Acasă Liga III Şorega, „artizanul” victoriei

Şorega, „artizanul” victoriei

316
0

FC Oltchim Rm. Vâlcea – CFR Craiova 2-1

Partida din această rundă, cu CFR Craiova reprezenta pentru „chimişti” un simplu meci de campionat pe care trebuiau să-l câştige cu orice preţ pentru a-şi păstra invincibilitatea pe teren propriu. Spunem simplu, însă era mai mult de muncit pentru vâlceni decât altădată, în meciurile precedente. Asta pentru că înfruntau un adversar de valoare apropiată, de mijlocul clasamentului care, cu siguranţă, nu-şi propusese să vină la Vâlcea doar în excursie, iar terenul greu, mocirlos putea fi un dezavantaj pentru băieţii lui Deaconescu. De altfel, până la urmă s-a dovedit a fi o problemă pentru ambele echipe ce au făcut eforturi însemnate pentru a putea rezista în picioare pe acel teren.

În aceste condiţii, şuturile la poartă puteau fi o soluţie pentru gazde. Era greu de construit vreo fază, astfel că, doar şutând la poartă exista o posibilitate de a perfora poarta oltenilor. În primele minute Creangă a avut două asemenea încercări, dar cei care-au marcat primii au fost oaspeţii, în minutul 25, după o greşeală în defensivă a „chimiştilor”. Vâlcenii au fost păcăliţi de fază, au crezut că e off-side, însă până să-şi dea seama cum s-a derulat faza, era deja 1-0 pentru craioveni. În acest fel emoţiile au început să-şi facă simţită prezenţa. Condiţiile de joc nu erau tocmai bune, aşa că era de două ori mai greu de întors rezultatul. Aproximativ 10 minute mai târziu am reuşit totuşi să restabilim egalitatea. Am obţinut o lovitură liberă la mai bine de 20 de metri de poarta adversă, Creangă a executat, mingea fiind deviată de zid în poartă: 1-1. Oltchim-ul putea intra în avantaj la pauză. Pe finalul primelor 45 de minute Preda a reuşit să înscrie din nou pentru gazde, însă centralul nu a validat golul, considerând că a fost fault în atac. Ideea generală a fost aceea că goal-keeper-ul advers s-a lovit, de fapt, de un coechipier. Oricum, cert este că olteanul a ieşit destul de şifonat după acest contact. În repriza secundă nu a mai putut continua, semn că accidentarea a fost destul de serioasă. Aşteptările erau mari pentru partea a doua a meciului de care Marinescu şi compania sperau să poată profita. Au tot încercat să pună probleme la poarta adversă, însă a fost nevoie de un moment de inspiraţie al antrenorului Marian Deaconescu pentru ca Oltchim-ul să se poată impune. Tehnicianul vâlcean a decis să-l introducă în teren mult mai devreme decât o făcea de obicei pe atacantul Cosmin Şorega. Acesta avea să-i mulţumească antrenorului pentru şansa acordată în minutul 78 când a reuşit să aducă Oltchim-ul în avantaj: 2-1. A fost o pasă primită de la Smedescu, Şorega preferând o execuţie de fineţe în faţa portarului advers ce a fost păcălit de fază. Rezultatul s-a menţinut până la final, aşa că Oltchim-ul îşi menţine cota în ceea ce priveşte meciurile de pe teren propriu.
Partida a fost arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Constantin Popescu (Tg. Jiu), ajutat la cele două linii de asistenţii Dănuţ Birău (Tg. Jiu) şi Sorin Ghiberdel (Piteşti). Rezervă: Daniel Constantinescu (Piteşti). Observator: Lazăr Ciucu (Bucureşti).
Pentru FC Oltchim Rm. Vâlceaau evoluat: Vlădoi – Zgăbăruş, Stoica, Bărbuţ, Creangă, Nicorici, Olaru, Marinescu, Preda (Şorega), Smedescu.

Un nou joc pe teren propriu
* vineri, FC Oltchim întâlneşte Atletic Sibiu

Până acum a fost bine pentru Creangă şi colegii săi. Au avut un meci „acasă”, pe propriul teren, urmat de altul în deplasare, astfel că nu a prea fost nevoie de eforturi suplimentare. În sensul că nu a fost nevoie să se abată de la „regulă”, de la obişnuitul parcurs, meci la Vâlcea – victorie, în deplasare – înfrângere, existând o pauză pe care şi-au luat-o de fiecare dată. Puneau „osul la bătaie”, luptau să câştige meciurile de pe teren propriu pentru că se aşteptau să urmeze o partidă mai puţin reuşită pentru ei pe terenul adversarilor. Astfel că a existat mai întotdeauna o compensare. Acum, însă, va fi ceva mai greu pentru „chimişti”. Asta pentru că sunt nevoiţi să joace un al doilea meci consecutiv pe baza de la Oltchim. După cele trei puncte obţinute cu CFR Craiova, urmează un alt adversar de luat în seamă pe care vâlcenii vor trebui să-l înfrunte, Atletic Sibiu, o echipă aflată în revenire de formă, ultimul meci având rolul de a o resuscita după o perioadă mai puţin reuşită ce o dusese până spre subsolul clasamentului, pe unul dintre locurile ce duc spre Liga a IV-a. Pentru a nu dezamăgi şi a-şi respecta blazonul, băieţii pregătiţi de Marian Deaconescu sunt cam obligaţi să câştige din nou. Însă, oricum, acest lucru, faptul că joacă din nou, la diferenţă de o etapă, la Rm. Vâlcea n-ar trebui considerat un dezavantaj. Este o nouă şansă pentru FC Oltchim de a se impune şi ea nu trebuie irosită. În mod normal, ardelenii n-ar trebui să ne pună probleme, mai ales dacă ţinem de rezultatele precedente. De exemplu, noi am reuşit să învingem pe CFR Craiova, în timp ce sibienii au fost înfrânţi la scor de oltenii, cu 4-0. Cam aceasta ar fi diferenţa dintre Oltchim şi Atletic.

S-a schimbat liderul în seria Oltchim-ului

Până acum, lider autoritar în seria a IV-a din care fac parte şi vâlcenii de la Oltchim, singura echipă a judeţului nostru ce ne reprezintă în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, era gruparea craioveană Gaz Metan Podari. Graţie faptului că nu greşise decât o singură dată în acest sezon, Gaz Metan s-a păstrat mult timp pe primul loc în serie, în faţa altor grupări cu potenţial, anunţate ca favorite la câştigarea campionatului şi implicit la promovarea în eşalonul secund, precum Internaţional Piteşti sau chiar Alro Slatina. Au reuşit să facă valabilă zicala: „nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte”. Cam aşa s-a întâmplat în acest caz. Lucrurile, însă, au început să intre pe făgaşul normal în această rundă când s-a schimbat situaţia în fruntea clasamentului. Gaz Metan a avut un meci greu, considerat a fi derby-ul etapei, cu Rova Roşiori, echipa de pe locul 3. Fiecare dintre cele două avea şansa de a câştiga meciul şi, fie a se păstra în fruntea ierarhiei, pentru trupa din Podari, fie a trece pe primul loc, pentru gruparea teleormăneană. Însă nici una dintre ele nu a avut de câştigat de pe urma acestei întâlniri. Au terminat la egalitate meciul, 1-1, împărţindu-şi punctele, iar de acest lucru a profitat trupa de ex-vâlceni a lui Benone Lazăr, Internaţional Curtea de Argeş, care s-a impus categoric în această etapă, cu 4-0, în faţa unei nou promovate, Turris Tr. Măgurele. 

Republicanii, învinşi la scor de neprezentare

Juniorii Oltchim-ului au avut în această rundă o confruntare dificilă pe teren propriu, cu liderul seriei de la republicani, Universitatea Craiova. Tocmai de aceea şansele de a scoate un rezultat pozitiv au fost destul de mici. Dar cum fotbalul e imprevizibil, ar fi putut apărea şi o surpriză. Nu s-a întâmplat, însă, astfel. Adversarii „chimiştilor” din această săptămână s-au impus la Vâlcea la scor de forfait, cu 3-0, atât la grupa A, cât şi la grupa de juniori B. În etapa viitoare tinerii pregătiţi de Marian Deaconescu vor întâlni o altă echipă cu performanţe la acest nivel, cel al copiilor şi juniorilor, FC Argeş. Nici aici şansele de reuşită nu sunt mai mari, însă vâlcenii trebuie să încerce imposibilul. 
Laurenţiu SIMA