Acasă Volei Codaşi în Divizia A

Codaşi în Divizia A

62
0

BC Rm. Vâlcea – Mobitelco Cluj-Napoca 62-78

Pornită la drum cu ambiţii extrem de mari, BC Rm. Vâlcea nu reuşeşte încă să-şi găsească cadenţa, iar sâmbăta trecută a înregistrat cea de-a cincia înfrângere consecutivă din acest început de sezon. Însă nu doar rezultatele dezamăgitoare sunt „buba”, ci şi evoluţia echipei antrenate de Ozren Seleskovic şi Cristian Achim (departe de ceea ce îşi doresc oficialii clubului), la care se adaugă aproape permanent lipsa de concentrare a baschetbaliştilor aduşi pe bani grei la Vâlcea în această vară. În aceste condiţii, puţini suporteri ai echipei noastre au crezut că vâlcenii vor izbuti să dea lovitura chiar în meciul cu Mobitelco Cluj-Napoca, una dintre grupările de elită din Divizia A.

Un sfert şi cam atât

Şi totuşi, BC Rm. Vâlcea a jucat extraordinar, însă doar în sfertul de început, atunci când elevii bosniacului Seleskovic au şi reuşit să conducă pe tabela de marcaj (era 27-24 la finele primelor 10 minute de joc). Mai mult decât atât, în startul sfertului următor, Mladenovic, Ilic şi compania s-au detaşat până la 30-24, iar mai apoi la 32-26, moment din care a început însă picajul, de care au profitat din plin clujenii, aceştia intrând la vestiare cu un avantaj minim (38-39). Băieţii lui Ozren Seleskovic au încercat să se reabiliteze după pauză, însă au reuşit prea puţine lucruri pozitive. Cei de la Mobitelco au făcut în continuare legea pe teren, chiar dacă au trebuit să se întrebuinţeze la maxim pentru a se desprinde.
Oaspeţii s-au dus până la 42-49 (în minutul 25), dar BC Rm. Vâlcea a avut pentru ultima oară tăria să revină în joc şi să egaleze (52-52), după care au intervenit iarăşi precipitarea şi erorile. Haosul a cuprins pe de-a întregul echipa vâlceană, care-a lăsat cu totul garda jos, ba mai mult decât atât, vâlcenii au început să-şi dea şi „auto-coşuri”, un procedeu încă neinventat în baschet (a fost cazul lui Işleam Şenai, care i-a pus mingea pe tavă unui baschetbalist advers chiar deasupra coşului vâlcean, după o fază care nu anunţa nimic periculos). Sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 52-59, diferenţă care încă le mai dădea vâlcenilor de 2 bani speranţă. Deşi s-au străduit, elevii antrenorilor Seleskovic şi Achim au clacat total în ultimul sfert, iar meciul s-a terminat cu victoria fără drept de apel a oaspeţilor (62-78). Au cântărit decisiv la acest al cincilea eşec consecutiv din acest debut de sezon grămada de gafe ale vâlcenilor, în frunte chiar cu oamenii de încredere Dejan Mladeovic şi Voljslav Ilic, care până acum au fost poate cei mai constanţi jucători ai echipei noastre.
Singura consolare este aceea că meciul a fost mai strâns ca anul trecut, vâlcenii înregistrând un progres în acest sens: de la „minus 35”, la „minus 17”. Altfel însă, rezultatul a aruncat BC Rm. Vâlcea pe ultimul loc în clasamentul Diviziei A, semn că apele sunt destul de tulburi, iar redresarea pare a fi totuşi departe.
Au marcat pentru echipa noastră: Dejan Mladenovic – 17 puncte (2×3), Dejan Miskovic – 12 (2×3), Işleam Şenai – 10, Zoran Cica – 8 (3/4), Marko Kijac – 7 (1/1), Eugeniu Melnic – 6 (2/2) şi Voljslav Ilic – 2.

LeVar Seals a scăpat nesancţionat

Ca şi-n alte meciuri, şi-mpotriva jucătorilor de la BC Rm. Vâlcea, clujenii au avut în americanul LeVar Seals un om de bază, asta deşi a evoluat încă din primul sfert cu trei greşeli personale acumulate în decurs de câteva minute, motiv pentru a şi fost înlocuit o perioadă pentru a se calma. La schimbare, nervos, a lovit furios un scaun de lângă masa tehnică, însă gestul său nu a fost sancţionat ca atare de cei trei arbitri ai partidei, aşa cum ar fi fost normal să se întâmple: cu fault tehnic sau, de ce nu?, chiar cu cartonaş roşu.

Optimismul lui Seleskovic

La finele partidei pierdute în faţa celor de la Mobitelco Cluj-Napoca, în ciuda înfrângerii, antrenorul Ozren Seleskovic a rămas totuşi optimist în privinţa şanselor de a redresa corabia. „Este nevoie ca jucătorii să aibă mai multă concentrare în joc, toţi la fel. Nu e bine când patru joacă şi unul nu, trebuie ca toţi cei cinci aflaţi pe teren să joace la fel, toţi să reprezinte o echipă. Această echipă are viitor. Trebuie însă ca oamenii să aibă răbdare. Deocamdată, am avut numai ghinioane: în primul rând pentru că în acest început de sezon am jucat cu echipe puternice, iar apoi pentru că am fost loviţi şi de accidentări, fiind vorba chiar de jucători din primul «5»”, a declarat Seleskovic.
Afirmaţiile tehnicianului bosniac de la BC Rm. Vâlcea au fost întărite de cele ale omologului său de la echipa adversă, sârbul Miodrag Perisic: „BC Rm. Vâlcea are un program infernal în acest debut de sezon, nici o echipă – nici măcar cele care sunt în zona locurilor 1-4 – nu e în aceeaşi situaţie. Nu se pot vedea rezultate în doar 6 etape, dar e clar că echipa e pe un drum bun”.

BC Rm. Vâlcea – Rapid Bucureşti
Pentru Seleskovic
* partida cu echipa din Capitală se dispută miercuri, 7 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Traian

La mijlocul acestei săptămâni, mai precis miercuri, 7 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Traian, BC Rm. Vâlcea dispută un nou meci din cadrul Diviziei A de baschet masculin. De data aceasta, adversara formaţiei noastre va fi Rapid Bucureşti, iar partida se anunţă cel puţin la fel de dificilă ca şi cea cu Mobitelco Cluj-Napoca. Două echipe care ne-au bătut pe noi (Dinamo Bucureşti şi BCM US Piteşti) au fost pur şi simplu măcelărite de Rapid, lucru care spune multe despre valoarea viitoarei adversare, ca să nu mai spunem nimic de faptul că giuleştenii i-au dominat aproape trei sferturi şi pe „galacticii” de la Asesoft Ploieşti. „Cu Rapid trebuie să ne mobilizăm mai mult şi să nu mai greşim”, s-a mulţumit să declare antrenorul Ozren Seleskovic, care are încredere într-o evoluţie de excepţie a elevilor săi, care să aducă, în al doisprezecelea ceas, revirimentul aşteptat.

Ultimatum?

Criza se prelungeşte tot mai mult la BC Rm. Vâlcea. Mai mult decât atât, din câte se pare, după ultimul eşec de pe teren propriu, cel cu Mobitelco Cluj-Napoca, oficialii clubului nu mai sunt dispuşi să ierte nici un pas greşit al echipei antrenate de Ozren Seleskovic şi Cristian Achim. „Dacă e ca oamenii din conducere să considere că eu nu pot să mai pregătesc această echipă e OK, de regulă antrenorul e primul care pleacă”, mărturiseşte Seleskovic. În plus, odată cu tehnicianul bosniac ar putea părăsi Vâlcea şi 1-2 jucători de origine ex-iugoslavă, care n-au convins deloc de la venirea lor în această vară.

Tot mai departe de play-off

Asesoft Ploieşti, Dinamo Bucureşti, MobitelcoCluj-Napoca, Elba Timişoara (în ciuda debutului slab), Gaz Metan Mediaş, Atlassib Sibiu – iată şase dintre echipele care în proporţie de 99 la sută au biletele asigurate pentru play-off. Lista grupărilor care se bat pentru celelalte două locuri în play-off are în frunte, în prezent, echipa Rapid Bucureşti, artizana unor succese de răsunet în acest debut de sezon (cu Dinamo Bucureşti şi BCM US Piteşti), urmată de BC Tg. Mureş (o altă formaţie extrem de puternică), BCM US Piteşti (vicecampioana de anul trecut). În următorul pluton vin CS Otopeni, BC Rm. Vâlcea, Cuadripol Braşov, CSM Oradea şi BC Târgovişte, echipe care au arătat însă că până acum nu-şi pot depăşi condiţia şi se clasează în zonele inferioare ale clasamentului.
Aşadar, nu este greu de calculat şi de observat că pentru a ocupa un loc în play-off – acolo unde, de regulă, se cam ştiu echipele care au şanse reale de a se număra printre protagoniste la finalul sezonului regulat – BC Rm. Vâlcea are mare nevoie de câteva succese de răsunet, chiar împotriva unora dintre echipele puternice ale ţării, rezultate de care depinde în mare măsură îndeplinirea obiectivului: clasarea în primele opt locuri. Altfel, vâlcenii se vor putea regăsi la final doar pe poziţiile 9-14, urmând a evolua doar în play-out.
Nicolae CIUCESCU