Acasă Administratie Proiecte pe bandă rulantă la Galicea

Proiecte pe bandă rulantă la Galicea

81
0

• asfaltări, modernizarea şcolilor, canalizare, colectarea deşeurilor, sunt doar câteva dintre probleme rezolvate sau care urmează a fi de domeniul trecutului

Primarul Ion Năfliu şi viceprimarul Florea Udrea formează o adevărată echipă la Galicea. Graţie bunei înţelegeri dintre aceştia şi a proiectelor pe care le-au iniţiat împreună cetăţenii comunei se pot mândri că fac parte dintr-o localitate care nu peste foarte mult timp se va putea asemăna cu un oraş din punctul de vedere al condiţiilor create. Deocamdată au fost finalizate două dintre proiectele demarate de cei care conduc destinele locuitorilor din Galicea. Unul dintre acestea a vizat lucrările de asfaltare a mai mult de 2,5 kilometri de drum ce leagă satele Bratia Vale şi Cremenari, iar cel de-al doilea a avut ca scop crearea unor condiţii optime pentru tinerii care urmează cursurile de învăţământ la şcolile din localitate.

Astfel, patru dintre cele cinci şcoli existente au fost prinse în programul de reabilitare.    
Edilii comunei au ascultat cerinţele majorităţii şi pentru anul 2008 au în plan să rezolve şi problema canalizării. Deocamdată în contul primăriei au intrat banii pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru acest proiect, urmând ca în ultima decadă a anului viitor să fie alocate fonduri pe programul Phare 2005 şi pentru începerea lucrărilor propriu-zise. Primarul şi viceprimarul nu pierd, însă, timpul şi au în plan ca până atunci să mai aibă demarat un alt proiect, al „sistemului zonal pentru colectarea deşeurilor în comuna Galicea”, proiect ce va putea fi realizat prin fonduri Phare şi care se ridică undeva la mai mult de 650 de mii de euro. Totodată, printre lucrările de anvergură se numără şi modernizarea a 15 kilometri de drumuri săteşti şi comunale care se doresc a fi derulate în paralel cu amenajarea unui târg multianual. Comuna Galicea găzduieşte în fiecare an trei mari bâlciuri: de Florii, în duminica Tomii şi de sfântul Dumitru. Comercianţii nu aveau condiţii până acum, aşa că îşi expuneau mărfurile pe jos, de pe urma acestui lucru având de suferit şi cumpărătorii, în speţă şi locuitorii din Galicea. Date fiind acestea, conducerea comunei şi-a luat toate măsurile pentru ca în scurt timp comercianţii să nu mai fie nevoiţi să vină pregătiţi de acasă. Se vor amenaja nişte mese pentru aceste bâlciuri. De asemenea, pentru bunul mers al activităţii şi al rezolvării problemelor care apar frecvent va fi nevoie şi de achiziţionarea unor utilaje pentru perioada de iarnă şi nu numai.
În altă ordine de idei, se lucrează şi la proiectul unui nou sediu de primărie care ar putea fi realizat prin programul de dezvoltare al satului românesc. Primarul Năfliu, împreună cu viceprimarul Florea Udrea au în plan să se mute la casă nouă şi speră să obţină cei aproximativ 500 de mii de euro necesari pentru un nou sediu de primărie care va avea, probabil, şi o altă locaţie decât cea actuală, într-o zonă centrală a comunei.
Laurenţiu SIMA