Acasă Liga Nationala Andrei Luca – sotul Stelutei – a fost instalat în locul lui...

Andrei Luca – sotul Stelutei – a fost instalat în locul lui Ghita

360
0

Un preşedinte nou la secţia de handbal de la CS Oltchim

 

Andrei Luca – soţul Steluţei – a fost instalat în locul lui Ghiţă

 Noul an a adus cu el şi o schimbare semnificativă în conducerea Clubului Sportiv Oltchim Rm. Vâlcea. De marţi, 3 ianuarie, noul preşedinte al secţiei de handbal este Andrei Luca, soţul vicecampioanei mondiale Steluţa Luca, nimeni alta decât căpitanul echipei naţionale a României. Noutatea a fost anunţată pe site-ul oficial al CS Oltchim din aceeaşi zi, pentru ca, la conferinţa de presă de miercuri, 4 ianuarie, preşedintele clubului vâlcean, Ioan Gavrilescu, să confirme această numire. „Vechiul preşedinte al secţiei, Adrian Ghiţă, a fost numit consilier al directorului de dezvoltare şi investiţii de la SC Oltchim SA. Situaţie în care Ghiţă şi-a prezentat demisia de la club, pentru că nu se putea ocupa în acelaşi timp de cele două funcţii. Am considerat atunci că persoana cea mai nimerită pentru a-i lua locul să fie cineva tânăr, în speţă Andrei Luca, soţul fostei noastre jucătoare Steluţa Luca. A contat în luarea hotărârii noastre şi faptul că acesta şi-a creat, cât timp a fost prin străinătate, o imagine diferită despre handbal şi-a observat ce înseamnă sportul de performanţă! Dar şi faptul că este soţul unei jucătoare care, aproape 10 ani, între februarie 1993 şi iunie 2002, a apărat cu cinste culorile clubului nostru. Nu am avut până acum un post de preşedinte cu normă întreagă, dar de-acum încolo vom avea. Luca reprezintă de acum persoana care va coordona şi va răspunde parţial de activitatea secţiei de handbal. Totodată, el este şi noul purtător de cuvânt al secţiei de handbal. Poate să vă ofere detalii despre orice problemă pe care-o aveţi în ceea ce priveşte echipa de handbal. În plus, pentru exercitarea funcţiei, Andrei Luca a hotărât să rămână în România. Repet, este un om tânăr, care-n mod normal ar trebui să aducă un suflu nou în club”, a mărturisit Ioan Gavrilescu.

Gavrilescu: „Văd în Andrei Luca un om capabil să-mi ia locul!”

Încă din primele zile ale sale la club, Nicoale Luca a şi fost pus serios la muncă de preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu. „I-am trasat ca sarcină primordială ca-n două săptămâni să ne prezinte o strategie, despre cum vede el o revigorare a handbalului vâlcean, atât la nivelul echipei propriu-zise, cât şi la nivelul conducerii clubului şi-a secţiei. Dacă e băiat inteligent – să fure de la mine ce e bine – atunci are şanse să urce mai sus. Dacă, nu va rămâne doar preşedinte al secţiei, dar oricum şi acest lucru e bun pentru el. Eu personal, văd în el, într-o jumătate de an, un an sau mai mult, un om capabil să-mi ia locul”, a spus Gavrilescu, care-a recunoscut apoi că îşi pune mari speranţe că Luca va reuşi s-o convingă pe soţia sa, Steluţa, să revină cât mai curând la Vâlcea!

Totul are aşadar un singur scop: revenirea Oltchim-ului pe culmi, aşa cum precizează şi preşedintele vâlcean: „Deocamdată, în acest sezon, ne dorim câştigarea campionatului, a Cupei României şi un parcurs cât mai lung în Cupa EHF. Dar, pentru Oltchim, câştigarea campionatului e prioritară. Pentru că ar fi păcat să jucăm din vară, după ce vom face transferuri importante, cu atâtea handbaliste mari, în altă cupă europeană decât în Liga Campionilor!”

Andrei Luca: „Îmi doresc ca echipa Oltchim să redevină un nume important în Europa!”

Primele cuvinte adresate de Andrei Luca presei vâlcene după numirea de săptămâna trecută au fost edificatoare pentru intenţiile cu care acesta a pornit la drum. „Practic, propunerea de la lucra la HC Oltchim a venit de puţine zile, astfel că nu pot să vă ofer deocamdată o părere precisă despre munca mea de aici. Scopul meu e însă unul singur: îmi doresc ca echipa Oltchim să redevină un nume important în Europa!”

(Nicolae CIUCESCU)