Liga II

DREPT LA REPLICĂ

Referitor la articolul „SALVAŢI JUNIORII DIN ZĂVOI! – Claudiu Popa, a opta victimă a Primăriei Râmnicului”, apărut în 03.05.2011, CSM Rm. Vâlcea respinge cu fermitate acuzaţiile formulate de „anonimul” semnatar al articolului respectiv fiind nefondate.
Încep prin a asigura atât pe „anonimul” semnatar al articolului, cât şi pe toţi locuitorii municipiului Rm. Vâlcea ca în permanenţă Consiliul Local Rm. Vâlcea (vorbesc de consilierii locali, primar şi viceprimari) şi instituţiile subordonate (Poliţia Locală, Acvarim, ETA, ADP, etc) au sprijinit şi au contribuit la crearea, dezvoltarea şi întreţinerea Bazei Sportive din Zăvoi. Numai în acest an au fost alocaţi peste 300.000 lei pentru plata unor datorii mai vechi (jucători, furnizori) sau noi (utilităţi, furnizori).
Nu doresc să fiu purtătorul de cuvânt al nimănui, dar având în vedere că prin articolul respectiv se încearcă o denaturare a adevărului şi implicit se încearcă să se aducă un prejudiciu de imagine clubului, conducerii acesteia, mă simt nevoit să intervin. O fac mai târziu deoarece am aşteptat ca în numerele următoare, respectiv 10 şi 17 mai, să citesc „declaraţiile părinţilor şi copiilor care au suferit de pe urma nepăsării dl. primar şi dl. viceprimar”, dar „autorul” cu toate că a promis, nu ne-a oferit această posibilitate. Oare de ce?
Cre, în cunoştinţă de cauză fiind, ca pot să afirm că accidentările unor copii (juniori) pot avea cauze cumulative cum ar fi:
– antrenamente numeroase (zilnic, de luni până vineri şi meci la sfârşit de săptămână);
– lovituri primite în competiţii;
– modul de cuantificare, dozare şi planificare a efortului de către antrenori în perioadele specifice sau pe parcursul competiţiei;
– alimentaţia şi medicamentaţia;
– modalităţi adecvate sau neadecvate de recuperare după efort;
– locul de desfăşurare a antrenamentului sau jocului;
– şi nu în ultimul rând, dar cea mai importantă – viaţa sportivă a jucătorului
Toţi aceşti factori pot, repet cumulativ, să determine inevitabil o accidentare mai gravă. De altfel, discutând anterior apariţiei articolului respectiv, cu dl. dr. Gabriel Dinu – medic ortoped şi dona. Dr. Fota Corina – medic medicină sportivă, cu surprindere am aflat că şi în alte sporturi (handbal, volei, atletism) sunt accidentări foarte grave la copii de 12-15 ani, accidentări care cu ani în urmă nu existau.
De, dl. „anonim” semnatar al articolului, nu numai terenul este o condiţie a accidentărilor. Pot să afirm cu certitudine că suprafaţa sintetică din Zăvoi are fir de 6 cm înălţime (cel mai mare) şi 70 % din înălţime este granulată – se poate utiliza corespunzător, până la 40 % din înălţime. De asemenea, stratul suport nu este din beton ca la alte terenuri, ci dintr-un mult mai elastic (piatra de râu de dimensiuni diferite şi la suprafaţă, imediat sub covor, strat de nisip). Suprafeţele sintetice vor fi viitorul – se joacă în prezent, experimental, campionate şi competiţii pe asemenea suprafeţe, care nu diferă foarte mult de cea în discuţie.
Sunt multe probleme ce trebuie rezolvate, dar fondurile alocate sunt aşa cum sunt, iar viitorul nu sună tocmai bine pentru sport, dar prin eforturile conjugate ale antrenorilor, conducătorilor, sponsorilor şi acţionarilor, încercăm să le acoperim, dar nu întotdeauna reuşim. Dar de la acest aspect şi până la victimele noastre este o mare diferenţă. Nimeni nu este obligat să se antreneze în asemenea „condiţii vitrege”, cine doreşte poate să opteze spre alte variante  şi poate pleca în condiţiile impuse de FRF în vigoare, poate să plătească taxa unde vrea să se antreneze, dar noi ne rezervăm dreptul de a spune că dorim să facem performanţă (şi am demonstrat) şi oferim continuitate în pregătirea juniorilor, până la echipa de seniori. Te poţi pregăti unde vrei, dar condiţia este să vezi dacă există şi pasul următor în carieră, nu promisiuni şi certitudini, iar noi cred că am demonstrat acest lucru.
Închei această intervenţie a mea cu regretul că în loc să se promoveze lucrurile bune ale fotbalului juvenil, performanţele juniorilor, se încearcă să se plătească „poliţe” prin intermediari (citiţi club!).
De altfel, nu pot să am alte aşteptări de la un ziar care o bună perioadă de timp a beneficiat de contribuţia (modestă de drept) a clubului, iar când nu s-a mai putut plăti  datorită condiţiilor financiare precare, ne-a dat în judecată pentru recuperarea datoriilor.
Pot confirma că de foarte multe ori s-au prezentat articole pertinente despre activitatea clubului şi nu îmi doresc o polemică cu ziarul, dar cu tot respectul cuvenit vă rog ca pe viitor să nu mai amestecaţi clubul în „tranşarea” unor interese, mai mult sau mai puţin obiective, ale Dvs. cu alte părţi.

Director Executiv – Prof. Alin Trandafir

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button