Acasă Liga Nationala Oltchim e deja campion

Oltchim e deja campion

98
0

 „Oltchim e deja campion”

• La finalul turului, patronul Rulmentului, vâlceanul Teodor Florescu, investitorul anului 2006 în sportul românesc recunoaÅŸte supremaÅ£ia Oltchimului ÅŸi ÅŸi-a schimbat în bine părerea despre antrenorul Tadici

Desemnat de cotidianul Prosport ca fiind investitorul anului 2006 în extrafotbal, patronul SC Urban SA, Teodor Florescu lămureÅŸte câteva din necunoscutele din sportul vâlcean. Florescu sprijină financiar divizionara B de fotbal CSM, divizionara A de baschet CET Govora ÅŸi echipa de volei CNMB. Pe plan naÅ£ional, vâlceanul Teodor Florescu investeÅŸte sume imense la echipa de handbal Rulmentul BraÅŸov ÅŸi divizionara B CS Otopeni.

• Vă aÅŸteptaÅ£i să fiÅ£i recunoscut ca investitorul anului?

Teodor Florescu: Da, iubesc mult sportul în general, am investit mult ÅŸi mă bucur că meritele mi-au fost recunoscute. Chiar am avut ceva emoÅ£ii când am văzut 10 televiziuni, 50 de aparate foto iar Gigi Becali m-a stropit cu ÅŸampanie.

• Se zvonea că nu veÅ£i mai investi la CSM alături de Primărie….

Teodor Florescu: Sunt acÅ£ionar minoritar la CSM, am 21% din acÅ£iunile clubului ÅŸi voi continua să investesc în Zăvoi. FotbaliÅŸtii ÅŸi suporterii nu au nicio vină pentru ceea ce se întâmplă, problemele noastre cu Primăria Râmnicului. Cât timp primarul nu a putut fi alături de echipă, eu am însufleÅ£it puÅ£in CSM-ul. Echipa era demoralizată de acele eÅŸecuri, am fost o mamă bună pentru toÅ£i, bine că echipa ÅŸi-a revenit. Acum, că edilul a revenit la Primărie, m-am mai retras puÅ£in din Zăvoi. De al începutul acestui sezon am investit deja 3 miliarde ROL, iar până la finalul turului voi mai contribui cu încă 3 miliarde ROL.

• PuteÅ£i face o comparaÅ£ie între fraÅ£ii Costel ÅŸi Marian Pană? Îi ÅŸtiÅ£i bine pe ambii….

Teodor Florescu: O eventuală comparaţie o va face doar rezultatele lor.

• La handbal, Oltchim are deja patru puncte avans faţă de echipa d-voastră, Rulmentul. Mai speraÅ£i la titlu?

Teodor Florescu: InvestiÅ£iile făcute de Oltchim în vară ÅŸi-au spus cuvântul. Oltchim este acum o echipă redutabilă nu numai pe plan naÅ£ional, ci ÅŸi internaÅ£ional. Sper ca în scurt timp, după ce vom mai investi ÅŸi noi la Rulmentul, să redevenim echipe de valori apropiate, nu cum s-a întâmplat la meciul din turul campionatului, de la Rm. Vâlcea, când diferenÅ£a a fost evidentă. Rulmentul nu a avut cea mai reuÅŸită campanie de achiziÅ£ii, acesta-i adevărul. Nu mai avem ÅŸanse la titlu, acum obiectivele noastre sunt finala Cupei EHF, locul 2 în campionat ÅŸi câÅŸtigarea Cupei României.

• Va câÅŸtiga Oltchim Cupa Cupelor?

Teodor Florescu: Ar fi o pierdere să nu câÅŸtige Cupa Cupelor. Vâlcea are acum o echipă valoroasă, peste nivelul Cupei Cupelor. Practic, Oltchim este echipa naÅ£ională a României, care este vicecampioană mondială.

• SpuneaÅ£i că Tadici nu este un antrenor valoros. Mai credeÅ£i asta?

Teodor Florescu: Ca antrenor sunt acum convins că Tadici are valoare.Ca om, însă nu prea sunt convins…

• RegretaÅ£i că nu aÅ£i luat în vară vreuna din jucătoarele aduse în vară la Vâlcea?

Teodor Florescu: Nu privim niciodată înapoi, ce a fost, a trecut. Sigur însă că mi-am dorit unele din handbalistele care în cele din urmă au preferat Vâlcea. Acum, însă, Rulmentul este un club profesionist, pe acÅ£iuni, Urbanul are 80%. Primarul BraÅŸovului, George Scripcaru este preÅŸedintele Consiliului de AdministraÅ£i, iar Sorin Târcă este ÅŸeful secÅ£iei de handbal.

• De ce v-aÅ£i dat demisia din Consiliul de AdministraÅ£ie al FRH?

Teodor Florescu: Demisia mea este una temporară, la viitoarele alegeri voi candida din nou, ca reprezentant al unor asociaÅ£ii sportive, nu ca sponsor. Am demisionat din cauza atitudinii ÅŸefilor FRH, nu vreau să fiu părtaÅŸ la decăderea handbalului. În plus, părerea mea nu conta, membrii Consiliului de AdministraÅ£ie vin ÅŸi votează cu lecÅ£ia învăţată dinainte. La meciul de la Deva, am fost furat pe faţă de arbitrii, cum nu mi s-a întâmplat niciodată.

VorbeaÅ£i odată de o echipă a Vâlcii sponsorizată de Oltchim ÅŸi Urban….

Teodor Florescu: Niciodată să nu spui nu dinainte….Dacă va fi vreodată nevoie, voi pune ÅŸi eu umărul la menÅ£inerea handbalului vâlcean la o ÅŸtachetă înaltă a performanÅ£ei. Suntem vâlceni ÅŸi până la urmă, tot acasă ne întoarcem.

Adi Georgescu