Marius Dănuleţ, antrenorul echipei de la Energetic: „Cred că nivelul meciului dintre noi şi Naţional, din punctul de vedere al calităţii, a depăşit multe jocuri din Divizia A”

marius danulet handbal energetic valceaLa finalul derby-ului din campionatul de junioare I, antrenorul gazdelor, Marius Dănuleţ, s-a arătat nemulţumit de faptul că, deşi au câştigat, elevele sale nu au muncit mai mult în apărare şi au primit prea multe goluri. „La ora actuală şi noi şi echipa de la CNOE suntem practic cele mai bune echipe ale seriei. Cred că a fost un joc util pentru ambele formaţii. Nemulţumirea mea vine de la faptul că nu am reuşit să gestionăm foarte bine situaţiile de apărare în aşa fel încât să ne facem jocul uşor şi să dăm goluri uşoare pe contraatac. 32 de goluri primite într-un meci, din punctul meu de vedere, sunt foarte multe, chiar şi la nivel de junioare I. În mod normal astăzi am câştigat jocul pentru că am dat mai multe goluri decât au dat ele, nu pentru că am recuperat noi mai multe mingi decât ele. În rest, ambiţia a fost şi de o parte şi de alta foarte mare, a fost un joc foarte disputat, care şi-a respectat statutul de derby şi cred că nivelul jocului de astăzi, din punctul de vedere al calităţii, a depăşit foarte multe jocuri din Divizia A. Iar acest lucru nu poate decât să mă bucure şi să ne facă să ne uităm cu încredere spre viitor, pentru că şi de o parte şi de cealaltă sunt sportive care au reale calităţi, care promit foarte mult. Cu muncă, perseverenţă şi bineînţeles voinţă, dorinţă de performanţă, vor putea ajunge pe culmile cele mai înalte ale performanţei sportive”, a declarat Dănuleţ.

„Problema noastră este că avem un lot subţire, din punct de vedere numeric”

Dănuleţ a mai spus că nu se pune problema că elevele sale nu ar fi urmat sfaturile, de pe margine şi că de aceea au primit multe goluri. „Nu aş spune că nu au respectat indicaţiile, ci că nu s-au implicat la fel de mult în faza de apărare, aşa cum au făcut în atac. Cred că problema noastră este că avem, totuşi, un lot subţire, numeric şi nu avem posibilitatea să facem aşa multe schimbări, astfel încât cele care stau în teren să poată să se odihnească. Cele mai elocvente cazuri sunt ale Larisei Zamfira, Iuliei Andrei, dar şi ale Florentinei Craiu şi Herminei Stoicănescu, atunci când HCM ni le lasă la dispoziţie. Sunt jucătoare care de obicei stau foarte mult în teren şi ca orice jucător, mai ai nevoie şi de pauză, ca să poţi să te aduni, să tragi aer în piept şi să o iei de la capăt” a mai spus antrenorul echipei de la Energetic. Acesta a mai adăugat că toate jucătoarele sunt importante. „Fiecare jucătoare de la echipă este la fel de importantă ca şi cealaltă, indiferent că se numeşte Craiu, Stoicănescu, Piţoiu, Andrei sau celelalte. Pentru că degeaba avem jucători, dacă nu avem echipă, ca un întreg. Le-am şi spus zilele trecute că nu este suficient să ai valoare, trebuie să te comporţi ca o echipă, să joci ca o echipă, ca valoarea acesteia să crească exponenţial. Altfel riscăm ca jocul de handbal să devină unul individual, în care fiecare face ce vrea şi ce poate pe teren şi finalitatea nu e asta. Bineînţeles că valoarea şi în special experienţa competiţională la un nivel mai înalt pentru cele care sunt cu dublă legitimare şi la HCM contează enorm de mult la acest nivel. Dar reamintesc faptul că anul trecut, această echipă, în mare măsură cu aceeaşi componenţă, a reuşit o calificare la turneul final, din fericire, ca să zic aşa, şi fără aportul Florentinei Craiu, dar apoi ceea ce ne-a lipsit pentru a pune o medalie de gât a fost exact acest plus de experienţă şi valoare de la Flori Craiu. În concluzie, orice amănunt, orice aspect contează pentru a putea să ajungi şi să te menţii acolo sus”, a subliniat Dănuleţ. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button