Acasă Liga V 2008 – un nou început pentru Saldi Cernişoara

2008 – un nou început pentru Saldi Cernişoara

77
0

• baza sportivă este principala problemă a echipei

Rezultatele slabe din turul actualei ediţii de campionat (considerate chiar dezastruoase de către preşedintele Siliminel Diaconescu) şi nedisputarea unor meciuri a creat impresia că Saldi Cernişoara nu va mai avea forţa să termine actuala ediţie de campionat. Cei ce au gândit aşa au greşit pentru că nu au luat în calcul ambiţia şi forţa de revenire a conducerii clubului. Preşedintele Siliminel Diaconescu ne-a declarat recent că „vom continua competiţia şi vreau să redevenim echipa care lupta de la egal la egal cu ele mai bune formaţii din serie!”. La capitolul noutăţi în lot sunt deja doi jucători legitimaţi de Saldi Cernişoara, alţi trei urmând a fi încorporaţi în această iarnă. Aşadar se pare că problemele de efectiv pot fi rezolvate, iar preşedintele grupării spune că, în realitate, cea mai mare problemă o reprezintă baza sportivă.

„Am avut mereu promisiuni că se rezolvă, că terenul nu va mai putea fi retrocedat şi nu va fi altceva decât teren de fotbal. Atât timp cât nu este o certitudine, e greu să investim în modernizarea bazei sportive. Vrem să facem vestiare moderne, aţi văzut că avem şi o mini-tribună. Ar trebui să ni se spună clar, pentru că noi mai avem posibilitatea de a ne face un al teren de fotbal, chiar pe o suprafaţă mai mare ce se află în proprietatea mea, dar nu vreau să mă apuc de lucrări până nu ştiu ceva cert. Dacă acest teren pe care am jucat până acum rămâne bază sportivă, atunci vom continua modernizarea ei! Pentru echipa saldi Cernişoara, repet, singura problemă ar fi terenul de fotbal. În rest, de jucători, de bani şi de rezultate nu sunt probleme de nerezolvat!” – a spus preşedintele Siliminel Diaconescu.
În altă ordine de idei să spunem că patronii echipei de fotbal Saldi Cernişoara au păstrat tradiţia şi la sfârşitul anului trecut, oferind 150 de cadouri copiilor din Cernişoara şi nu numai lor. Despre această acţiune, Siliminel Diaconescu ne-a relatat: „Am păstrat obiceiul de a face pentru toţi copii de grădiniţă şi de şcoală pachete pe care Moş Crăciun le-a distribuit, am avut cadouri şi pentru cadrele didactice şi pentru alte persoane din localitate. Chiar şi jucătorilor de la echipa de fotbal am vrut să le oferim unele cadouri, dar ei n-au venit la acţiunea noastră. Am aflat că s-au întâlnit câţiva dintre ei într-un alt loc şi din cauza rezultatelor modeste din campionat le-a fost ruşine să vină. Eu i-aş fi iertat, de altfel am trecut deja peste eşecurile sportive de anul trecut şi acum aştept să-mi demonstreze în retur că au valoare!”
Florin MĂNOIU