Acasă Liga III Primele puncte pierdute pe teren propriu în acest sezon

Primele puncte pierdute pe teren propriu în acest sezon

157
0

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Alro Slatina 0-0

Vineri, 7 martie, în prima etapă disputată pe teren propriu în acest an în Liga a III-a, vâlcenii de la Oltchim au înfruntat una dintre cele mai galonate formaţii din această serie, Alro Slatina, echipa de pe locul 2. Cu un buget mult peste cel al majorităţii echipelor din acest eşalon, având ca obiectiv promovarea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, Alro Slatina nu-şi putea permite un pas greşit la Vâlcea. A venit pentru victorie, însă nu a reuşit decât să se îndepărteze şi mai mult de primul loc, ocupat de Internaţional Curtea de Argeş. S-a vorbit că băieţii antrenaţi de Marian Deaconescu ar avea o „simpatie” pentru lidera clasamentului şi ar încerca să-i netezească drumul, încurcând-o pe Alro Slatina, însă, în realitate Oltchim-ul nu avea nevoie de nici un stimulent pentru a lupta pentru victorie. În condiţiile în care în deplasare continuă să dezamăgească, meciurile de pe teren propriu devin cu adevărat importante pentru „chimişti”.

Nu pierduseră nici un punct pe teren propriu şi doreau să-şi păstreze invincibilitatea. De fapt, până la urmă şi-au păstrat-o, însă au pierdut două puncte. Ambele echipe au vizat doar rezultatul, drept pentru care am asistat la un joc sărac în ocazii care până la urmă s-a şi încheiat fără gol. Poate am fi aşteptat mai mult de la Alro Slatina, însă aceasta a dezamăgit, nu a arătat în nici un moment ca o echipa care-şi doreşte promovarea. Nici Oltchim-ul nu a excelat, dar evoluţia acesteia este scuzabilă dat fiind faptul că a pornit în acest meci cu şansa a doua. Despre joc nu putem spune decât că până prin minutul 50 n-am văzut nici o ocazie de gol cu adevărat importantă. Partida a început să mai capete culoare abia după eliminarea lui Olaru care-a primit al doilea cartonaş galben în minutul 60. Oaspeţii au căpătat curaj şi la puţin timp după eliminarea căpitanului de la Oltchim au fost aproape de a-l surprinde pe Vlădoi cu un şut de la marginea careului. Goalkeeper-ul vâlcean a reuşit, însă, să îndepărteze pericolul. Deşi erau în inferioritate, vâlcenii au continuat să spere în victorie. A urmat o perioadă bună pentru Oltchim, fără a se concretiza, însă, pe tabela de marcaj. Apoi a venit intervenţia arbitrului care a turnat plumb în picioarele „chimiştilor”. Cumpănaşu a reuşit să înscrie, regulamentar după părerea gazdelor, însă nu şi a arbitrului care a considerat că acesta s-a folosit de mână, drept pentru care nu a validat golul. În plus, i-a acordat şi al doilea galben lui Cumpănaşu, astfel că echipa vâlceană a terminat partida în 9 jucători. A reuşit să reziste până la final, meciul încheindu-se fără gol. La final, oficialii vâlceni, printre care şi Mircea Prisăcaru, au criticat arbitrajul, însă preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Mihai Diculoiu, şi-a apostrofat şi proprii jucători: „N-am avut un şut pe poartă. În condiţiile acestea, ce să mai comentăm arbitrajul…? Îi felicităm pe arbitri că suntem noi slabi şi n-am putut să batem o echipă care în nici un caz nu arată ca una care vrea să promoveze”.
Au arbitrat: Marian Bordean (Sibiu) – la centru, ajutat la cele două linii de Florin Buduroi (Braşov) şi Dragoş Bogdan (Făgăraş). Rezervă: Mihai Kiuţă (Braşov). Observator: Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Diculoiu, Bărbuţ, Stoica, Cumpănaşu, Creangă, Marinescu, Olaru, Iordache, Preda, Smedescu. Au mai jucat: Nicorici, Nuţu, Şorega.

În intermediară, cu Armata Craiova

Date fiind cele două puncte pierdute pe teren propriu şi pentru a-l contrazice pe preşedintele clubului, Mihai Diculoiu, care spunea după meciul cu Alro că vâlcenii nu vor mai obţine prea multe puncte până la sfârşit, „chimiştii” îşi doresc să-şi îmbunătăţească imaginea la Craiova, unde vor întâlni pe Armata. Meciul este programat a se disputa, ca dealtfel întreaga etapă, marţi, 11 martie. Chiar dacă, la prima vedere, vâlcenii nu vor da piept cu un adversar puternic, Marian Deaconescu atrage atenţia asupra dificultăţii jocului: „În nici un caz nu vom avea un meci uşor. Armata Craiova are nevoie de puncte datorită situaţiei din clasament. În lupta pentru evitarea retrogradării meciurile de pe teren propriu sunt destul de importante”. Partida va fi cu atât mai dificilă pentru Oltchim cu cât în această întâlnire nu se va putea baza şi pe câţiva jucători importanţi. Cumpănaşu şi Olaru sunt suspendaţi, în timp ce Stoica şi Pană sunt indisponibili datorită unor accidentări. În aceste condiţii probabil că se va miza pe mai mulţi juniori. 
Partida de la Craiova va fi arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Dan Roşu (Bucureşti). La cele două linii se vor afla Cătălin Haramuz (Reşiţa) şi Dan Miholcea (Bocşa 1). Rezervă: Mugurel Stancu (Bucureşti). Observator: Marian Petreanu (Bucureşti).