PoliticaAncheta

Elena Cîţu bagă şi Primăria Râmnicului în gura DNA

Probabil că în condiţiile în care Mircia Gutău nu i-ar fi lăsat „cadou” lui Romeo Rădulescu proiecte de investiţii cum ar fi modernizarea Căii lui Traian, pasajul de pe Tudor Vladimirescu, hala din Centru, grădina zoologică, locuinţele sociale etc, actualul primar ar fi stat ca un popândău în birou şi n-ar fi tăiat nici măcar o panglică inaugurală, în cei aproape doi ani de când administrează municipiul. Râmnicenii ar fi fost şi mai nemulţumiţi de activitatea sa, iar scorul PD-L în oraş n-ar mai fi fost nici 20 la sută.

După părerea noastră, oricum, anul viitor, PD-L Râmnicu Vâlcea şi candidatul acestei structuri politice vor avea serioase probleme în alegeri. De acest lucru ne conving şi râmnicenii care, în număr tot mai mare, ne semnalează greutăţile pe care le întâmpină din cauza defectuosului management de la Primărie sau a modului discreţionar în care conducătorii instituţiei abordează situaţii aproape identice.
Şi, ca să intrăm fără alte introduceri într-un subiect pe această temă, vă propunem să treceţi prin filtrul propriei voastre gândiri o problemă ridicată de familia Cîţu, care, aşa cum vă informam în urmă cu câţiva ani, moştenise o casă şi un teren în zona în care astăzi se află River Plaza Mall. După ce, în zadar a încercat să-şi recupereze imobilele ce i se cuveneau în buricul oraşului, familia Cîţu şi-a cumpărat, prin 2007, pe strada Calamata (Goranu), un teren în suprafaţă de aproximativ 900 mp, în ideea de a-şi construi o casă şi eventual un magazin la parterul acesteia. În 2008, George, fiul Elenei Cîţu, s-a dus să ceară autorizaţie de construire de la Primărie, însă i s-a transmis că nu poate obţine acest document. Cum Romeo Rădulescu (n. red. – viceprimar la acea vreme) i-a fost coleg de facultate, George Cîţu şi-a permis să-l întrebe direct pe edil de ce i s-a refuzat cererea. Atunci, acesta a aflat că ceea ce a cumpărat este de fapt o stradă, sau mai bine spus o viitoare stradă, care va afecta aproape 50 de proprietari din zonă. În condiţiile date, investitorii s-au interesat dacă problema cu care se confruntă ei au mai întâmpinat-o şi alţii, înaintea lor. Şi, bineînţeles, au găsit speţe identice. Una dintre acestea este cea a unei porţiuni de străzi din zona Morilor, pentru care, de curând, proprietarul a fost despăgubit de Primărie cu 5 miliarde de lei pentru terenul afectat şi cu 8,5 miliarde de lei pentru că, timp de trei ani, nu l-a putut folosi. Sigur că, neprimind nici până azi autorizaţii de construire, familia Cîţu şi ceilalţi proprietari afectaţi de la Goranu s-au gândit să se folosească de precedentul creat pentru a obţine şi ei despăgubiri. Astfel că, după ce a dat în judecată Primăria pentru că nu a primit autorizaţie de construire, câştigând deja acest proces, familia Cîţu a solicitat despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a terenului. Elena Cîţu nu crede însă că reprezentanţii Primăriei vor fi la fel de „înţelegători” cum au fost cu proprietarul de pe strada Morilor. Femeia de afaceri susţine că, dacă în alte situaţii, reprezentanţii Primăriei nu s-au agitat mai deloc să câştige procesele, în cazul său, procedează exact invers. Drept dovadă, Primăria a atacat la Curtea de Apel hotărârea obţinută la Vâlcea de familia Cîţu. Mai mult decât atât, conducătorii instituţiei nu par deloc încântaţi de ideea de a acorda despăgubiri, cum, cu lejeritate, s-au acordat în celălalt caz. Elena Cîţu a avertizat că, în condiţiile în care conducerea Primăriei va acţiona altfel decât a acţionat în speţa similară, va merge la DNA pentru a li se plânge procurorilor că edilii Râmnicului sunt „pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă”.
În urmă cu o săptămâna, Elena Cîţu a anunţat că va depune o plângere la DNA şi împotriva conducerii PSD Vâlcea, care ar fi plătit din bani publici o parte din materialele publicitare folosite în campania lui Remus Grigorescu.

va urma

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button