Fără categorieCaleidoscopAlte sporturi

Alin Firfirică, vicecampion naţional de seniori şi campion de tineret, la aruncarea discului

firfirica_angela popescu copy* atletul vâlcean va participa în acest week-end la Cupa Europei de aruncări, unde va fi prezent şi Rareş Toader

Recent, la Arad, a avut loc finala Campionatului Naţional de Aruncări Lungi. La acest concurs au luat parte 133 de atleţi. Dintre aceştia, 75 au intrat în probele masculine. Printre cei prezenţi s-a aflat şi vâlceanul Alin Firfirică. Sportivul format la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, de către profesoara Angela Popescu, a concurat la aruncarea discului. Cu o performanţă de 54.92 metri, Firfirică a obţinut titlul naţional la tineret. La seniori, acesta s-a clasat pe locul secund, după Mihai Grasu (care a aruncat 58,62 metri). Discobolul legitimat în prezent la CSA Steaua Bucureşti va fi prezent în zilele care urmează la startul unei alte competiţii. De această dată, la Cupa Europei de Aruncări, care se va desfăşura în România, la Arad, unde sunt aşteptaţi aproape 400 de atleţi din 37 de ţări de pe continent.

El va reprezenta ţara noastră în concursul de aruncare a discului la tineret, unde are 13 adversari. Anul trecut, în Portugalia, Alin a cucerit medalia de bronz la această întrecere. Speră ca şi în acest an să-i meargă cel puţin la fel de bine. La Cupa Europei de Aruncări, din 12 şi 13 martie, va mai fi prezent şi Rareş Toader (1997), cel mai tânăr participat în proba de aruncare a greutăţii, de la tineret, din cei 16 concurenţi. Şi acesta a obţinut anul trecut, la Leiria, la tineret, tot medalia de bronz. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button