Acasă Liga II „Municipalii” încă mai speră

„Municipalii” încă mai speră

117
0

CSM Rm. Vâlcea – Minerul Lupeni

Aşa cum spunem în ediţiile trecute ale publicaţiei noastre, şansele „municipalilor” de a mai promova s-au diminuat considerabil după rezultatele înregistrate cu principalele contracandidate, FC Argeş şi Gaz Metan Mediaş, vâlcenii încă mai speră. După victoria oarecum surprinzătoare de la Oradea, 3-1 în faţa unei formaţii care nu mai pierduse pe teren propriu din toamna anului trecut, echipa antrenată de Mitică Teleşpan şi Cristi Lazăr încă mai speră. Sâmbătă, de la ora 11.00, în Zăvoi, CSM Rm. Vâlcea va primi vizita ocupanta locului 10 în serie, Minerul Lupeni.

 Deşi vremea a fost destul de capricioasă în această săptămână, gazonul de pe stadionul „Municipal” se prezintă în condiţii excelente, aşa că, jucătorii au toate premisele pentru a oferi spectatorilor care vor asista la acest meci un spectacol de calitate.  Pentru a nu pierde definitiv contactul cu primele două clasate, „municipalii” nu-şi pot permite nici un pas greşit pe teren propriu. În partida cu „minerii” Mitică Teleşpan ar putea conta şi pe serviciile lui Nemanja Vidakovic şi Marius Pasăre, jucători care s-au antrenat cot la cot cu colegii în această săptămână şi sunt apţi sută la sută din punct de vedere medical. Acum totul depinde de decizia antrenorului dacă îi va folosi încă din primul minut sau va începe cu ei pe banca de rezerve. În etapa trecută, gruparea din Valea Jiului i-a spulberat pe teren propriu pe bănăţenii de la FCM Reşiţa cu scorul de 5-0. Unul dintre golurile „minerilor” a fost marcat de vâlceanul Adrian Albinaru, jucător care activează la echipa antrenată de Marin Tudorache din această iarnă.
Formaţia probabilă pe care Mitică Teleşpan şi Cristi Lazăr o vor trimite în teren este următoarea: Rusandu – Pasăre, Vişa, Băiţa, Cercel – Labun, M. Voicu, Dedu, Vlad – Boroiban şi Vidakovic.
Partida dintre CSM Rm. Vâlcea şi Minerul Lupeni va fi arbitrată de o brigadă formată în totalitate de clujeni, cu Dan Monea la centru, ajutat la cele două linii de Iulian Szekely şi Monica Rigo. Arbitru de rezervă va fi piteşteanul Mihai Ianovschi, iar observator din partea FRF, Sergiu Găman.

Cu gândul la Mediaş

Deşi meciul cu cei de la Lupeni nu va fi unul uşor, formaţia din Valea Jiului fiind una destul de incomodă, suntem siguri că atât oficialilor cât şi jucătorilor vâlceni le va sta gândul mai mult la partida de la Mediaş, acolo unde Gaz Metan va primi vizita celor de la FC Argeş. Aşa cum spunea şi directorul Florin Verigeanu, în cazul în care echipa învingătoare va fi Gaz Metan, vâlcenii îşi pot lua adio de la promovare definitiv pentru că este extrem de greu să te lupţi cu o echipă ca cea a lui Penescu care are de toate, jucători cu experienţă care joacă de mult timp împreună şi mai presus de toate foarte mulţi bani. În cazul în care vor învinge piteştenii, atunci „municipalii” ar mai putea spera pentru că medieşenii au arătat că sunt o formaţie de moral, iar un pas greşit pe teren propriu i-ar afecta considerabil din punct de vedere psihic şi în aceste condiţii cele cinci puncte care îi separa de vâlceni ar fi mai uşor de recuperat, mai ales că se va juca din trei în trei zile.
Dar, de ce să nu spunem şi lucrurilor pe nume. Cel mai convenabil rezultat pentru formaţiile care se întâlnesc la Mediaş ar fi un egal, în aceste condiţii CSM-ul ar ieşi total din schemă, însă sperăm să se joace „pe bune”, iar echipa mai bună să învingă.

S-a depus dosarul de licenţiere

Deşi şansele de a mai prinde un loc promovabil sunt minime, oficialii din Zăvoi continuă demersurile pentru ca stadionul „Municipal” să fie omologat pentru meciurile din Liga I începând din sezonul 2008-2009. „Marţi am fost la Federaţia Română de Fotbal şi am depus toate cele 5 dosare reprezentând criteriile de licenţiere (sportiv, personal şi administraţie, infrastructură, juridic şi financiar), acestea urmând a fi analizate de comisiile specializate din cadrul FRF. Până la sfârşitul lunii aprilie vom primi un răspuns. Eu cred că nu vor fi probleme, pentru că întrunim toate condiţiile necesare licenţierii“, a spus secretarul general al „municipalilor”, Jean Turmacu.
Romulus DUMITRU