Liga II

„Municipalii” au făcut spectacol

CSM Rm. Vâlcea – FC Drobeta Tr. Severin 4-0

La prima vedere, meciul CSM Rm. Vâlcea – FC Drobeta Tr. Severin părea a fi unul extrem de echilibrat. Mai întâi pentru că se înfruntau două echipe aflate pe poziţii apropiate în clasament, asta pentru că înaintea rundei de miercuri, penultima a sezonului, „municipalii” erau pe locul 4, iar FC Drobeta pe 5. Apoi pentru că rezultatele din ultima perioadă ale vâlcenilor nu erau deloc satisfăcătoare, spre deosebire de cele ale mehedinţenilor, a căror ascensiune era demnă de apreciat. Şi totuşi, pe teren, altfel s-a scris istoria meciului.

Eliberaţi de presiunea rezultatelor, jucătorii pregătiţi de Mitică Teleşpan şi Cristi Lazăr au jucat mai mult pentru public, la spectacol, iar de data aceasta toate le-au reuşit din plin, în special lui M. Voicu, cel care-a făcut practic ce-a vrut cu fotbaliştii Drobetei.
În condiţiile absenţei a mai mulţi titular – Vişa, Dandea, Melcea (suspendaţi), Pasăre, Vătavu, Labun, Stanca (accidentaţi), lângă care pot fi adăugaţi Vidakovic, Dedu, Râmniceanu şi Cercel (cu care s-a început campionatul, dar care-au plecat între timp spre alte zări) – elevii trimişi în teren de Teleşpan au ţinut totuşi să nu-şi dezamăgească puţini suporteri rămaşi lângă echipă (iar miercuri n-au fost decât vreo 300 de oameni care-au mai luat loc în tribunele Stadionului „Municipal”) şi să-şi ia la revedere de la aceştia cu o victorie, mai mult de moral, pentru că de altceva nu mai putea fi vorba în acest final liniştit de sezon. Victoria i-a ajutat până la urmă pe vâlceni să urce pe locul 3 în clasament, pe care chiar cei de la FC Drobeta îl vizau (mehedinţenii se aflau la doar 2 puncte în spatele echipei noastre, iar o victorie în Zăvoi îi urca pe podium).

Mircea Voicu, one-man-show!

În primul sfert de oră, vâlcenii n-au excelat, dar au jucat pragmatic şi-au lovit exact atunci când adversarii nu se aşteptau. Mai întâi în minutul 6, atunci când o centrare de pe linia de fund a lui M. Voicu a surprins apărarea visătoare a oaspeţilor, iar Robson a înscris cu capul din 6 metri (1-0). Apoi, în minutul 13, la o lovitură liberă executată de Grădinar, la care tot brazilianul Robson a reluat inspirat mingea în plasă şi tot cu o lovitură de cap, portarul Hîrşu rămânând fără replică (2-0).
Fără play-maker-ul Moutinho şi fără golgheterul Jenaru (lăsaţi inexplicabil pe banca de rezerve), indiscutabil oamenii de bază ai echipei din Drobeta Tr. Severin, cei care de regulă creează şi fructifică ocaziile de gol, oaspeţii au contat prea puţin în ofensivă în prima jumătate de oră a partidei. Lucrurile s-au schimbat puţin după minutul 27, adică odată cu intrarea pe teren a golgheterului Jenaru, care l-a înlocuit pe tânărul şi mai puţin experimentatul Cătălin Crişan (nici o legătură cu reputatul cântăreţ de muzică uşoară românească!), un atacant care mai are totuşi foarte multe de învăţat pentru vârsta lui (20 de ani). Introducerea golgheterului a părut a fi de bun augur, dar n-a adus şi golul mult visat de oaspeţi, care să relanseze meciul. Prima ocazie demnă de semnalat în contul mehedinţenilor s-a petrecut abia spre finalul reprizei, mai precis în minutul 41, atunci când Jenaru a scăpat singur cu portarul Rusandu, dar a fost blocat de portarul vâlcean în dreptul punctului de la 11 metri. În aceste condiţii, scorul pauzei a fost cel stabilit de brazilianul Robson încă din primul sfert de oră: 2-0 pentru „municipali”.

Robson a realizat hat-trick-ul

Imediat după revenirea de la vestiare, Robson a trecut iarăşi pe lângă gol, fiind foarte aproape de a majora scorul şi de a-şi trece în cont hat-trick-ul, dar mingea trimisă tot cu capul din 6 metri a trecut razant cu bara transversală. Nici replica oaspeţilor nu a întârziat, aceştia fiind parcă mai hotărâţi să revină în joc şi să spere într-o răsturnare miraculoasă de scor. Intrat pe teren în minutul 46, Moutinho a expediat o „ghiulea” de la 20 de metri, însă Rusandu s-a remarcat şi de această dată şi-a respins în corner mingea care se îndrepta spre vinclul porţii. A fost apoi rândul lui Jenaru să-şi încerce norocul, dar mingea trimisă de acesta cu capul din interiorul careului s-a scurs de puţin pe lângă rădăcina barei laterale. Speranţele oaspeţilor s-au destrămat definitiv în minutul 55, atunci când acelaşi Robson a marcat cu un şut din 10 metri, după o pătrundere personală în careu a lui M. Voicu, soldată cu o centrare perfectă din apropierea liniei de fund pentru atacantul din Zăvoi, care-a înscris şi-a realizat în sfârşit hat-trick-ul, cu toată opoziţia portarului Hîrşu (3-0).
Scorul putea lua proporţii încă din minutul 69, atunci când acelaşi M. Voicu a realizat o altă acţiune personală de toată frumuseţea, a driblat tot ce i-a ieşit în cale până în colţul careului mic, i-a pasat apoi ideal lui Boroiban, aflat în centrul suprafeţei de pedeapsă, însă acesta, singur cu portarul advers, a tras slab şi-a ratat ocazia de 4-0, Hîrşu respingând mingea în corner. Peste patru minute, tot M. Voicu l-a văzut ieşit dintre buturi pe portarul advers şi-a încercat să-l surprindă cu un şut din propria jumătate de teren, de la peste 50 de metri distanţă, însă Hîrşu s-a repliat la timp şi-a reuşit să devieze în ultimul moment mingea din traiectoria ei către plasă. Până la urmă s-a făcut totuşi 4-0 pentru că la cornerul ce a urmat, centrarea lui M. Voicu a fost reluată cu capul în plasă de Boroiban. De partea cealaltă, ex-vâlceanul Bucă, intrat în repriza secundă la FC Drobeta, a avut şansa lui în minutul 75, dar Rusandu s-a opus, iar un fundaş al CSM-ului a îndepărtat apoi pericolul.
Pe final, când emoţiile legate de rezultat erau definitiv trecute, Teleşpan şi-a permis să trimită în teren şi doi tineri fotbalişti, debutanţi practic în liga secundă: Eugenio Romeo Stoican (născut în 1991) şi Vasile Eremia (născut în 1993). Astfel, s-a creat momentul ideal pentru ca M. Voicu şi Boroiban să fie aplaudaţi la scenă deschisă pentru evoluţia lor din acest meci de către spectatorii prezenţi în tribunele din Zăvoi. Scor final: 4-0, la capătul unui meci pe care CSM l-a controlat fără probleme de la un capăt la celălalt.
Au evoluat echipele:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Grădinar, A. Niţu, Crăciun, M. Onofrei (Stoian ’82), M. Voicu (Eremia ’89), Larie, Al. Vlad, S. Popescu, Boroiban (Grigoruţă ’77), Robson. Antrenori: Dumitru Teleşpan şi Cristi Lazăr.
FC Drobeta Tr. Severin: Hîrşu – Ciucu (Moutinho ’46), Amzucu, A. Dicu, Trofin, Ignat, Mitic, Epure, Bîrza (Bucă ’53), Stoica, Crişan (Jenaru ’27). Antrenori: Marian Bucurescu şi Răzvan Galbenu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button