Acasă Liga III Cozia, prima victorie în deplasare

Cozia, prima victorie în deplasare

1098
0

Vineri, 7 octombrie, pe stadionul Brothers, de pe malul Olăneștiului, s-a disputat un nou derby județean în Liga a III-a. Minerul Costești a primit vizita echipei din stațiune, Cozia Călimăneşti. Cele două era despărțite în clasament de doar un punct, Călimăneşti fiind superioară. Ambele se luptă pentru evitarea retrogradării și au nevoie de rezultate pozitive pentru a nu tremura ulterior pentru îndeplinirea obiectivului. De data aceasta, cele trei puncte au mers în contul oaspeților. Cozia a obținut prima victorie din deplasare, în Liga a III-a.

Elevii lui Vasile Ilinca au rezolvat soarta partidei din prima repriză. „Minerii” au început mai bine, păreau superiori adversarilor, au avut și ocazii să deschidă scorul. Vasilescu a trimis balonul puțin pe lânga poartă, iar Enache, cu un șut-bombă, de la 20 de metri, a zguduit bara laterală.

Contrar cursului jocului, în minutul 10, Cozia a surprins. Sîrbu și Marinaș au scăpat pe contraatac, în drepta, iar faza s-a încheiat cu gol. Marinaș a adus campioana en-titre a Ligii a IV-a în avantaj. Gazdele au cerut off-side. În minutul 25, echipa din stațiune și-a ușurat și mai mult misiunea. Marinaș și Sîrbu i-au surprins iar pe apărătorii Costeștiului. Sîrbu nu a mai avut răbdare să ajungă în fața porții. A șutat din lateral dreapta, de la 25 de metri, învingându-l pe Denis Vlădoi. 0-2 a fost și la pauză. Costești a încheiat meciul în inferioritate numerică. Enache, unul din jucătorii de bază din tabăra Minerului, a primit al doilea galben după ce l-a agățat pe Horumbă. Gazdele, inclusiv primarul din Costești, Toma Pestereanu, prezent la joc, au considerat că Beniamin a fost taxat mult prea drastic.

Cu un om mai puțin și condusă cu 2-0, Costești a cam renunțat la luptă. Jocul a curs în favoarea oaspeților și în partea secundă. Cozia a avut spații mai mari, câteva contra-atacuri. A mai și înscris o dată. Nonis Duca a dus scorul la 0-3, cu un șut din dreapta, la colțul scurt. A fost și rezultatul final. Călimăneşti a ajuns la 8 puncte după acest succes. La meci a asistat și un fost elev al lui Ilinca, Costi Roncea, acum liber de contract. Ar putea fi o opțiune pentru Călimăneşti din retur.

Pentru Minerul Costești au evoluat: D. Vlădoi – Filip, Enache, Cotolan, Vasilescu, I. Marian, Tisanu, Negoiță, Militaru, Stanca, Bia. Au mai intrat: Fierbințeanu, Zamfirescu, Cruceru, Voicu, Stere.

Cozia Călimăneşti s-a bazat pe: Borz – Kelemen, Mădălin Chiripuș, Marian Chiripuș, Alexandru Ștefan, Dobrin, Duca, Horumbă, Bîrziche, Sîrbu și Marinaș. Au mai intrat: Proteasa, Mazilu, Ghighilicea, Ileana și Rădoi.