Rm. Vâlcea va avea două reprezentante. Alături de aceasta vor intra în cursa pentru trofeul pus în joc echipele de handbal mixt amator: For Fun Braşov, HCA Braşov, Red Wings Braşov, Acvila Bucureşti, Victoria Bucureşti, Evo Handbal Bucureşti, Absolut Bucureşti, Planet Win Bucureşti, Nova 83 Bucureşti şi Spada Bucureşti. Meciurile se vor desfăşura atât în sala de sport de la Energetic, cât şi în Sala Sporturilor „Traian”. Finala este programată pentru duminică, 13 martie. Ultimul meci şi festivitatea de premiere vor avea loc în Polivalentă după ora 15.00. Principalul scop al acestui turneu este acela de a strânge fonduri pentru reconstrucţia a două case dărăpănate din comuna Frânceşti, acţiune iniţiată de preotul Ionuţ Rădulescu, dar şi pentru tânăra handbalistă Adriana Iliescu, de la Victoria Bucureşti, care suferă de o boală rară şi are nevoie de o operaţie extrem de costisitoare pentru a-şi recupera sănătatea. În sprijinul acesteia au sărit mulţi sportivi de valoare din ţară. Dintre aceştia, o amintim pe fosta jucătoare a Oltchim-ului, Ada Nechita, care, pentru „Ada” şi-a scos la licitaţie medalia de bronz cucerită la Mondiale, anul trecut, în Danemarca. Şi la Vâlcea va avea loc o licitaţie. Pentru acest turneu caritabil, Federaţia Română de Handbal a trimis la poalele Capelei fanioane special concepute pentru meciul dintre România şi Norvegia (care s-a desfăşurat zilele trecute la Cluj şi a fost câştigat de reprezentativa ţării noastre), tricouri ale Naţionalei feminine cu autografele „tricolorelor” şi mingi. Lucian Trandafirescu, unul dintre reprezentanţii organizatorilor, a spus că se aşteaptă ca în urma acestui eveniment să se stângă pentru cele două cazuri aproximativ 2000 de euro, din taxe de participare, sponsorizări şi donaţii. 180 de sportivi amatori vor lua parte la această acţiune. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button