Acasă Diverse Gheorghe Hagi vrea să investească la Seaca

Gheorghe Hagi vrea să investească la Seaca

220
0

hagi seaca* „regele” fotbalului românesc ar urma să amenajeze în zonă o bază sportivă, dar şi să construiască un mini-hotel, pentru Academia pe care o patronează

Centrul Expoziţional de la Seaca – care urmează să fie inaugurat la finele lunii septembrie – tinde  să devină încă de acum un punct important de atracţie pe harta economică a judeţului Vâlcea. Mega-proiectul „pus în scenă” de primarul Ilie Amuzan poate aduce staţiunii Călimăneşti un prestigiu intern şi internaţional pe care puţini şi l-ar fi imaginat.
Din câte se pare, în zonă şi-a manifestat intenţia de a investi chiar şi Gheorghe Hagi, care vrea să amenajeze pe platoul de la Seaca o bază sportivă modernă, dar şi să construiască un mini-hotel, pentru Academia pe care o patronează. Astfel, tinerii fotbalişti care provin din Vâlcea şi din judeţele limitrofe – şi nu numai – ar urma să deprindă tainele sportului-rege într-un cadru natural de excepţie.
Discuţiile dintre autorităţile locale din Călimăneşti şi „regele” fotbalului românesc încă nu s-au finalizat, în perioada următoare urmând a fi stabilite detaliile privind concesionarea sau, şi mai probabil, pentru cumpărarea unei suprafeţe de teren de către Gheorghe Hagi. Dacă negocierile se vor finaliza pozitiv, baza sportivă care va aparţine Academiei „Gheorghe Hagi” ar putea fi amenajată pe al doilea palier al zonei respective, lângă Centrul Expoziţional de la Seaca, foarte aproape de liziera pădurii.

Vasile Scîrlea, viceprimarului oraşului Călimăneşti:
„Oamenii de afaceri sunt atraşi de faima Centrului Expoziţional”

* la Seaca ar mai putea fi construit un hotel de 5 stele, cu un complex SPA, precum şi o clinică de cardiologie şi chirurgie vasculară

Viceprimarul oraşului Călimăneşti, Vasile Scîrlea, ne-a mai informat că, pe lângă baza sportiva pe care Gheorghe Hagi vrea s-o construiască la Seaca, lângă Centrul Expoziţional vor mai fi derulate şi alte investiţii. Astfel, un teren de aproximativ 15.000 de metri pătraţi a fost cumpărat recent de către o firmă din Bucureşti, care intenţionează să demareze acolo afacerile sale, termenul limită de începere a lucrărilor fiind fixat pentru anul viitor. În acest caz, va fi vorba de un hotel de 5 stele, cu un complex SPA. De asemenea, un important medic german a întocmit un proiect şi vrea să construiască în zonă o clinică de cardiologie şi chirurgie vasculară. „Oamenii de afaceri sunt atraşi fără îndoială de faima Centrului Expoziţional de la Seaca. Există foarte multe intenţii bune, dar rămâne de văzut câte dintre acestea se vor şi finaliza până la urmă. Interesul autorităţilor locale din Călimăneşti este ca acestea să fie puse la punct, pentru că, bineînţeles, la un moment dat, toate vor fi aducătoare de profit”, ne-a precizat Vasile Scîrlea.

Nicolae CIUCESCU