Politica

Anuţa Handolescu intră în afaceri cu ciocolată

pag1politicaViaţa Anuţei Handolescu a devenit poate mult mai palpitantă după ce n-a mai fost prefect. Întorcându-se în funcţia de director al Asirom – Sucursala Vâlcea, fostul reprezentant al Guvernului în judeţul nostru şi-a propus nişte ţinte ambiţioase, pe care de altfel le-a şi atins.

Asirom Vâlcea, locul doi în România

Asirom – Vâlcea a devenit una dintre cele mai performante sucursale din ţară, în prezent ocupând locul 2 în România la capitolul „prime brute subscrise”. Conform estimărilor specialiştilor, anul trecut, la Asirom – Vâlcea, au fost încheiate asigurări în valoare de aproape 110 miliarde lei vechi, ceea ce înseamnă acoperirea a 20 la sută din piaţă. Acest lucru presupune că, în 2009, vâlcenii au cheltuit nu mai puţin de 600 miliarde lei vechi pe asigurări. Faptul că piaţa asigurărilor nu a fost afectată decât în mică măsură de criză a determinat-o probabil pe Anuţa Handolescu să-şi amâne anunţata reîntoarcere în politică. „Îmi place ceea ce fac. Nu m-am gândit să revin încă în politică. Până nu găsesc unii mai deştepţi decât mine să-mi fie şefi, nici nu mă gândesc să revin în politică, să intru în vreun partid. Mai deştepţi decât mine nu în sensul intelectului, ci mai orientaţi la ceea ce se întâmplă în jur. În momentul de faţă, fac cu pasiune partea asta de asigurări. Sunt încântată să coordonez una dintre sucursalele Asirom care, în ciuda acestei perioade de criză, au funcţionat foarte bine. Sunt încântată că am încheiat anul 2009 pe poziţia a doua din 46 în Asirom în ceea ce priveşte profitabilitatea, eficienţa. Locul întâi a fost ocupat de sucursala din Prahova”, ne-a precizat fostul prefect, răspunzând zvonurilor potrivit cărora, în acest început de an, ar intenţiona să revină în politică.

Magazinul va fi în zona Bulevardului Dem Rădulescu

În plus, Anuţa Handolescu doreşte să-şi umple timpul liber făcând ceva nou. „Mă gândesc ca, în afară de acest job, să mai fac şi altceva. De exemplu, fiind o pasionată de ciocolată, visez să încep o afacere pe această zonă, mai ales că în Vâlcea nimeni nu s-a gândit până acum la aşa ceva. Ultima oară, pare-mi-se că la Belgrad, am văzut nişte magazine foarte interesante cu produse din ciocolată. Mi-aş dori să fac un astfel de magazin, unde să se vândă toate tipurile de ciocolată. Chiar am comandat un studiu de piaţă pe tema oportunităţii unei astfel de afaceri. Vă mărturisesc că mă interesează o franciză elveţiană. Am rugat nişte prieteni de la Bucureşti să-mi facă un studiu de piaţă. Vin la Vâlcea în februarie sau martie. Problema ar fi că produsele sunt destul de scumpe. În România, există trei magazine de acest fel, toate la Bucureşti, în zonele de fiţe. Unul e în Dorobanţi, care diferă enorm faţă de Râmnicu Vâlcea. Şi de aceea mă zbat să obţin o franciză care să coste mai puţin, astfel încât şi produsele să le pot vinde mai ieftin. Eu mi-aş dori să existe şi la noi un astfel de magazin şi voi încerca să-l fac eu, dacă nu mi-o vor lua alţii înainte. Şi locaţia aş avea-o. Am o prietenă care are un spaţiu. Are 64 de ani şi mereu îmi spune că ar vrea să valorificăm acest spaţiu. Este în Ostroveni, în zona dinspre Bulevardul Dem Rădulescu. Soţul meu, Mihai, mi-a spus că toată amenajarea m-ar costa vreo 10 mii de euro. Până acum, din veniturile proprii, fără să apelez la card-ul domnului Handolescu, am economisit deja 8.200 de euro”, a adăugat Anuţa Handolescu.

După regionalizare, Vâlcea va deveni un satelit al Craiovei

Un alt motiv care o determină pe Anuţa Handolescu să nu se grăbească să revină în politică îl reprezintă şi „meciuiala” nesfârşită dintre liderii locali. „Pe mine mă sperie ce se întâmplă în politica vâlceană, această meciuială nesfârşită între unii şi alţii. Dar cred că preşedintele Traian Băsescu îi va linişti pe politicienii din Vâlcea dacă îşi va respecta promisiunile din campanie, şi nu văd ce l-ar împiedica să o facă. Ştiţi că s-a întâlnit cu preşedintele UE, Herman Van Rompuy, şi a discutat problema înfiinţării euro-regiunilor. Din primăvară cel târziu, cred că vor începe discuţiile pe această temă”, a explicat Anuţa Handolescu, fiind ferm convinsă că, după regionalizare, Vâlcea va deveni un satelit „micuţ şi insignifiant” al Craiovei. Convingerea sa are la bază, printre altele, şi faptul că niciunul dintre politicienii vâlceni nu a reuşit să se facă remarcat la nivel regional sau naţional. „Dacă din 2012 nu vom mai avea consilii judeţene, ci consilii regionale, politicienii vâlceni nu vor mai putea fi decât cel mult consilieri regionali. Asta pentru că, evident, puterea partidelor, pe plan local, va fi mai mică. Totul se va dicta de la Craiova, pornind de la poziţiile pe liste, până la alocările de fonduri. Ori, în tot acest timp, în Vâlcea, eu nu văd ca cineva să se pregătească pentru ce urmează. Văd doar această meciuială măruntă, fără ca politicienii noştri să se gândească la faptul că 2012 sau chiar 2016, dacă va fi o amânare, vin totuşi destul de repede. După părerea mea, 2010 e un an liniştit în sensul că nu au loc competiţii electorale, dar va fi extrem de agitat în ceea ce priveşte transformările legislative. În aceste condiţii, neorientarea, necuplarea judeţului cu Primăria Râmnicului, cu celelalte primării de oraşe, pentru o dezvoltare bine gândită a Vâlcii, lăsând deoparte politica, ne vor face să stăm undeva la coada listei. În ciuda faptului că există judeţe mai slab dezvoltate decât noi, Gorj, Mehedinţi, s-ar putea ca şi acestea, totuşi, să ne-o ia înainte datorită politicienilor pe care îi au. Dacă vă întreb – care sunt politicienii vâlceni cunoscuţi la nivel regional sau naţional, care să apară la televiziunilor mogulilor ori la alte posturi? – sunt sigură că nu puteţi să-mi daţi un nume. Niciunul! La Olt există? Da, există Toma, există câţiva democrat-liberali. La Dolj, lista e ceva mai lungă şi începe cu Mircea Geoană, Radu Berceanu, Solomon, Marian Jean Marinescu. La Gorj, la fel, sunt Victor Ponta, Manţoc, Morega şi alţii. Chiar şi la Mehedinţi, ar fi Stănişoară, fostul ministru al Apărării, Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean, care e şi el foarte cunoscut. La Vâlcea, repet, nimeni!”, a mai apreciat Anuţa Handolescu.

Oltenia va avea preşedinte pesedist din Craiova

În opinia sa, regionalizarea, în Oltenia, ar avantaja Partidul Social Democrat, dat fiind faptul că PD-L are un singur preşedinte de consiliu judeţean, pe Marius Bălu, de la Mehedinţi. În rest, în judeţele Gorj, Olt, Dolj şi Vâlcea, consiliile sunt conduse de pesedişti, şi „nu orice pesedişti, ci unii foarte puternici”: „Chiar şi la Vâlcea, vreau să vă spun că Ion Cîlea nu arată atât de puternic pe cât este în realitate. E mai puternic decât Gutău şi decât orice alt politician vâlcean. În primul rând, pentru că are la îndemână sumele de transfer de la visteria CJ pentru echilibrarea bugetelor locale. Sigur, o parte din bani se împart pe formula de la Finanţe, dar restul îi repartizează CJ. De asemenea, să nu uităm că Ion Cîlea controlează CET Govora, RAJDP, dar şi alte unităţi şi instituţii extrem de importante. În plus, Gutău e ales de râmniceni, în timp ce Ion Cîlea e ales de un judeţ întreg. Evident că putem spune că, în municipiu, lumea e mai informată, iar în mediul rural e, să zicem, mai uşor de manipulat, dar acest aspect nu contează până la urmă. În concluzie, eu cred că în cazul în care în 2012 vom avea consilii regionale, există toate şansele ca preşedinte, în Oltenia, să fie ales un pesedist din Craiova”, a concluzionat Anuţa Handolescu.

Articole Similare

2 Comments

Lasă un răspuns

Back to top button