Acasă Volei ADIO podium!

ADIO podium!

71
0

CET Govora – CSŞ-LMK Sf. Gheorghe 64-87

Plecată la drum cu obiectivul de a pătrunde în semifinale şi chiar mai mult decât atât de a cuceri o medalie la final, CET Govora a avut parte de un campionat cu totul nefast, în care înfrângerile s-au adunat una peste alta. Echipa antrenată de soţii Toma a terminat astfel sezonul regulat pe locul 7 şi a întâlnit în primul tur al play-off-ului CSŞ-LMK Sf. Gheorghe, grupare pe care unii specialişti din baschetul românesc o consideră a fi cea mai valoroasă din Divizia A. În aceste condiţii, şansele vâlcencelor de a izbândi erau aproape nule, lucru care s-a şi confirmat pe teren, în cele două dueluri care-au avut loc într-un interval de cinci zile.

Trei sferturi echilibrate

Înfrânte fără drept de apel la Sf. Gheorghe, fetele de la CET Govora au jucat altceva în al doilea meci din Sala Traian, însă la final tot covăsnencele s-au bucurat. Vâlcencele au totuşi meritul că au jucat trei sferturi de la egal la egal cu mult mai puternicele lor adversare şi au spălat întrucâtva ruşinea pricinuită de ultimele două eşecuri drastice suferite în faţa baschetbalistelor pregătite de antrenoarea Kato Vancsa: 50-90 în sezonul regulat şi respectiv 60-100, în primul meci din play-off.
Conduse cu 17-22 la capătul primului sfert, elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma au avut o evoluţie la fel de bună şi-n al doilea, atunci când scorul a fost egal (22-22). Nici după pauză lucrurile nu s-au schimbat, fetele de la CET Govora fiind decise să producă una dintre cele mai mari surprize ale play-off-ului. N-a fost să fie pentru că după 16-18 în al treilea sfert, echipa vâlceană s-a prăbuşit total în ultimul sfert, pierdut mai mult decât categoric (9-25). Chiar dacă victoria grupării vizitatoare este incontestabilă, scorul final (64-87) a părut a fi unul puţin cam mare pentru ceea ce s-a jucat în teren.

Cu Rapid sau Sportul în turneul pentru locurile 5-8

În cazul în care FR Baschet va rămână fermă pe poziţie şi va confirma faptul că vor avea loc în continuare şi meciurile din turneul pentru locurile 5-8, vâlcencele vor urma să joace în primul tur cu Rapid sau Sportul, echipe care vor disputa la finele săptămânii al treilea joc, decisiv, pentru calificarea în semifinalele play-off-ului Diviziei A.
Nicolae CIUCESCU