Administratie

Cămin de bătrâni în comuna Nicolae Bălcescu

Printre proiectele de seamă ale primarului Oprea Constantin se numără şi construirea unui cămin de bătrâni în satul Predeşti din comuna Nicolae Bălcescu, imobil ce, conform declaraţiilor primarului, va fi unul ultramodern, menit să creeze toate condiţiile necesare unei vieţi de calitate. Momentan, primarul ne-a anunţat că se lucrează la studiul de fezabilitate şi expertiză tehnică, iar lucrările propriu-zise vor fi demarate anul viitor, în luna martie. „Acest cămin va avea un număr de 22 de locuri, iar cei care doresc să beneficieze de un loc o vor face prin intermediul pensiei de care beneficiază. Pe lângă reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale din aproape toate satele aferente, ideea de a construi un cămin este una mai veche, ce până la urmă va fi pusă în practică.

Consider că este o formă de respect pe care o arătăm celor în vârstă, care nu au nici o rudă care să îi îngrijească. Toate condiţiile de care vor beneficia în această nouă casă  sunt de calitate şi sper ca cei bătrâni să apeleze la serviciile noastre, care vor fi, cu siguranţă, printre cele mai bune”, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu.
Pe ordinea de zi a primarului se mai află si o serie de proiecte menite să modernizeze căminele culturale din Rotărăşti şi Predeşti, modernizare care se va realiza prin fondurile PHARE procurate în anul 2005. De asemenea, unităţile de învăţământ din aceleaşi sate au fost modernizate, iar în momentul de faţă beneficiază de încălzire centrală, grupuri sanitare şi termopane noi. Lucrările la ambele şcoli s-au ridicat la suma de şase miliarde lei vechi.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button