Liga Nationala

Campioanele au dat semne de slăbiciune la poalele Tâmpei

Voina Radu08-8 (1)Corona Braşov – Oltchim Rm. Vâlcea 31-35

* elevele lui Radu Voina au trăit periculos în meciul din campionat, disputat la Braşov, permiţând gazdelor, în multe momente ale jocului, să spere într-o surpriză de proporţii

Galacticele de la Vâlcea au fost aproape de repetarea momentului Roman din campionatul intern. În prima etapă a Ligii Naţionale, campioanele s-au chinuit în faţa unei echipe modeste, dornică de a produce surpriza. Până la urmă, acel meci, cu gruparea nemţeană, s-a încheiat cu victoria la limită a formaţiei vâlcene (scor 28-27). De atunci şi până în prezent, Oltchim n-a mai întâmpinat probleme în campionatul intern. Corona Braşov, însă, a fost aproape de a pune chimistelor „beţe-n roate”, în meciul rămas restanţă din etapa a XVIII-a, ce a avut loc la poalele Tâmpei marţi, 13 martie. Tinerele handbaliste pregătite de Mariana Tîrcă s-au luptat până la epuizare pentru a da o replică pe măsură vâlcencelor, ambiţia cu care au abordat meciul amintind de vremurile de odinioară, când Rulmentul şi Oltchim dădeau lupte grele pentru a-şi demonstra supremaţia în campionatul intern. Întâlnirea din 2012, dintre cele două, a avut câteva „ingrediente” pentru a semăna, cel puţin, cu derby-urile de altă dată din Liga Naţională. În tribună atmosfera a fost destul de încinsă, iar pe teren diferenţa între cele două formaţii nu a fost foarte mare. Doar pe banca tehnică s-a resimţit o oarecare linişte, ceea ce nu se întâmpla în trecut. Asta, însă, poate şi pentru că Voina nu e la fel de temperamental precum Gheorghe Tadici, dar şi pentru că nici Mariana Tîrcă nu mai e la fel de vulcanică precum altădată, probabil şi pentru că e conştientă că în acest moment echipa sa încă nu poate emite mari pretenţii, precum o face Oltchim. Totuşi, în ciuda numeroaselor dezavantaje pe care le are, la ora actuală, în comparaţie cu Oltchim, Corona a dat o replică bună semifinalistelor Ligii Campionilor. A început meciul destul de determinată şi a încercat să profite de oboseala fizică şi psihică acumulată de vâlcence după meciurile din grupele principale ale celei mai importante competiţii europene. N-a reuşit din prima. Campioanele au dat senzaţia că pot controla jocul. S-au distanţat la patru goluri pe tabelă (6-10, după un sfert de oră de joc), însă n-au menţinut ritmul. Pe fondul inconstanţei în joc a campioanelor, braşovencele au căpătat curaj. Forma slabă a portarilor echipei vâlcene, dar şi erorile din defensivă au făcut ca fetele de la Corona să ajungă, în minutul 20, la doar un gol în spatele Oltchim-ului: 10-11. În acest moment, vâlcencele au avut o tresărire de orgoliu. Au apăsat piciorul pe acceleraţie şi au refăcut diferenţa: 10-14, în minutul 24. Până la urmă, repriza s-a încheiat la scorul de 17-13 pentru oaspete.

Partea secundă, cu suişuri şi coborâşuri pentru handbalistele vâlcene

Lucrurile au evoluat aproximativ la fel ca în prima repriză şi în ultimele 30 de minute, deşi Voina a schimbat „liniile”. Handbalistele care au evoluat în prima parte a întâlnirii au luat loc pe bancă, în teren fiind introduse „rezervele”. Li s-a dat şansa să joace lui Nechita, Farcău, Vizitiu, dar şi portarului Smedescu. Singura păstrată în teren pe aproape toată durata meciului, atât pentru faza de atac, cât şi pe cea de apărarea a fost Aurelia Brădeanu, care a părut că nu resimte oboseala din meciul cu Buducnost. Ea a ajutat echipa vâlceană, însă n-a reuşit să eclipseze total delăsarea colegelor sale, vizibilă în multe momente ale jocului. Chimistele s-au jucat cu echipa gazdă în debutul părţii a doua, au primit goluri uşoare şi au ratat nepermis în ofensivă, iar rezultatul acestor erori avea să se vadă în minutul 42, când Corona a restabilit egalitatea, scor 22-22. Imediat, a venit reacţia vâlcencelor. Elevele lui Voina au apăsat piciorul pe acceleraţie şi în minutul 46 aveau deja un avantaj de cinci goluri: 22-27. Au repetat, însă, greşeala şi au redus turaţia, au lăsat-o la ralanti, astfel că, în minutul 55 s-a produs din nou minunea: 29-29. Vizitiu n-a permis gazdelor să treacă în avantaj. A înscris pentru 29-30, apoi au urmat două acţiuni reuşite ale Managarovei şi un contraatac finalizat cu succes de Farcău. La 33-29 pentru Oltchim, în minutul 58, meciul deja se încheiase. Campioanele au reuşit pe final să mascheze evoluţia mai puţin satisfăcătoare şi să se impună, în cele din urmă, în faţa echipei de pe locul 8 (acum), din Liga Naţională, la patru goluri diferenţă, cu 35-31.
Pentru Oltchim au înscris: D. Băbeanu (7 goluri), R. Farcău (6), I. Managarova (5), A. Brădeanu (5), O. Chirilă (4), O. Manea (3), P. Vizitiu (2), E. Vetkova (2), V. Ardean (1). Corona a punctat prin jucătoarele: Oana Pop-Apetrei (10 goluri), Chiper (7), Zamfir (6), Pricopi (5), Balint Hotea (2), Burghel (1).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button