Fără categorieDiverse

Oana Chirilă nu va mai juca la CS Oltchim

Oltchim a definitivat lotul pentru sezonul viitor. Au venit câteva jucătoare noi, s-a renunţat la altele, iar acum, în proporţie de peste 95 la sută, nu se va mai întâmpla nimic. Printre jucătoarele pe ale căror servicii nu se va mai baza campioana României începând cu 1 iulie se numără şi Oana Chirilă, jucătoare adusă anul trecut de la Itxako de Navarra, finalista Ligii Campionilor din sezonul 2010-2011. „În acest moment, este certă plecarea lui Ozel, a Talidei Tolnai, a Valentinei Ardean şi a Oanei Chirilă. Aceasta din urmă, din discuţia pe care am purtat-o, intenţionează să întrerupă activitatea sportivă, să se dedice vieţii de familie, să facă un copil. Nu ştiu dacă după aceea va mai dori să continue. Oana Chirilă a avut o poziţie extraordinară faţă de clubul Oltchim. A spus că e nemulţumită de evoluţia ei în anul acesta, care s-a încheiat şi că vrea să rămână cu o imagine frumoasă, iar lumea să îşi amintească de Oana Chirilă din perioada bună a ei. M-a impresionat când mi-a spus aceste lucruri. A zis «ştiu cine am fost, ştiu cine sunt şi ştiu ce voi mai putea fi. Nu vreau ca lumea să rămână cu o impresie proastă despre Oana Chirilă». Mai rar aşa jucătoare”, a precizat Petre Berbecaru, cu privire la despărţirea de Oana Chirilă. (S.S.)

Knezovic e sărită din schemă, Smedescu va fi împrumutată

În ceea ce priveşte portarii, situaţia e clară în acest moment. Oltchim va miza în proximul sezon pe serviciile a trei goalkeeperi. Doar unul este român. Alături de Paula Ungureanu, între buturile formaţiei chimiste se vor mai regăsi Silvia Navarro şi Amandine Leynaud. Staff-ul tehnic al Oltchim-ului a decis să nu se mai bazeze pe Talida Tolnai, însă nici pe ceilalţi doi portari. S-a despărţit de croata Sanela Knezovic, dar şi de Mihaela Smedescu. Aceasta din urmă va fi împrumutată de gruparea vâlceană. „Nu am stabilit unde va pleca Smedescu. Cert este că ea va fi împrumutată. Condiţia care se pune în situaţia în care o jucătoare pleacă împrumut este ca echipa care o doreşte să îi preia contractul, obligaţiile contractuale, aşa cum sunt ele stipulate acolo. Mai există şi varianta să nu fie aşa şi clubul să se înţeleagă cu jucătoarea altfel, dacă ea acceptă alte condiţii. În ultimă instanţă, nu poţi să-i impui unei jucătoare unde să se ducă. Trebuie să ţii cont şi de dorinţa ei. În afară de partea materială, care trebuie să fie avantajoasă pentru jucătoare, pe noi ne-ar interesa, acolo unde se duce, să aibă un antrenor bun, în ideea de a creşte, de a se pregăti bine şi eventual, crescându-i valoarea, să o putem lua înapoi. Pentru că dacă nu ne-am gândi la o eventuală posibilitate de revenire a acesteia la Oltchim, i-am da drumul definitiv. Ea mai are cu noi încă un an de contract”, a informat conducerea clubului chimist. (S.S.)

Campioana României va miza, din nou, pe Ionela Stanca

După ce a dat naştere unui băieţel pe nume Yannick, Ionela Stanca a mai primit o veste bună. Aceasta este dorită în continuare la Oltchim. Antrenorul Jakob Vestergaard a transmis că are nevoie de serviciile pivotului chimist. „Ionela Stanca este la final de contract, însă în momentul în care va fi posibil, ea va veni la Vâlcea şi vom prelungi înţelegerea”, a dezvăluit conducerea CS Oltchim, care se aşteaptă ca Ionela Stanca să fie aptă de joc în câteva luni. „Postul de pivot este unul extraordinar de pretenţios, cu risc mare de accidentări şi este bine să-l ai foarte bine acoperit. De fapt, două posturi sunt extrem de pretenţioase: poarta şi pivotul. În rest, mai poţi să improvizezi. Poate nu la nivel extraordinar, dar la un nivel foarte-foarte bun, poţi să duci o jucătoare de 9 metri pe un post de extremă. De exemplu, cu ce a fost mai slab postul de extremă stânga a Gyor-ului când juca Gorbicz pe el, care e jucătoare de 9 metri!? Ori şi la noi în echipă sunt jucătoare la 9 metri care pot evolua şi pe post de extremă. Una dintre jucătoarele care poate juca orice, nu şi portar, este Barbosa, de exemplu”, a explicat Petre Berbecaru, motivul pentru care Oltchim a decis să-şi consolideze lotul de pivoţi. (S.S.)

Tânărul pivot Nicoleta Safta va rămâne în lotul pentru sezonul viitor

Un alt pivot pe care Oltchim se va putea baza la un moment dat este şi tânăra Nicoleta Safta. „Din moment ce am transferat-o aici, Safta rămâne cu certitudine în lotul Oltchim-ului, chiar dacă, eventual, tânără fiind, îi vom acorda dublă legitimare la una din structurile sportive din oraş, ca să poată juca la junioare. Nu specific la care dintre acestea. Normal că prioritară e Chimia, care a crescut-o, dar urmează să vedem dacă aceasta va avea echipă în competiţie la nivelul ei de vârstă. În opinia mea, Safta intră în calcule pentru viitorul sezon. Dacă ar fi să aleg, în nici un caz nu aş renunţa la Safta. Este un pivot care vine din urmă. E drept că, pentru ce urmărim în acest sezon, contează experienţa, dar trebuie să gândeşti puţin şi în perspectivă, la viitorul echipei”, a mai punctat Petre Berbecaru. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button