Volei

CET Govora poate deveni cosmarul Olimpiei

Se întoarce roata!

 

CET Govora poate deveni coşmarul Olimpiei

 

Aflată în febra pregătirilor pentru viitorul sezon al Diviziei A, echipa de baschet feminin CET Govora a susţinut săptămâna trecută trei partide amicale. Două dintre acestea în compania formaţiei Magic Sibiu şi o a treia împotriva Olimpiei, sâmbătă, în Capitală. După ce le-au învins de două ori pe sibience, 72-61 în deplasare şi 64-55 acasă, baschetbalistele vâlcene, pregătite acum de Mihai Toma, le-au dat o replică dârză şi celor de la Olimpia. Pentru că gazdele nu au putut asigura grupării noastre cazarea în Capitală pentru a mai juca şi o a doua partidă de verificare duminică, s-a convenit ca meciul să se desfăşoare pe durata a 4 reprize de câte 15 minute fiecare, iar jucătoarele să fie eliminate abia la 6 greşeli personale. Deşi au câştigat categoric cu 112-76, trebuie reţinut faptul că la finele celor 40 de minute de joc regulamentare, bucureştencele au reuşit să se impună greu, 76-68, lucru care l-a încântat extrem de mult pe Mihai Toma.

„La un moment dat, în primele două sferturi ale partidei chiar am condus cu 8 puncte, spre uimirea tuturor, care nu înţelegeau ce s-a întâmplat cu echipa noastră de joacă aşa de bine. La Olimpia au jucat vreo trei americance, trei rusoaice, iar antrenor este un sârb, aşa că e normal ca pretenţiile lor să fi fost mai mari. Dar n-au putut să-şi facă jocul, le-am ţinut bine piept, atunci când am vrut. A fost ceva de vis, un joc perfect al nostru. Pentru că nu am dorit să le forţez prea mult pe elevele mele, după două sferturi am ales să le introduc în teren şi pe fetele mai puţin experimentate. Astfel, bucureştencele au întors rezultatul, diferenţa făcându-se practic într-un singur sfert, când Olimpia a câştigat cu 37-12. În acest meci am văzut cu adevărat ce poate face fiecare jucătoare în parte. Ce au jucat ele cu echipele din Alexandria sau Sibiu pentru mine nu a fost relevant”, ne-a declarat antrenorul Mihai Toma după partida din Capitală.

 

Bocoş, lider de echipă

De departe, cea mai bună jucătoare a echipei vâlcene în meciul cu Olimpia a fost Laura Bocoş, transferată în această vară de la Biandra Târgovişte, iar antrenorul Mihai Toma are numai cuvinte de laudă despre ea: „Bocoş a avut o creştere de formă extraordinară, iar în meciul acesta a fost cu adevărat un lider de echipă. Evoluţia ei le-a plăcut foarte mult şi oficialilor echipei Olimpia, care s-au interesat de ea pentru a o transfera. Sper să-i dau în continuare încrederea de care are nevoie pentru a face faţă în Divizia A. La Târgovişte a fost mai mult rezervă, dar la Vâlcea lucrurile se schimbă pentru ea. Însă e greu s-o fac să reziste un meci întreg, 30-40 de minute pe teren. Altfel, în Capitală, pot să spun că am fost încântat şi de jocul bun făcut de Adina Pop, la care am observat o apărare deosebită şi-o atitudine excelentă în teren! Din păcate, nu ne-au ajutat deloc Janina Simionca şi Irina Borş, care n-au înscris nici un punct, lucru care mă surprinde”.

Magda Niţu, sancţionată disciplinar

O jucătoare din lotul echipei CET Govora, Magda Niţu, a fost sancţionată disciplinar săptămâna trecută şi nu a făcut deplasarea la meciul din Capitală. „Magda Niţu a fost pedepsită astfel pentru atitudinea necorespunzătoare avută la adresa băncii tehnice şi a conducerii clubului. Ea-şi va relua antrenamentele în această săptămână”, ne-a mai spus Mihai Toma.

Iarăşi cu Alexandria

 

Conducerea clubului CET Govora are în intenţie ca joi, 28 septembrie, să se deplaseze pentru o altă partidă amicală la Alexandria. „În acea zi seara nici nu prea avem loc să ne antrenăm în Sala Traian, pentru că e meciul de handbal feminin dintre Oltchim şi Rulmentul, aşa că ne-am gândit să jucăm o altă partidă amicală, în deplasare, la Alexandria”, încheie Mihai Toma.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button