Liga Nationala

Ultimul obstacol înainte de Rulmentul

„U” Jolidon – Oltchim Rm. Vâlcea 28-34

Handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea au depăşit cu bine şi „obstacolul Cluj-Napoca”, ultimul hop cu adevărat mai greu de trecut înainte de derbiul cu Rulmentul Braşov, de care va depinde soarta titlului naţional în Liga Naţională de handbal feminin. În meciul disputat sâmbătă, 3 mai, în Ardeal, jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa s-au impus chiar mai clar decât arată scorul consemnat la final. Începutul partidei nu a fost unul tocmai bun pentru echipa vâlceană, care s-a văzut condusă pe tabela de marcaj. Clujencele au avut 3-1, 5-4 şi 7-6, însă ulterior lucrurile au revenit la normal.

După ce a preluat conducerea, Oltchim s-a desprins încet-încet, iar ardelencele au asistat neputincioase la o goană solitară spre victorie a echipei antrenate de Tadici. A fost 20-14 la pauză pentru vâlcence, dar diferenţa putea fi şi mai mare dacă portarul Talida Tolnai nu ar fi primit un gol ruşinos, de la 17-18 metri, chiar înainte de finalul primei reprize. „Cred că visa în poartă!”, a spus Tadici.
Dominarea fetelor de la Oltchim a fost şi mai evidentă în repriza secundă, atunci când o perioadă, pe teren nu a mai existat practic decât o singură echipă, cea vâlceană. Dinu, Luca şi compania au avut chiar şi 9 goluri în plus (29-20), dar pe fondul unei relaxări apărute pe final, gazdele au mai redus din handicap, iar meciul s-a terminat doar cu 34-28 în favoarea echipei vâlcene.
Au marcat pentru Oltchim: Ionela Stanca (7 goluri), Ramona Maier (6), Adina Meiroşu (6), Valeria Beşe (5), Adriana Olteanu (4), Adriana Ţăcălie (4), Narcisa Lecuşanu (1) şi Valentina Ardean (1).

„Dacă pierdeam, campionatul era compromis!”

„A fost un meci de angajament. Noi am avut deasupra capului şi presiunea rezultatului, deoarece se ştie că în cazul unui eşec eram în pericol de a pierde totul. Dacă pierdeam, campionatul era compromis! Din acest punct de vedere, pot să spun că acest joc de la Cluj-Napoca l-am considerat chiar mai important decât meciul cu Rulmentul. Apreciez că evoluţia echipei a fost una bună, ne-a mers bine atacul, însă în apărare au existat unele probleme. Practic, am făcut cadou adversarelor vreo 6-7 goluri, pe care dacă nu le-am fi primit diferenţa pe tabela de marcaj ar fi fost şi mai mare”, a spus Tadici la finele partidei de la Cluj-Napoca. În acest meci, Gheorghe Tadici a evidenţiat în mod special evoluţia jucătoarelor Luminiţa Dinu, Ionela Stanca, Ramona Maier şi Adina Meiroşu.
Altfel, tehnicianul de la Oltchim a ţinut să precizeze că prestaţia arbitrilor bucureşteni Harabagiu şi Stănescu, de care în prealabil s-a temut, n-a lăsat loc de suspiciuni: „Nu au fost probleme deosebite de arbitraj, ce-i drept au mai existat unele erori însă fără ca acestea să influenţeze rezultatul final”.

Adina Meiroşu, în revenire de formă

Ca şi în meciul cu HCM Roman (atunci când a marcat de 7 ori), desfăşurat înainte de Paşti în Sala Traian, Adina Meiroşu a făcut şi la Cluj-Napoca un joc bun şi a înscris nu mai puţin decât 6 goluri. Revenirea de formă a tinerei jucătoare îl bucură pe antrenorul Gheorghe Tadici, însă acesta crede că evoluţiile Adinei Meiroşu ar trebui să fie întotdeauna constante. „În cazul Adinei Meiroşu nu poate fi vorba de o creştere de formă, ci mai degrabă de o stare de normalitate, pentru că ea aşa ar trebui să joace mereu. Până acum nu a făcut-o deloc la valoarea ei. Aştept mai mult de la ea, în limitele potenţialului pe care-l are”, a declarat Tadici.

Tadici nu s-a întors cu mâna goală din Ungaria
• antrenorul de la Oltchim a rezolvat transferul Gabrielei Szucs la Vâlcea * unguroaica a semnat un contract pe doi ani

Toate tratativele legate de aducerea Gabriella Szucs la Oltchim s-au încheiat cu bine chiar de Paşti. Prezent în Ungaria pentru a urmări la lucru alte jucătoare pe care doreşte să le aducă la Vâlcea, Tadici a finalizat discuţiile cu handbalista din naţionala Ungariei, care va evolua sub comanda sa din sezonul viitor. „Am fost cel care-a purtat primele discuţii cu Szucs şi tot eu m-am ocupat special pentru a o convinge să semneze cu Oltchim. Acest lucru s-a întâmplat abia acum, de Paşti. Nu mai există nici un dubiu: va veni să joace la Vâlcea”, a mărturisit Tadici. Altfel, mai trebuie precizat că tehnicianul Oltchim-ului a reuşit s-o convingă pe Gabriella Szucs să semneze un contract pe doi ani şi nu doar pe unul cum se vehiculase iniţial.
„Mai avem un transfer aproape de a fi rezolvat, însă până ce acesta nu e cert sută la sută nu pot să divulg numele jucătoarei care va veni la Vâlcea din vară. Atunci când actele vor fi semnate, vom preciza şi despre cine e vorba”, a mai spus Tadici, iar apoi a adăugat: „Oricum, nu transferurile trebuie să se afle în atenţie, ci rezultatele echipei, pentru că ne aşteaptă meciul important cu Rulmentul, de care depinde titlul naţional”, a mai spus Tadici.

Când se joacă derbiul cu Rulmentul?
• cel mai probabil, partida se va disputa pe 21 sau 22 mai

Calificarea echipei Rulmentul Braşov în finala Cupei Cupelor va modifica data de desfăşurare a derbiului cu Oltchim Rm. Vâlcea. Programat iniţial pe 17 mai, meciul care va decide ce direcţie va lua trofeul de campioană a ţării în acest sezon va trebui să se dispute într-o altă zi, deoarece echipa braşoveană se va afla la acea dată în Norvegia, acolo unde va disputa prima manşă a dublei cu Larvik. „Rulmentul este echipa care va alege la ce dată se va disputa meciul. Însă e greu de crezut că partida se va disputa înainte de 17 mai, au o deplasare grea de făcut până în Norvegia şi probabil că nu pot să vină să joace la Vâlcea. Aşa că cel mai probabil derbiul se va disputa după ce se vor întoarce de la Larvik, pe 21 sau 22 mai”, a afirmat Gheorghe Tadici.
Pentru tehnicianul de la Oltchim, selecţioner al echipei naţionale de handbal feminin, programarea derbiului cu Rulmentul înainte de meciul jucat de braşovence în Norvegia ar fi cât se poate de oportună. „În acest caz, am devansa meciul din ultima etapă a Ligii Naţionale, cel cu HCM Baia Mare din deplasare. Astfel, am avea mai mult timp de pregătire pentru echipa naţională în vederea dublei de calificare la Campionatul European din Macedonia”, precizează Tadici.
Aşa cum se cunoaşte, pentru a ajunge la turneul final din decembrie, tricolorele vor trebui să treacă de Islanda. Meciurile cu echipa din nordul Europei vor avea loc pe 31 mai-1 iunie (în deplasare) şi respectiv 7-8 iunie (acasă).

Tadici îşi înfruntă fosta echipă
• meciul Oltchim – HC Zalău se dispută miercuri, de la ora 18.00, în Sala Traian

În această săptămână, în Liga Naţională este programată o rundă intermediară, cea de-a 23-a, ale cărei meciuri se vor disputa miercuri, 17 mai. În această etapă, Oltchim va primi pe teren propriu replica formaţiei HC Zalău, la care Gheorghe Tadici a fost antrenor aproape trei decenii şi de unde au ajuns la Rm. Vâlcea alte şase jucătoare: portarii Tereza Pâslaru şi Talida Tolnai, extrema Ramona Maier, pivotul Raluca Ivan, interul Valeria Beşe şi conducătorul de joc Roxana Gatzel. Meciul Oltchim – HC Zalău se dispută miercuri, de la ora 18.00, în Sala Traian.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button