Acasă Alte sporturi În această vară, elevii lui Vali Mihăescu au obţinut patru medalii

În această vară, elevii lui Vali Mihăescu au obţinut patru medalii

109
0

Pentru sportivii de la CS Culturistul Rm. Vâlcea, prima competiţie din timpul sezonului estival a avut loc pe data de 5 iunie, atunci când, la Zalău, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de fitness pentru juniori şi masters. Dintre elevii lui Vali Mihăescu, au participat la acest concurs Isabela Becheanu (medalia de bronz, body fitness, junioare, +1,63 m), Vasile Gherghina (argint, culturism masters, 40-49 ani, 70 kg.) şi Mircea Sibiceanu (aur, culturism masters, 50-59 ani, +80 kg.). „Evenimentul a fost organizat într-un mod ireproşabil şi a adunat la start peste 70 de participanţi foarte bine pregătiţi. A fost o experienţă extraordinară şi de aceea, mă bucur că sportivii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune”, a spus Vali Mihăescu.
Cea de-a doua competiţie la care au participat culturiştii vâlceni în această vară s-a desfăşurat pe 12 iunie, la Buzău. Este vorba despre Campionatul Naţional de culturism şi fitness pentru juniori şi junioare. La acest concurs, Andrei Bran s-a clasat pe locul 3 şi a câştigat medalia de bronz. „Am putut participa la cele două competiţii datorită sprijinului oferit de Primăria Râmnicului, prin intermediul edilului Romeo Rădulescu. Ne-au mai ajutat din punct de vedere financiar societatea Marna şi Nae Bogoslov”, a menţionat Vali Mihăescu.
Următorul concurs de fitness şi body fitness la care îşi doresc să meargă vâlcenii va avea loc pe 25 septembrie, la Cluj-Napoca şi va fi destinat categoriilor de seniori şi senioare.
În continuare, sportivii de la CS Culturistul se pregătesc şi pentru Campionatul Naţional de fitness, body fitness şi culturism rezervat de asemenea seniorilor, care se va desfăşura pe data de 9 octombrie, la Iaşi. Alături de sportivi proveniţi de la cele mai importante cluburi din ţară, la acest eveniment va fi prezentă şi vâlceanca Nadia Olaru, concurentă în proba de body fitness (1,68 m). De precizat este că, în 2008, eleva lui Vali Mihăescu a devenit campioană naţională, iar în 2009 vicecampioană. Tot anul trecut, la Balcaniada din Macedonia, Nadia Olaru a ocupat locul 4.
O altă competiţie importantă îi aşteaptă pe sportivii de la CS Culturistul în luna noiembrie, atunci când, la Timişoara, va avea loc Memorialul „Vasile Balmuş”. „Acest concurs mi-a lăsat o impresie plăcută în fiecare an, mai ales că de fiecare dată au fost prezenţi sportivi de nivel internaţional. Dacă vom reuşi să mergem la întrecerea din Capitala Banatului, sperăm să facem o surpriză frumoasă şi să ne remarcăm prin rezultatele noastre”, a conchis Vali Mihăescu. În încheiere, antrenorul a explicat că, este posibil ca elevii săi să nu poată participa la toate competiţiile amintite din cauza lipsei fondurilor. (O.D.)