Liga III

Marian Deaconescu a fost încă o dată demis

• căpitanul echipei, Robert Olaru, va asigura interimatul
• nici un antrenor din cadrul clubului nu va mai fi principal la echipa mare

Aflat la al doilea mandat ca antrenor la echipa de Liga a III-a a Oltchim-ului, Marian Deaconescu a fost anunţat din nou de preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Mihai Diculoiu, că se va întoarce la munca de jos, cea cu juniorii, pe care, dealtfel, nu i-a neglijat nici în această perioadă. Decizia lui Diculoiu a fost luată chiar în timpul meciului de marţi, 25 martie, cu Unirea Costeşti, partidă încheiată la egalitate, 0-0. Oficialul chimist a venit în repriza a doua a partidei şi nu i-a plăcut ce a văzut, drept pentru care a hotărât instantaneu să-l demită pe Deaconescu. Din câte cunoaştem, n-au existat discuţii înaintea partidei cum că aceasta ar fi decisivă pentru tehnicianul Oltchim-ului.

Tocmai de aceea preşedintele clubului ne-a explicat şi care-ar fi motivele pentru care Deaconescu a fost exclus de la echipa mare: „Noi nu lucrăm cu jumătăţi de măsură. Nu putem să stăm la mâna unui antrenor care nu înţelege că Oltchim-ul are un nume, care trebuie respectat. Nu putem să-l aşteptăm să confirme. Sunt deja patru puncte pierdute pe teren propriu”. De partea cealaltă, Marian Deaconescu n-a dorit să comenteze prea mult decizia conducerii, limitându-se doar la a spune că: „Consider că nu a fost îndreptăţită demiterea mea, însă este decizia conducerii şi o respect. Îmi pare rău doar că începusem să facem ceva bun şi eu zic că obiectivul era încă realizabil. Acum nu-mi doresc decât sănătate şi putere de muncă pentru a continua cu juniorii. Iar celor care umblă cu «îmbârligături», să le dea Dumnezeu ce-mi doresc ei mie”.
În altă ordine de idei, să mai spunem că interimatul va fi asigurat de căpitanul echipei, Robert Olaru, excluzându-se din start varianta de a fi numit „principal” un alt antrenor din cadrul clubului. Până acum s-a tot făcut rocadă între antrenorii chimişti, fiecare dintre Catargiu, Gaiţă şi Deaconescu, încercând să aibă rezultatele dorite de conducerea clubului. Singurul care nu a antrenat echipa mare este Ion Lazăr, însă Mihai Diculoiu n-a vorbit despre o astfel de variantă. „Nu mai are rost să apelez la cei care s-au mai perindat pe la echipa mare, pentru că au avut ocazia să demonstreze ce pot. Decizia de demitere a lui Deaconescu rămâne definitivă. Până în vară interimar va rămâne Olaru, iar dacă va avea rezultate, vom continua în această formulă. Nu este un lucru irealizabil să obţină 11 victorii din 11 meciuri, însă nu va fi o tragedie dacă mai şi pierde. Important este ca echipa să joace, să se vadă o schimbare, să nu avem ce le reproşa”. 

Fără gol pe teren propriu în acest retur
Oltchim Rm Valcea – Unirea Costesti

Partida din intermediara de la mijlocul acestei săptămâni în care Oltchim-ul a întâlnit pe Unirea Costeşti, una dintre echipele care a reuşit rezultate bune în acest sezon, situându-se în clasament în imediata apropiere a grupării vâlcene, nu părea a fi una care să declanşeze „furtuna” ce a urmat în cadrul clubului. Olaru şi compania reuşiseră să se întoarcă cu un punct din deplasarea de la Corabia, astfel că nu părea a exista o anumită tensiune legată de rezultate. Şi oricum, chiar în cazul unei înfrângeri pe teren propriu, dat fiind faptul că mai sunt suficiente etape de disputat, obiectivul, unul din locurile 1-4, nu se putea spune că nu mai poate fi realizat. Chiar şi aşa, bineînţeles că vâlcenii s-au gândit la o victorie pe teren propriu, care-ar fi fost prima în acest retur obţinută la Vâlcea. S-a întâmplat, însă, cam acelaşi lucru ca şi în meciul cu Alro Slatina, încheiat la egalitate, 0-0. „Chimiştii” au tot încercat să pună presiune pe adversari, însă aceştia au rezistat, n-au făcut nici o greşeală în propriul careu. De fapt, au fost câteva, însă vâlcenii n-au ştiut să profite de ele aşa cum ar fi trebuit. Cele mai mari ocazii ale meciului s-au consumat în primele minute ale partidei. Marinescu, după o combinaţie cu un coechipier, a rămas singur cu portarul advers, însă n-a reuşit decât să-l ia la ţintă pe goalkeeper-ul costeştean. La puţin timp acelaşi Marinescu a avut o şansă bună, dar a trimis slab, din reluare, astfel că faza s-a încheiat cu bine pentru oaspeţi. Au urmat alte câteva încercări pentru „chimişti” care în unele momente s-au aflat chiar cu toată echipa în careul advers, însă nu s-a concretizat nimic pe tabela de marcaj. În partea a doua a meciului, oaspeţii s-au mai dezmorţit, au început să iasă la joc, spre deosebire de prima repriză când nu am consemnat decât un şut spre poarta lui Vlădoi. Această abordare mai curajoasă a oaspeţilor i-a cam scos din ritm pe băieţii lui Marian Deaconescu. Au încercat să perforeze poarta adversă, însă singura ocazie cu adevărat importantă i-a aparţinut lui Olaru, după un şut din colţul careului. Mingea a trecut milimetric pe lângă bara laterală. Oaspeţii au fost mai periculoşi o dată cu introducerea în teren a lui Toma ce a fost, în două rânduri, aproape de a ne surprinde. În ultimul minut Vlădoi a scos de sub transversală un gol ca şi făcut, după şutul bun prins de Toma, introdus în teren în locul unui fost jucător de-al CSM-ului, Andrei Nica. De altfel, să mai spunem că pentru Unirea Costeşti a mai evoluat un ex-vâlcean, Marius Dumitru, care a fost integralist în acest meci.
Au arbitrat: Cristian Ghena (Roşiori) – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Cristian Iordache Cristian (Roşiori) şi Lucian Prună (Turnu Măgurele). Rezervă: Constantin Miruţă (Alexandria). Observator: Silviu Bogdan (Craiova).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Nuţu, Preda, Marinescu, Olaru, Nicorici, Creangă, Bărbuţ, Stoica, Cumpănaşu, Smedescu. Au mai jucat: Iordache şi Diaconeasa.

Se retrage FC Oltchim din Liga a III-a?

Toată această agitaţie creată în jurul echipei de Liga a III-a vâlceană, FC Oltchim Rm. Vâlcea, o dată cu demiterea antrenorului Marian Deaconescu, problemele legate de privatizarea societăţii, dar şi faptul că urmează o serie de disponibilizări, au dus cu gândul că Sindicatul Liber Oltchim şi societatea în sine n-ar mai fi interesată de sport, în speţă de fotbal. S-a zvonit că la baza acestei decizii de demitere a antrenorului stă şi faptul că se doreşte desfiinţarea echipei din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. De asemenea, tot printre oamenii de fotbal din judeţ, se mai vorbeşte că oricum din vară o parte dintre jucătorii actuali şi-ar dori să renunţe la Oltchim şi la fotbalul care implică o pregătire continuă. Astfel, ideea de desfiinţare a echipei de Liga a III-a pare a prinde tot mai mult contur. De fapt, acest lucru nu a fost în totalitate exclus nici de preşedintele clubului, Mihai Diculoiu. „Nu are legătură sportul cu problemele sociale care există. Oricum, noi încercăm să le rezolvăm pe toate. În privinţa echipei pot spun că ea îşi va desfăşura activitatea ca şi până acum, fără să fie afectată de aceste probleme din afara clubului. Însă, poate dacă în campionatul viitor o să constat anumite lucruri, că nu există co-interes, că nu avem performanţe, nu există respect pentru eforturile pe care le facem, recunoştinţă, atunci se poate spune că luăm în considerare şi această variantă, de retragere a echipei din Liga a III-a”, a precizat Mihai Diculoiu.

Vineri, cu „lanterna roşie” a seriei a IV-a, Dunărea Calafat

Primul meci pentru Olaru în calitate dublă, de antrenor-jucător, va fi la Calafat, acolo unde vineri, 28 martie, Oltchim-ul se va deplasa. Partida nu este una prea dificilă, dat fiind faptul că adversarii vâlcenilor din această rundă ocupă ultimul loc în clasament. Şansele de a se salva de la retrogradare sunt infime, însă probabil că se agaţă de orice meci. „Chimiştii” trebuie să fie cu băgare de seamă, pentru a nu fi surprinşi. Cele trei puncte le sunt la îndemână. În plus, ar trebui să ţină cont şi de faptul că o victorie, după „furtuna” din această săptămână, ar aduce cât de cât linişte în sânul echipei şi ar da încredere pentru meciurile viitoare. 
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button