Auto-Moto

Producţie jubiliară la Volkswagen: s-a fabricat modelul Scirocco cu numărul 100.000

Wolfsburg / Palmela/ Rm.Vâlcea – De la lansarea sa pe piaţă în 1974, acest coupe sportiv compact de la Volkswagen a fost cel mai de succes din segmentul său: până în 1992 au fost vândute 795.650 de vehicule. În prezent, se fabrică a treia generaţie a modelului.

In data de 9 aug.2010, la VW Autoeuropa – fabrica Automóveis Ltda. din Portugalia, la doar doi ani de la lansarea sa pe piaţă, Scirocco a treia generaţie cu nr. 100.000 a ieşit de pe linia de producţie. „Scirocco este una dintre cele mai importante automobile pe care le producem. Pentru mine personal, a fost un moment emoţionant”, a declarat Andreas Hinrichs, directorul fabricii Autoeuropa.
Modelul jubiliar este un Scirocco R 2.0 TSI, culoare albastru metalizat, cu un interior negru titan, sistem de navigare radio, Park Pilot şi panou solar. În sudul Portugaliei, cu 3.000 de angajati, fabrica Volkswagen produce modelele Eos, noul Sharan şi, începând cu anul 2008, a treia generaţie de Scirocco.
Cu un design atractiv si aspect sportiv, Scirocco impresionează puternic. În 2008, acesta a străbătut până la AutoBild Design Award şi a fost numit Maşina Anului de revista Top Gear. Scirocco este la fel de bine căutat în motorsport, cât si pe sosele: în anul 2008, versiunea de curse a noului Scirocco a ocupat locul de top la cursa de 24 de ore de la Nürburgring. În timpul primei sale competiţii in 2009, Scirocco GT24-CNG (cu gaz natural comprimat) a câştigat în clasa automobilelor cu combustibil alternativ.

Sursa: Nurvil Rm.Valcea, Departament Marketing Volkswagen

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button