Liga V

Prima Prundeni a câstigat la „masa verde” meciul cu AS Creteni

Dumitru Dobre de la Drăgăşani ne-a informat că

Prima Prundeni a câştigat la „masa verde” meciul cu AS Creţeni

 Înainte de toate trebuie să spunem că am fost surprinşi să constatăm nepăsarea unor oameni  din cadrul AJF Vâlcea după ce vreme de aproape două luni de zile în paginile publicaţiei noastre a fost inclus un clasament incomplet din Divizia Onoare. Nimeni nu a catadicsit să anunţe că un meci cu probleme, Prima Prundeni – AS Creţeni, întrerupt la pauză după câteva reprize de box între fotbalişti, a fost omologat cu scorul de 3-0 pentru gazde. Probabil că din acest motiv au apărut fel de fel de speculaţii, iar cei interesaţi au considerat că se încearcă muşamalizarea cazului. Mai mult, chiar la începutul săptămânii acesteia se ştia la AJF Vâlcea că meciul s-a omologat cu scorul de pe teren, 2-0, însă Dumitru Dobre, şeful subcomisiei de disciplină de la Drăgăşani, a lămurit lucrurile. „Meciul întrerupt a fost omologat cu scorul de 3-0 în favoarea echipei gazdă pentru că oaspeţii s-au retras de pe teren, mai exact au refuzat să intre să dispute şi repriza a doua. Nu este nimic adevărat cu privire la păstrarea rezultatului de pe teren. Regulamentul este clar, iar noi l-am aplicat cu stricteţe!” – a spus Dumitru Dobre. 
Popescu de la Zătreni crede că publicăm un clasament greşit
Domnule Redactor Şef,
Publicarea de către dumneavoastră a clasamentelor finale la sfârşitul turului Diviziei Onoare a creat pentru noi, conducătorii, jucătorii şi susţinătorii echipei Olteţul Zătreni, o mare dilemă şi anume cum că nu am fi liderii de drept ai seriei I şi că ar trebui să împărţim acest loc cu cei din Prundeni, socotindu-se şi faptul că în meciul direct noi am pierdut la Prundeni. În plus, din clasamentul dumneavoastră reiese că cei din Prundeni au un joc mai puţin decât noi, lucru neadevărat. Pornind de la ideea că presa trebuie să informeze cititorii săi în mod corect pentru a fi cât mai credibilă, venim cu unele completări pentru a da cititorului o ştire clară asupra clasamentului final. Astfel s-a confirmat de către AJF Vâlcea că rezultatul final al meciului din ultima etapă dintre AS Creţeni şi Prundeni s-a omologat cu rezultatul din teren, adică 2-1 pentru Creţeni, păstrându-se în felul acesta diferenţa de 3 puncte între primele două clasate. Mai trebuie adăugate unele corectări la golaverajul celor două echipe. Dacă luăm în calcul rezultatele publicate de dumneavoastră în ziar, rezultă astfel:
 

Olteţul Zătreni
4-0 Creţeni
8-1 Şuşani
5-0 Orleşti
4-1 Guşoeni
2-0 Măciuca
4-0 Lungeşti
4-2 Amărăşti
6-1 Ştefăneşti
1-0 Laloşu
3-2 Fîrtăţeşti
2-3 Prundeni
43-10 – golaveraj
Prundeni
4-2 Lungeşti
3-1 Amărăşti
2-1 Ştefăneşti
2-1 Laloşu
3-1 Şuşani
7-3 Orleşti
4-2 Guşoeni
2-0 Măciuca
3-2 Zătreni
1-2 Fîrtăţeşti
1-2 Creţeni 
32-17 – golaveraj
 
Linie de clasament:
1. Olteţul: 11-10-0-1  43-10            30p
2. Prima:  11-  9-0-2  32–17            27p
Şi pentru că suntem la corectarea unor greşeli mai trebuiesc revăzute golaverajele echipelor Şuşani şi Orleşti. În rest, totul este OK. Tot din ziarul dumneavoastră au reieşit următoarele:
Şuşani
3-0 Fîrtăţeşti
3-0 Ştefăneşti
3-1 Laloşu
1-8 Zătreni
3-4 Creţeni
0-3 Orleşti
5-6 Guşoeni
0-3 Măciuca
1-3 Prundeni
0-4 Lungeşti
1-5 Amărăşti
20-37 – golaveraj
 
Orleşti
3-0 Şuşani
2-0 Creţeni
0-3 Laloşu
2-4 Fîrtăţeşti
0-5 Zătreni
1-3 Guşoeni
1-4 Măciuca
3-7 Prundeni
1-3 Lungeşti
0-9 Amărăşti
0-3 Ştefăneşti
13-41 golaveraj
Linie de clasament
10. Şuşani:            11-3-0-8      20-37
12. Orleşti:            11-2-0-9      13-41

Notă: Prin victoria obţinută de Creţeni contra celor din Prundeni, aceştia urcă pe locul 4 şi se modifică ierarhia clasamentului. AS Creţeni are victorie directă asupra Lungeştilor.
Vă mulţumesc anticipat,

Gheorghe Popescu

 

Rezultatele sunt eronate!

Domnul Popescu de la Zătreni spune în materialul de mai sus, publicat întocmai pentru că nu dorim să cenzurăm pe nimeni, că în calculele domniei sale a luat de bune rezultatele publicate în ARENA. Nu este adevărat! De exemplu, la cronica partidei publicată de noi sub semnătura lui Sandu Şocu, în ediţia din 1 noiembrie 2005 (pag. 10 – „Secundele fatale ale finalului de primă repriză”) este precizat clar scorul la care s-a întrerupt meciul: 2-0 pentru Prima Prundeni. Nu ştim de unde a scos domnul Popescu acel 2-1 pentru AS Creţeni! Probabil din dorinţa sa, ca suporter pătimaş al liderului Olteţul Zătreni, de a vedea o înfrângere în plus în contul echipei Prima Prundeni. Ori, având drept dovadă această eroare pe care o face domnul Popescu (voit sau involuntar), ne permitem în continuare să nu avem încredere în rezultatele, liniile de clasament sau scorurile prezentate de domnia sa. Şi, pentru că nici noi nu suntem fără greşeală, considerăm că este normal să luăm de bune clasamentele pe care ni le pune la dispoziţie secretariatul AJF Vâlcea. Dacă noi sau cititorii noştri avem dovezi că aceste clasamente sunt eronate, sesizăm AJF-ul să facă rectificările de rigoare. Deocamdată nu este cazul. Încheiem prin a-i preciza domnului Popescu faptul că în decursul campionatului sau la final nu se ţine cont în stabilirea clasamentului de rezultatele directe înregistrate între două echipe atunci când acestea sunt la egalitate de puncte, ci doar golaverajul contează, iar rezultatele directe sunt luate în considerare atunci când este vorba de efectuarea unei departajări în privinţa stabilirii echipei campioane sau a echipelor retrogradate. Cu alte cuvinte, acum Olteţul Zătreni este campioană de toamnă pentru că este vorba de un titlu onorific. Dacă la final se menţine egalitatea la puncte, atunci da, departajarea s-ar face în baza rezultatelor directe dintre Prima şi Olteţul, nu după golaveraj.    (Florin MĂNOIU)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button