FotbalDiverse

Student în anul 3 la Drept, masterand în informatică, corporatist, de profesie – inginer în IT, din pasiune – arbitru

Tatăl – fost șef al biroului Criminalistică de la Drăgășani, mama – profesoară de Economie și Comerț la Colegiul Economic din Rm. Vâlcea. În multe astfel de cazuri, ce este copilul? Un tânăr cu activități diverse, cu mașini scumpe, studii plătite, consumator de substanțe interzise, scandaluri, iar în cele din urmă – angajat la stat, în vreo funcție cheie. Nu este și situația lui Bogdan Păușescu. Cine este Bogdan Păușescu? Păi, este un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Rm. Vâlcea, cu origini în comuna Șirineasa. Nu i-au plăcut hoinăreala, viața de noapte. A mers pe calea cea bună. A făcut sport, i-a plăcut și cartea. Părinții l-au dat la fotbal. A făcut antrenamente pe Oltchim timp de cinci ani cu Ion Lazăr (Mara). Apoi, a devenit arbitru. Asta se întâmpla în anul 2014. Știa că din arbitraj nu poate să-și asigure traiul de zi cu zi, iar părinții nu vor putea să stea tot timpul în spatele lui, așa că și-a luat viața în propriile-i mâini. Așa că a continuat să învețe și a intrat la facultate, la Sibiu. Și-a luat licența în informatică.

În prezent, e student în anul III la a doua facultate, la Drept. De asemenea, merge și la Master. Pe lângă toate acestea, mai și lucrează. Este inginer software la o companie puternică din Sibiu. Este vorba despre Continental Automotive Systems, una dintre cele mai mari și importante companii din zona industrială a Sibiului. Bogdan, ”GP”, cum îl strigă prietenii (inițialele de la George Păușescu), ajută la aplicarea celor mai noi tehnologii industriale. Își desfășoară activitatea în domeniul sistemelor inteligente de frânare și asistență la conducere. Anul trecut, a participat la Hexagonul Facultăților de Drept, iar acum a fost selectat, alături de un alt sportiv vâlcean, Bogdan Beștea și de alți câțiva studenți, într-un program finanțat de facultate dedicat ”elitelor”. Și-a luat concediu de la serviciu, iar timp de o săptămână a fost în vizită de studiu în Austria, la Ambasada României de la Viena, Parlamentul provizoriu al Austriei, la CEDO, la Consiliul Europei și Parlamentul Europei de la Strasbourg.

Are tot ce-i trebuie, un salariu de inginer peste media multora, dar vine și la arbitraj. Din pasiune! Chiar dacă stadioanele din județ au devenit din ce în ce mai nesigure. Mulți colegi, o parte dintre prietenii săi, au fost agresați la meciuri, dar asta nu-l împiedică să meargă mai departe, să-și facă timp, în week-end, să vină și la fotbal, chiar dacă aici e o altă lume față de cea în care este obișnuit să trăiască. Are categoria I, a fost în programul de talente al CCA, arbitrează ca ”asistent” și la juniori republicani și visează să promoveze într-un eșalon superior. Cunoaște foarte bine regulamentul, a avut o comportare bună și la testele fizice, iar la practică mulți spun că este unul dintre cei mai buni arbitri asistenți din județ. Dar în arbitraj, ca în orice alt domeniu, nu există perfecționism. Cu siguranță, mai și greșește, la fel ca orice fotbalist, antrenor, spectator, inginer, IT-ist, arhitect, doctor, șofer. Important este ca greșeala să fie conștientizată, iar ceilalți să accepte că, deocamdată, cât nu suntem roboți, mai putem să luăm și decizii greșite. Indiferent de domeniu! Felicitări, Bogdan și mult succes în tot ceea ce ți-ai propus! (S.S.)

Articole Similare

Back to top button