Volei

„Pentru un coş am pierdut locul 5!”

„U” TCRE Cluj-Napoca- CET Govora 60-58

Baschetbalistele de la CET Govora nu au reuşit să răstoarne calculele hârtiei şi să se întoarcă victorioase de la Cluj-Napoca, acolo unde s-a disputat cel de-al treilea meci al finalei pentru locurile 5-6. Deşi au jucat bine în general (conducând permanent pe tabela de marcaj, la un moment dat chiar cu 10 puncte), vâlcencele au trebuie să se recunoască învinse la final.

Înfrânte în ultimele secunde

Duelul din Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca a fost unul echilibrat. Spre deosebire de meciul de la Vâlcea, dar şi de precedenta partidă din Ardeal, atunci când elevele Simonei Muşat au început mai bine, de data aceasta fetele de la CET Govora au fost cele care-au avut mai mult iniţiativa.

S-a întâmplat acest lucru încă din primul sfert, pe care fetele de la CET Govora l-au câştigat cu 20-15. Replica ardelencelor a fost una cât se poate de dârză în următoarele 10 minute de joc, însă în ciuda acestui lucru vâlcencele au reuşit să intre la vestiare cu un surplus de 4 puncte în faţa adversarelor (34-30).
După pauză, avantajul echipei vâlcene a crescut, iar înaintea ultimului sfert scorul era favorabil baschetbalistelor antrenate de soţii Mihai şi Antoaneta Toma (45-36). Din păcate, gazdele au recuperat acest handicap în ultimul sfert, în special în ultimele două minute. , atunci când CET Govora avea totuşi 6 puncte în plus faţă de adversare. Finalul le-a aparţinut gazdelor, care-au întors miraculos rezultatul, într-un final extrem de tensionat, presărat şi cu o greşeală de arbitraj flagrantă, a Amaliei Cosmina Nagy-Pop, care-a fluierat aiurea paşi la Laura Bocoş, oprindu-le astfel pe vâlcence dintr-o acţiune care putea decide învingătoarea acestei partide. S-a terminat până la urmă 60-58 pentru studente, care-au ocupat astfel locul 5 în Divizia A.
Punctele echipei vâlcene au fost marcate de Florina Diaconu – 23, Ana Maria Chirilă – 10, Cristina Duma – 9, Luiza Voinea – 8 şi Laura Bocoş – 8.

Un eşec nemeritat

La finalul confruntării din Ardeal, preşedintele grupării vâlcene, Dorin Vlad, era extrem de dezamăgit de rezultatul consemnat. „Am pierdut nemeritat un meci pe care l-am avut în mână tot timpul. Am condus chiar şi la 10 puncte diferenţă, dar n-am putut să gestionăm cum trebuie acest avantaj, iar gazdele au profitat în final de acest lucru. Am avut 6 puncte în plus faţă de clujence când mai erau două minute de joc, un avantaj care-n mod normal nu trebuia să-l pierdem. Nici măcar la ultimul atac n-am reuşit să ţinem mingea mai mult timp, astfel încât să nu le permitem gazdelor să înscrie. A mai fost şi o greşeală de arbitraj a arbitrei Amalia Nagy, care-a fluierat paşi la Bocoş, o decizie deloc adevărată. Asta e, supărarea e mare, dar n-avem ce face! Pentru un coş am pierdut locul 5!”, a spus preşedintele Dorin Vlad după meci.

Campioană în premieră la fete

Baschetbalistele de la BC ICIM Arad au câştigat miercuri seara titlul naţional după ce au învins CSŞ-LMK Sf. Gheorghe în partida decisivă a finalei play-off-ului. Spre deosebire de precedentele două meciuri susţinute pe teren propriu, atunci când au tremurat serios pentru a se impune, de data aceasta, jucătoarele pregătite de Adrian Budurean au oferit o adevărată lecţie de baschet covăsnencelor. Edificator în acest sens este şi scorul final: 68-43. Elevele antrenoarei Kato Vancsa nu au mai reuşit să repete evoluţia din primele două confruntări ale finalei, atunci când s-au aflat foarte aproape de a smulge arădencelor o victorie în deplasare, care-ar fi putut deveni decisivă în condiţiile în care au disputat apoi următoarele două partide la Sf. Gheorghe. Aşa cum se cunoaşte, după primele patru meciuri ale finalei din acest an, scorul era egal (2-2), fiecare dintre cele două combatante valorificându-şi avantajul terenului propriu. Astfel, CSŞ-LMK Sf. Gheorghe a rămas doar cu satisfacţia câştigării în premieră a Cupei României, oricum o performanţă demnă de apreciat, în condiţiile în care această echipă s-a aflat abia la primul sezon în Divizia A.
În finala mică a play-off-ului, Sportul Studenţesc a depăşit fără probleme CS Alexandria (cu scorul general de 2-0), însă echipa teleormăneană a fost lipsită în cele două confruntări de aportul jucătoarelor americane care-au dus greul în sezonul regulat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button