Acasă Bârfe Zvonuri (ne)bune de luat în seamă

Zvonuri (ne)bune de luat în seamă

83
0

• Un preşedinte de la o echipă de Liga a IV-a – zice-se care vrea să facă saltul în eşalonul superior – se pare că are probleme grave la „mansardă”. Recent, a ameninţat că ar fi în stare să dea cu maşina peste unii dintre ziarişti pentru simplul fapt că o întreagă redacţie refuză să scrie despre echipa pe care o conduce. Este o dovadă în plus a neroziei personajului în cauză. În aceste condiţii, dacă jucătorii vor mai dori să le fie cunoscute performanţele, trebuie să scape în primul rând de gunoaiele pe care le au în curte şi care fac rău imaginii lor. Întreaga caterincă ce se face pe seama preşedintelui (nu a jucătorilor!) nu este altceva decât un mod simplu de a penaliza prost-crescuţii şi bădăranii care fac un rău enorm iubitorilor de fotbal.

• Supărat foc pentru că un ziar local nu mai vrea să scrie nimic despre echipa lui de fotbal, un preşedinte de club a început să cerşească articole prin alte publicaţii mai puţin interesate de fenomenul sportiv judeţean, care au apariţii meteorice. Respectivul „om de fotbal” a răspândit zvonul că publicaţia în cauză a adoptat această poziţie de respingere a grupării sale, deoarece ar fi refuzat să mai cotizeze financiar, lucru total neadevărat. Ceea ce „domul preş.” înţelege prin „cotizare” are la bază plata unor abonamente anuale, precum şi o felicitare de Crăciun în valoare de milion de lei vechi, făcută prin intermediul ziarului.

• Pentru că oficialii actualei lidere a Ligii a IV-a s-au aflat printre susţinătorii frecvenţi în mandatul preşedintelui de azi al AJF Vâlcea, „talibanul” a decis să ofere echipei în cauză şansa de a se bucura pentru un nesperat loc 1. Victoria în derbiul cu Dinamo Horezu era deja luată în calcul de şeful AJF, precum şi de omul de afaceri Dan Mazilu, care oricum îşi poate cumpăra loc în Liga a III-a.

• Lupta pentru promovarea în Liga a IV-a a devenit anul acesta mai ascuţită ca niciodată, iar meseria de antrenor este una foarte căutată şi la fel de bănoasă. Se zvoneşte deja că un loc în elita judeţeană de fotbal ar costa 5 mii de euro. Dacă un loc cald în Liga a IV-a ar costa atât nu ne miră sutele de mii de euro care se plătesc pentru a activa în prima divizie.

• Un vice al AJF s-a dat în stambă la derbyul Ligii a IV-a. Aflat în tribună, el nu s-a sfiit să se transforme în antrenor al oaspeţilor, încercând să transmită indicaţii tehnice: „Hai acum, pas dreapta, du-te…” etc.

• Când vine vorba de echipa lui Laurenţiu Mustăţea, cei de la AJF se grăbesc să o sancţioneze. Vă mai amintiţi motivul: cică un spectator a băut o bere în tribună. Păi, la două partide importante disputate sâmbătă s-a consumat atâta bere în tribună încât după meci observatorul s-a împiedicat de sticlele şi cutiile goale. Garantăm că nu s-a consemnat nimic!

• Fază de „Cascadorii râsului” la un meci de Liga a V-a. Un fundaş, ca să-şi întărâte adversarul, îi făcea propuneri indecente şi-l mângâia pe fund. Aşa s-a întâmplat la o fază de când atacantul, aflat la minge, n-a mai fost de acord cu provocările, a luat din senin mingea în mână şi a vrut să-i dea în cap adversarului. Pentru că atacantul era de la o echipă ce trebuie să promoveze, arbitrul nu l-a eliminat… i-a arătat doar cartonaş galben!

• La un meci, la scorul de 7-2 pentru gazde, respectabilul patron al echipei oaspete s-a înfuriat că echipa sa a primit gol din ofsaid şi a răbufnit asupra arbitrilor. Probabil că va ajunge cazul la Comisia de Disciplină, dar la scorul acesta, ce mai era de reproşat arbitrilor?

• În cazul în care nu ar fi reuşit să câştige derbiul cu Dinamo Horezu, iar arbitrii ar fi avut iarăşi un rol esenţial, ca şi-n tur, oficialii echipei aflată acum în fruntea Ligii a IV-a erau decişi să împiedice desfăşurarea fazei judeţene a semifinalelor Cupei României la baza sportivă din nordul Râmnicului. Cum administratorii altor baze sportive din Rm. Vâlcea nu mai erau deloc dispuşi să înghită pretenţiile conducerii AJF, „talibanul” a preferat să nu rişte nimic.