Administratie

Ionel Dragu, un primar cu o activitate bogată

Primarul Ionel Dragu a dorit să facă cunoscute locuitorilor din Măldăreşti realizările sale majore din cei patru ani de mandat care tocmai urmează să se încheie la finele acestei luni. Astfel, printre priorităţile sale s-au numărat reabilitarea tuturor unităţilor de învăţământ din localitate cât şi modernizarea drumurilor. „Am avut în vedere ca toate şcolile să întrunească condiţiile necesare desfăşurării unei activităţi în condiţii optime. Am executat reparaţii capitale la clădirea veche a Şcolii cu clasele I-VIII din Măldăreşti, de proiectare, execuţie, amenajare spaţiu şi înfiinţare utilităţi la clădirea veche a Şcolii cu clasele I-VIII Măldăreşti, corpurile A şi B, Şcoala cu clasele I-IV Telecheşti.

De asemenea, am rezolvat segmentul de poduri, podeţe si punţi pietonale în comună printr-un proiect finanţat prin programul de dezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural. Trei dintre cele cinci obiective, respectiv “Podeţul La Valea Ţiganului”, “Podeţul La Buleni” şi “Podeţul La Zamfir”  sunt finalizate, iar la cel de-al patrulea obiectiv “Podeţul La Enea” au fost demarate lucrările. La cel de-al cincilea obiectiv ,,Podul peste pârâul Ciupa – La Mavrea” vor începe după finalizarea celui de-al patrulea obiectiv.
Mai avem în plan extinderea, supraetajarea şi modernizarea sediului primăriei,  proiect la care au fost demarate lucrările de consolidare ale zidului de sprijin din incinta imobilului, urmând ca în scurt timp să înceapă lucrările de  execuţie, extindere, supraetajare şi modernizare a sediului primăriei”, ne-a spus primarul.

Toată comuna va avea apă curentă

„Lucrările de alimentare cu apă în cătunele Ciupa Potres, Ciupa Linie şi Ciupa peste Apă sunt în faza finală. De asemenea s-a  întocmit studiul de prefezabilitate pentru alimentarea cu apă atât a localităţii Măldăreşti cât şi a comunelor din jur. În luna iunie vor începe reparaţiile capitale la Şcoala cu clasele I-VIII din Măldăreşti, un proiect derulat prin Banca Mondială. S-a elaborat studiul de fezabilitate pentru „Sistem integrat de colectare selectivă a deşeurilor în comuna Măldăreşti” finanţat în cadrul Programului PHARE 2005 Coeziune Economică şi Socială CFP 4/2006 – Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregătirea de Proiecte în Domeniul Protecţiei Mediului. Dotarea cu echipament IT şi formarea personalului în vederea procesului de modernizare a administraţiei la nivel local este un alt proiect aflat în derulare cu termen de finalizare în noiembrie 2008, în cadrul proiectului demarându-se procedurile de achiziţionare a unui panou electronic de afişaj. Am reuşit să creăm site-ul Primăriei Comunei Măldăreşti pe care se publică datele de interes public”, ne-a mai spus edilul din Măldăreşti.

Drumurile vor fi reabilitate

De asemenea, Ionel Dragu a reuşit să demareze procedurile de atribuirea contractului de lucrări pentru realizarea obiectivului „Asfaltare  DC 140 Măldăreştii de Jos – Măldăreştii de Sus, pe o distanţă de 4,525 km., a creat proiectul tehnic pentru ,,Modernizarea drumului comunal DC 139 Treapt inclusiv tronsonul de drum până la Constructorul Horezu precum şi construirea podului peste râul Luncavăţ în punctul „Constructorul”.
„S-au efectuat lucrări continue de întreţinere a carosabilului tuturor drumurilor din localitate (comunale, săteşti, vicinale, de tarla) prin pietruire cu macadam şi pietriş precum şi a şanţurilor aferente acestora. S–a delegat gestiunea serviciului public de salubrizare,  la nivelul întregii localităţi, societăţii URBAN SA La obiectivul „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Măldăreşti” au început lucrările de execuţie cu termen de finalizare 5 iunie 2008. S-a finalizat proiectul prin programul SAPARD cu privire la „Modernizarea drumului local Măldăreşti – Măldăreşti de Jos – Roşoveni,  2,93 km şi construirea pod aferent drumului  peste pârâul Luncavăţ’’ în comuna Măldăreşti, judeţul Vâlcea – investiţia fiind data în folosinţă din iunie 2006. La obiectivul – ,,Construirea Bisericii cu Hramul Sf. Dimitrie şi Ioan Botezătorul în satul Măldăreştii de Jos’’ s-a susţinut financiar parohia Măldăreştii de Jos pentru cumpărarea terenului necesar amplasamentului, în prezent fiind în derulare procedurile pentru obţinerea autorizaţiei de construire a lăcaşului de cult. S-au amenajat troiţele ,,Roşoveni”, ,,Necşoaia’’, ,,Ciupa’’. În vederea modernizării învăţământului primar şi gimnazial s-a înfiinţat un cabinet de informatică în cadrul Şcolii Generale Măldăreşti dotat cu 10 calculatoare. S-a întocmit documentaţia tehnico-economică şi s-au finalizat procedurile de obţinere a avizelor necesare depunerii proiectului integrat pentru obiectivele ,,Îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local (drumuri comunale şi vicinale) în comuna Măldăreşti”, „Extinderea reţelei publice de medie si joasa tensiune” şi „Amenajarea spaţiilor publice de recreere pentru populaţia rurală (parc comunal, teren de fotbal şi anexe teren de fotbal)– conform măsurii 322 din PNDR.
Sper ca în continuare să beneficiez de sprijinul cetăţenilor, fără ajutorul cărora nu aş fi putut realiza tot ceea ce v-am prezentat. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost mereu aproape de mine şi aş dori să le garantez că nu îi voi dezamăgi niciodată”, a ţinut să ne precizeze primarul din Măldăreşti, Ionel Dragu.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button