Acasă Liga Nationala Rulmentul – Oltchim sau înfruntarea „granzilor”

Rulmentul – Oltchim sau înfruntarea „granzilor”

255
0

Mai sunt … 8 zile până la … cutremur! 

Rulmentul – Oltchim sau înfruntarea „granzilor”

  Rulmentul Braşov şi Oltchim Rm. Vâlcea sunt la momentul actual cele mai potente grupări din prima ligă de handbal feminin. Bineînţeles că şi lupta pentru cucerirea titlului naţional tot între aceste echipe se duce, chiar dacă unii spun că şi Silcotub-ul mai are un cuvânt greu de spus (sigur că are, pentru că în funcţie de rezultatele pe care fetele lui Tadici le vor înregistra cu Rulmentul sau Oltchim se va cunoaşte şi noua echipă campioană a ţării!). Tocmai de aceea, un meci Rulmentul – Oltchim reprezintă astăzi un adevărat… cutremur. Ambele formaţii au jucat de fiecare dată până acum cu gândul la cealaltă, dar se apropie iată şi ziua confruntării directe. Care va avea loc la Braşov, miercuri, 18 ianuarie, de la ora 18.00. Mai sunt aşadar doar opt zile până la derby-ul Ligii Naţionale. Timp suficient pentru a face o primă trecere în revistă a evenimentului.

Rulmentul şi Oltchim au păşit cu dreptul în 2006

În precedenta rundă a Ligii Naţionale, cele două grupări ce se vor înfrunta miercuri la Braşov s-au impus în faţa adversarelor întâlnite. Rulmentul a câştigat la Dunărea Brăila cu 25-14 (12-11), iar Oltchim-ul a trecut de „U” Jolidon Cluj-Napoca în Sala „Traian” cu 29-24 (15-13). În partida de la Brăila, cele mai multe goluri pentru braşovence au fost reuşite de Mihaela Urcan (7).

Braşovencele au rămas în fruntea Ligii Naţionale

Echipa feminină de handbal Rulmentul Braşov a rămas aşadar liderul Ligii Naţionale după disputarea primului meci din 2006. Patronul şi sponsorul echipei Rulmentul Braşov, vâlceanul Doru Florescu, directorul general al renumitei firme de salubritate URBAN, s-a arătat mulţumit de recentele performanţe ale handbalistelor sale şi a menţionat că seria reuşitelor echipei pregătite de Mariana Târcă reprezintă doar debutul unei serii lungi de succese. 

Surorile Ţăcălie au fost dorite şi la Vâlcea şi la Braşov

Rivalitatea apărută în ultimii doi ani de zile între Rulmentul şi Oltchim a dat naştere unor dispute interesante şi pe piaţa transferurilor între cele două grupări. Acest lucru s-a simţit încă de la nivelul junioarelor, ambele formaţii dorind să le transfere în toamna trecută pe talentatele surori Ţăcălie. Tinerele handbaliste au ajuns până la urmă la Rm. Vâlcea.

Merg suporteri vâlceni la Braşov?

Anul trecut, atât Rulmentul Braşov, prin directorul SC Urban SA, Theodor Florescu – sponsorul principal al echipei ardelene – cât şi HC Oltchim, au asigurat unei părţi consistente a suporterilor vâlceni deplasarea cu două microbuze la Sf. Gheorghe, localitatea unde s-a desfăşurat meciul direct din sezonul precedent. Rămâne de văzut dacă situaţia se va repeta şi-n acest an. (Nicolae CIUCESCU)