Acasă Liga IV Sedusă şi abandonată de autorităţile locale, Forestierul este cu un picior în...

Sedusă şi abandonată de autorităţile locale, Forestierul este cu un picior în Băbeni şi altul în Galicea

82
0

Face cum face el fotbalul din Băbeni şi trebuie să se evidenţieze din nou, dar nu la capitolul performanţă. După un tur de campionat în care au alternat rezultatele bune şi foarte bune cu cele catastrofale, s-a ajuns din nou la incertitudine. Autorităţile locale au decis recent să sprijine financiar pe FC Băbeni, în loc să-şi îndrepte atenţia spre gruparea de Liga a IV-a ce dispunea de un loc în elita fotbalului judeţean şi de o bază sportivă ce putea fi cea mai modernă din afara Râmnicului dacă se investeau câteva mii de lei. Normal că, dezamăgit de dezinteresul local, patronul bazei sportive Forestierul, omul de afaceri Nicu Barbu de la Cozia Forest, este tentat să nu mai audă de fotbal şi să nu mai permită nimănui accesul în incinta terenului.

De la delegatul Bogdan Nicula, cel care a susţinut în tur eforturile echipei de menţinere în Liga a IV-a am aflat că, în continuare, autorităţile locale ţin să dea bani doar pentru FC Băbeni, asta în condiţiile în care echipa de Liga a V-a este tot o structură sportivă fără personalitate juridică, aparţinând unor persoane private. „Normal era să se încheie un parteneriat între Primărie şi Cozia Forest. Autorităţile trebuiau să asigure apa, gazul şi curentul la baza sportivă precum şi achitarea taxelor către AJF, iar Cozia Forest ar fi venit cu baza sportivă, cu întreţinerea ei şi cu plata jucătorilor” – a explicat Bodan Nicula aşa cum ar fi fost logic să se procedeze la Băbeni.

Forestierul, dorită la Galicea

Aşa după cum spunea un mucalit, în prezent Forestierul este cu un picior în Băbeni şi cu altul spre o localitate învecinată. Autorităţile din Galicea ar face o afacere bună dacă ar izbuti să convingă conducerea clubului Forestierul să se mute din Băbeni. „Dacă ne ducem la Galicea, autorităţile de acolo ne-ar sprijini în totalitate, iar Vali Badea, care a fost la Topologul Nicolae Bălcescu ar veni cu bani şi cu câţiva jucători cu care să facem o trupă bună. Nici nu ne-am mai teme de retrogradare!” – a spus un oficial al echipei din Băbeni. Zilele acestea trebuie luată o decizie, iar dacă aceasta va fi de mutare a echipei la Galicea, etapele rămase de disputat vor fi programate pe terenul din zăvoiul de lângă Olt.

Salvarea de la retrogradare a Forestierului sau promovarea Topologului?

După o perioadă scurtă de repaus, Vali Badea de la Nicolae Bălcescu a revenit în această iarnă în atenţia oamenilor de fotbal din judeţ. A reuşit ce-şi propusese, să-i aducă din nou alături de el pe foştii jucători şi a creat astfel, pe scheletul vechii Topologul, o nouă echipă pe care-a şi testat-o în câteva meciuri de pregătire. Ideea era să o înscrie încă de acum în campionat, cu condiţia de a accepta ca toate meciurile, indiferent de ce se întâmpla pe teren, să fie omologate cu înfrângeri. Astfel au stat lucrurile până săptămâna trecută când Vali Badea, se pare, a avut o discuţie cu viceprimarul din Galicea, Florea Udrea pentru o colaborare cu „bătaie lungă”. Ideea a fost ca noua Topologul Nicolae Bălcescu să se unească cu cealaltă Topologul, din Galicea, pentru formarea unei echipe puternice, capabilă să recupereze diferenţă ce-o desparte de primul loc, ocupat de AS Mihăeşti, şi astfel să spere într-o promovare în elită, chiar în acest an. „Noi ne dorim să promovăm. Ne-ar fi fost greu să ne înscriem în campionat şi să jucăm fără puncte. Ştiind acest lucru, adversarii ne puteau desconsidera, nu se mai juca cu ambiţie. Băieţii ar fi avut de pierdut aşa, existând posibilitatea să se plafoneze, ba chiar să-şi piardă din calităţi. Aşa că am hotărât, până la vară, să ne unim cu cei din Galicea”, ne-a informat Liviu Badea, fratele sponsorului din Nicolae Bălcescu. În această colaborare Vali Badea a venit cu mai bine de 10 jucători, printre care se numără: Văduva („Neamţu”), Adi Gheorghe, cei doi Ilinescu, Păunescu, portarul Badea, Cruceru şi Neciu – care-au evoluat şi în tur pentru echipa din Galicea, plus doi juniori. Până aici, toate bune şi frumoase. Numai că a apărut şi o a doua variantă pentru Vali Badea, din care nu a fost totuşi exclus viceprimarul Udrea. Cei de la Forestierul Băbeni au cerut sprijin la Badea şi Udrea, urmând ca în aceste zile să se ia o hotărâre în acest sens. Ori atacă promovarea cu Topologul Galicea, ori încearcă să o salveze pe Forestierul de la retrogradare şi chiar de la desfiinţare. Indiferent ce se va decide, ideea este că meciurile se vor disputa la Galicea, în comuna primarului Năfliu.
Florin MĂNOIU