Dosarul Microsoft, declanşat de o interpelare a deputatului Romeo Rădulescu

romeo radulescu pdl rm valceaZilele trecute, deputatul Romeo Rădulescu (PLR) a amintit că, în aprilie, a făcut la Parlament o interpelare exact pe subiectul celui mai puternic dosar de corupţie (n. red. – Microsoft). “Da, eu prinsesem un fir. Am cerut oficial informaţii şi, la o lună, a bufnit. De-atunci, sunt aproape 6 luni, deci au lăsat dosarul să „dospească”. Faptul că e intens mediatizat în campania electorală nu dă foarte bine, pentru că s-a mutat atenţia opiniei publice de pe candidaţi pe DNA. Până la urmă, să punem DNA-ul la Cotroceni, în biroul preşedintelui României. E o soluţie!”, a declarat fostul primar al Râmnicului.

Şpăgi de zeci de milioane de euro, licitaţii aranjate, statul păgubit

După cum probabil se ştie, în dosarul Microsoft, este vorba de spăgi de milioane de euro şi sunt implicaţi peste 40 de oameni de afaceri şi politicieni care aveau influenţă asupra guvernelor de după 2004. Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan (primarul de la Piatra Neamţ, zis „Pinalti”, Nicolae Dumitru (patronul complexului Europa) şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost arestaţi deja. Urmează alte nume grele. Potrivit procurorilor DNA, la baza cazului, se află un contract cadru de închiriere de licenţe Microsoft, din 2004, încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, „asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47 % acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate”. Contractul s-a încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40 % mai mare faţă de cel real. Efectele contractului au încetat în aprilie 2009, când a expirat şi dreptul ne-exclusiv de utilizare a licenţelor. Atunci, a fost identificată o nouă oportunitate de afaceri, iar Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, s-a întâlnit cu Gheorghe Ştefan, Sandu Gabriel (la acea vreme ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi alte persoane pentru a gândi un plan (criterii restrictive de calificare etc.) prin care noua „licitaţie” să fie câştigată de asocierea având ca lider D-CON.NET AG. Ulterior, Dorin Cocoş a pretins de la o persoană implicată în cauză foloase necuvenite atât pentru el (9.000.000 euro), cât şi pentru Ştefan (4.000.000 euro) şi Sandu (2.700.000 euro). Cei trei au înfiinţat o firmă şi au încheiat un contract fictiv cu D-CON.NET.AG, care le-a virat 18.153.058 euro. Apoi, din aceşti bani, s-ar fi împărţit şpăgi mai multor lideri politici, pe care, probabil, îi vom vedea zilele viitoare făcând coadă la DNA.

Faptul că Harnagea e vizat în Dosarul Microsoft îi face rău lui Tăriceanu

Deputatul Romeo Rădulescu a anticipat că, între primul şi al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, va ieşi la lumină şi dosarul EADS. În opinia parlamentarului, toate aceste dosare de corupţie, care ajung până la vârful actualului Guvern, dezavantajează nu doar PSD sau PDL, ci toată clasa politică. „Îi dezavantajează şi pe candidaţi. Arestarea lui Viorel Hrebenciuc îl dezavantajează 100 % pe Victor Ponta. Aristotel Căncescu dezavantajează ACL-ul. Cătălin Harnagea (n. red. – fost şef al SIE şi candidat PNL pentru Camera Deputaţilor în colegiul Bălceşti, la alegerile din 2008) îl dezavantajează pe candidatul nostru (n. red. – pe Călin Popescu Tăriceanu). Cum spuneam, nu sunt doar de la unii sau de la alţii, ci din toate partidele”, a accentuat Romeo Rădulescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button