Acasă Diverse România, învingătoare la Trofeul Carpaţi

România, învingătoare la Trofeul Carpaţi

83
0

• „tricolorele” au făcut ultimele repetiţii înaintea Mondialului care va începe la finele săptămânii

Fără faima de odinioară, în ciuda faptului că a adunat la start trei selecţionate care sunt calificate la Mondialul de handbal feminin care va începe la finele acestei săptămâni, ediţia din acest an a Trofeului Carpaţi a revenit, aşa cum era de aşteptat, naţionalei României. „Tricolorele” s-au impus fără drept de apel în toate cele trei partide jucate la Cluj-Napoca, gazda tradiţională a acestei competiţii, în perioada 23-25 noiembrie.

Trei victorii pentru fetele lui Tadici

În primul meci, disputat vineri, 23 noiembrie, România A a întâlnit România B, echipă alcătuită în grabă după retragerea selecţionatei statutului Congo (acolo unde Gheorghe Ionescu este antrenor principal). Un prilej mai bun nici că se putea pentru antrenorul Gheorghe Tadici, care-a dorit să vadă la lucru şi alte handbaliste din ţară care puteau fi convocate în lotul pentru Mondialele din Franţa. Prima echipă a ţării noastre a întâmpinat o rezistenţă acerbă din partea României B, acolo unde-a excelat în mod special Clara Vădineanu (6 goluri marcate), dar până la urmă favoritele s-au impus la final cu scorul de 27-24 (după 14-14 la pauză), care-au avut în Ionela Stanca (5 goluri) cea mai prolifică jucătoare.
Sâmbătă, 24 noiembrie, a urmat meciul cu echipa Croaţiei, de care „tricolorele” au dispus mult mai lejer, cu scorul de 35-24 (20-13), Valeria Beşe şi Cristina Neagu înscriind câte 6 goluri fiecare. În aceeaşi zi, în celălalt meci, România B a pierdut cu 20-25 (11-11) duelul cu Spania, din echipa noastră evidenţiindu-se Narcisa Lecuşanu (6 goluri).
Trofeul pus în joc de organizatori s-a jucat în ultima zi a competiţiei, duminică, 25 noiembrie, între România şi Spania, fiind adjudecat fără probleme de echipa noastră, cu 33-22 (13-9). În această partidă, cele mai multe goluri pentru echipa noastră au fost reuşite de Cristina Neagu (6), Adriana Olteanu (6) şi Ionela Stanca (5). În meciul pentru locurile 3-4, România B, cu Simona Gogârlă în prim-plan (8 goluri) a dispus de Croaţia cu 31-29 (14-13).
După Trofeul Carpaţi, „tricolorele” s-au cantonat la Bran-Moeciu, acolo unde şi-au încărcat în linişte bateriile pentru Mondialul care va demara la finele acestei săptămâni. Plecarea naţionalei spre Franţa este programată a avea loc vineri, 30 noiembrie.
NicolaeCIUCESCU

Trofeul Carpaţi / Cluj-Napoca, 23-25 noiembrie
Rezultate:
Vineri, 23 noiembrie
Croaţia – Spania   27-24
România A – România B  27-24
Sâmbata, 24  noiembrie
Spania – România B  25-20
România A – Croatia   35-24
Duminica, 25 noiembrie
Croatia – România B  29-31
România A – Spania    33-22