Acasă Liga III Al cincilea punct din deplasare

Al cincilea punct din deplasare

69
0

FC Cisnădie – FC Oltchim 2-2 (1-2)

Cu Robert Olaru aflat la al treilea meci pe banca tehnică, FC Oltchim a reuşit să obţină un rezultat pozitiv la Cisnădie, într-o partidă spectaculoasă, cu patru goluri, dar şi cu alte ocazii de ambele părţi. Vâlcenii au condus de două ori pe tabela de marcaj, însă au fost de fiecare dată egalaţi şi nu au reuşit să plece din Ardeal decât cu un egal. A fost al cincilea punct adus din deplasare de echipa vâlceană în acest campionat, aşa cum se cunoaşte toate fiind cucerite în retur. Principalul om de gol al vâlcenilor, Bogdan Preda a deschis rapid scorul în minutul 10, însă avantajul celor de la FC Oltchim nu a durat decât până în minutul 20, atunci când gazdele au egalat prin Corfar, un jucător dorit cândva şi de CSM Rm. Vâlcea, pe vremea când în Zăvoi antrena Adrian Furnică.

Elevii lui Jean Gavrilă s-au văzut iarăşi conduşi din minutul 37, atunci când pentru trupa lui Olaru a punctat Creangă. Din păcate, eficacitatea vâlcenilor nu a mai fost aceeaşi şi-n repriza secundă, atunci când s-a mai înscris un singur gol, de către gazde, care-au restabilit egalitatea pentru a doua oară în minutul 60, reuşita purtând semnătura lui Cazacu. Ambele echipe au strâns bine rândurile până la final, iar meciul s-a încheiat până la urmă nedecis (2-2). Rezultatul i-a bucurat pe vâlceni, dar nu şi pe cei din Cisnădie, care încă nu au scăpat de grijile retrogradării.

 Turris Tr. Măgurele, următorul adversar

Vineri, 11 aprilie, de la ora 17.00, FC Oltchim va primi pe teren propriu vizita echipei Turris Tr. Măgurele, o grupare binecunoscută vâlcenilor încă de anul trecut. În meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, teleormănenii au învins atunci campioana judeţului nostru, Sportul Rm. Vâlcea. Iată că acum, ca o ironie a sorţii, Turris se află la mâna unei formaţii vâlcene pentru a spera că va activa şi-n sezonul viitor în acest eşalon fotbalistic. Pentru FC Oltchim, lucrurile sunt mult mai simple: cu un succes în dauna celor de la Tr. Măgurele, echipa preşedintelui Mihai Diculoiu şi-ar consolida locul 5 în ierarhia seriei a IV-a.
Meciul FC Oltchim – Turris Tr. Măgurele va fi condus de o brigadă de arbitri din Valea Jiului. La centru se va afla Marius Bârzan (Tg. Jiu), acesta urmând a fi ajutat la cele două linii de asistenţii Gheorghe Dănăşel (Bumbeşti-Jiu) şi Pavel Tutunaru (Tg. Jiu). Arbitru de rezervă va fi Ilarie Păsărin (Rovinari), în timp ce observator va fi Nicolae Tilihoi, fosta mare glorie a Universităţii Craiova de odinioară.
Laurenţiu SIMA