Diverse

Lazăr, cel cu stea în frunte!

• în criză de publicitate pozitivă, şeful Comisiei de Disciplină se bagă singur în seamă

Într-un drept la replică primit pe adresa redacţiei, şeful Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea, Constantin Lazăr, a început să ia la rost publicaţia noastră, dar şi celălalt săptămânal de sport din Vâlcea, pentru faptul că acestea nu se mai opresc din acuzele la adresa activităţii tot mai „dificile” depuse în „slujba” fotbalului judeţean. Dincolo de faptul că nu am înţeles exact la care articole face referire (în fond acesta fiind şi rolul unui drept la replică), Lazăr şi-a permis să denigreze cele două publicaţii de sport din Vâlcea, acolo unde până nu demult „munca” îi era apreciată.

L-a acuzat pe Persu

Odată în plus, preşedintele Comisiei de Disciplină ne-a convins că – în conformitate cu o veche zicală – peştele de la cap se strică. În afirmaţiile pe care le face în respectivul „drept la replică”, Lazăr constată (culmea!) că a fost greşită intenţia lui Persu de a-i da afară pe actualii membri ai Comisiei de Disciplină. Asta deşi în interviul pe care l-a acordat publicaţiei noastre, fostul preşedinte al AJF a precizat că hotărârea de a demite Comisia de Disciplină era absolută necesară şi pe deplin justificată. Persu a taxat la vremea respectivă metodele oarecum ciudate cu care „staff-ul Lazăr” judeca şi a condamnat greşelile comise de membrii comisiei. În ciuda acestui lucru, Lazăr sare acum la gâtul lui Persu, preşedinte pe care îl acuză că a provocat o oarecare „criză de identitate” la nivelul Comisiei de Disciplină. „Atât eu, cât şi ceilalţi membri ai comisiei am plecat când nu s-a mai dorit colaborarea cu noi, fapt cerut de fostul preşedinte al AJF, domnul Persu, însă nu a durat mult şi AJF era în criză de autoritate în acest domeniu şi am fost solicitaţi să rezolvăm acest lucru”, se spune în „dreptul la replică” primit la redacţie din partea lui Constantin Lazăr. Incredibil, nu-i aşa?
Rechemat la „oaste” de „taliban”, Lazăr nu a stat prea mult pe gânduri şi a acceptat să revină acolo unde-i place cel mai mult. Iar printre „măsurile cele mai importante pentru îmbunătăţirea fotbalului judeţean” luate de „taliban”, în cârdăşie cu Lazăr, se numără şi tăinuirea cu bună ştiinţă a valorii amenzilor acordate de Comisia de Disciplină (că doar nu trebuie să ştie toată lumea câţi bani intră în contul AJF Vâlcea!). Altfel, în dese rânduri, deciziile Comisiei de Disciplină i-au contrariat pe reprezentanţii echipelor, care-au susţinut faptul că adesea nu s-a judecat cu aceeaşi măsură. Nu de puţine ori, Lazăr şi colegii săi au fost acuzaţi de imparţialitate faţă de unele echipe de către câţiva delegaţi.

Incompatibilitate sau nu?

În plus, chiar asupra preşedintelui Comisiei de Disciplină au planat unele suspiciuni, în special atunci când era vorba de decizii care priveau rivalele din campionat ale grupării Hidroelectra Rm. Vâlcea. „Lazăr este cu Hidroelectra”, au tunat contestatarii, iar pe undeva există totuşi un sâmbure de adevăr. Să uite oare preşedintele Comisiei de Disciplină că funcţia pe care-o ocupă acum în structurile AJF Vâlcea poate fi pe undeva incompatibilă cu statutul pe care-l are în cadrul Asociaţiei Sportive şi de Agrement Hidroelectra Rm. Vâlcea? „Numai proştii nu se prind de faptul că în ciuda diferenţei de denumire (n.r.: echipa de fotbal de Liga a IV-a se numeşte Asociaţia Sportivă Hidroelectra Rm. Vâlcea), Constantin Lazăr va fi mereu trup şi suflet lângă formaţia antrenată de Lucian Giurcă”, s-a exprimat ofuscat un delegat al unei grupări din Liga a IV-a, aflată anul trecut în luptă directă pentru primul loc cu Hidroelectra.
Tocmai de aceea, pentru a echilibra puţin lucrurile, dar şi pentru că – ei bine, în sfârşit, ne-am convins de asta! – Hidroelectra este o echipă mult prea importantă pentru o „fiţuică” precum ARENA, aşa cum a fost catalogată publicaţia noastră de către însuşi Constantin Lazăr, lăsăm locul celor de la Gazeta Sporturilor, ProSport sau mai ştim noi ce ziare dispuse să scrie în viitor despre această grupare. Stimaţi colegi de breaslă, luaţi act, cu Hidroelectra Rm. Vâlcea începe şi se sfârşeşte fotbalul! Vă rugăm tocmai de aceea să purcedeţi urgent la alocarea unor pagini speciale dedicate unor personaje precum Constantin Lazăr, Gheorghe Bucuroiu, etc.

Fotbalistul Lazăr de nicăieri!

Crezându-se „profet în ţara nimănui”, Lazăr şi-a arogat în continuare dreptul de a-i ataca pe ziariştii care nu-i sunt pe plac, acuzându-i că nu se pricep la fotbal şi că n-au dat niciodată cu piciorul în minge. Tocmai de aceea, pentru că probabil noi ne-am născut prea târziu pentru a-l prinde în perioada de geniu a vieţii sale, îl rugăm pe şeful Comisiei de Disciplină să ne spună şi nouă pe unde-a făcut carieră ca fotbalist, în ce cupă europeană a jucat şi la ce echipă de renume.

Funcţia de preşedinte, o pălărie prea mare pentru Pintilie
• „talibanul” nu se consideră vinovat pentru falimentul care paşte AJF Vâlcea

Că Pintilie nu are habar cum se conduce o instituţie de genul AJF Vâlcea nu mai e deloc o noutate. Dar, deşi e pe dinafară în ceea ce priveşte acest lucru, cum se spune, omul îşi permite să mai şi „semnalizeze”! Săptămâna trecută, chiar înainte de apariţia pe piaţă a publicaţiei ARENA, „talibanul” a putut să „explice” vâlcenilor – într-o emisiune televizată pe un canal local, că lucrurile stau cu totul altfel, că nu se poate spune că AJF-ul a intrat în faliment, dar că într-adevăr nu mai sunt bani. Păi, cum aşa?, nu e faliment, dar nu mai sunt bani?
În această privinţă, preşedintele nu a oferit nici o explicaţie vizavi de direcţia în care s-au scurs veniturile strânse în anul 2007. Ce a reieşit din monologul lui Pintilie nu este greu de ghicit. Aşa cum era de aşteptat, „talibanul” a aruncat vina într-o altă parte, pe bietele echipe, ai căror reprezentanţi au urmărit emisiunea respectivă şi ne-au contactat pentru a-şi exprima în continuare nemulţumirea vizavi de declaraţiile şefului AJF. Toţi aceştia au cerut demisia lui Pintilie. Din păcate, va fi greu de ajuns la un asemenea deznodământ, deoarece nimic nu-i mai stă în cale „talibanului”, omul căruia îi convine să se „bată” în continuare cu pumni în piept că e preşedintele ideal al AJF Vâlcea, deşi se vede de la o poştă că funcţia pe care-o ocupă este o pălărie prea mare pentru capul lui.

Cine e primul la bani?

Prezent la respectiva şedinţă video, secretarul general Daniel Demetrescu, i-a ţinut partea lui Pintilie, oferind un exemplu totuşi deloc conform cu realitatea de la Vâlcea. Păi bine domnilor, faptul că „Zăpadă” nu şi-a primit un barem de arbitraj la Liga I este cu totul altceva faţă de situaţia de la AJF. În fond, acolo este vorba de câteva zeci de milioane de lei, în timp ce la Vâlcea se plătesc doar câteva sute de mii. Bani care e greu de spus că nu se mai găsesc în conturile AJF-ului, în condiţiile în care, aşa cum s-a exprimat nu demult chiar fostul preşedinte Sergiu Zbârnea, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea rulează anual aproximativ 1 miliard de lei. Şi apropo domnule Pintilie, dumneavoastră, ca preşedinte, aveţi salariul achitat la zi, nu ca alţii, nu-i aşa? Ne îndoim că ar fi altfel, că doar nu s-a întors lumea cu fundul în sus.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button