Acasă Alte sporturi Cei mai buni sportivi ai Valcii din 2006 au fost premiaÅ£i

Cei mai buni sportivi ai Valcii din 2006 au fost premiaţi

97
0

Cei mai buni sportivi ai Vâlcii din 2006 au fost premiaÅ£i

* pentru al doilea an consecutiv, karateka Marian Totelecan a urcat pe primul loc în top

Sala de protocol din Polivalentă a găzduit săptămâna trecută evenimentul anului în sportul vâlcean. Premierea celor mai buni 10 sportivi ai anului 2006 a adus la un loc toată crema sportului vâlcean. Antrenori ÅŸi sportivi, cu toÅ£ii s-au bucurat de atenÅ£ia DSJ Vâlcea ÅŸi de cea a autorităţilor locale. AÅŸa cum era normal, în calitate de invitaÅ£i speciali, la această festivitate de premiere au participat Mircia Gutău, primarul Râmnicului ÅŸi Radu Renga, subprefect al judeÅ£ului Vâlcea.

Totelecan, pentru a doua oară

Karateka Marian Totelecan, legitimat la CS Chimia, a fost ÅŸi-n acest an desemnat cel mai bun sportiv al judeÅ£ului. Printre performanÅ£ele notabile care l-au propulsat pe Totelecan în frunte se numără ÅŸi titlul de vicecampion mondial cucerit cu echipa naÅ£ională a României. Pe locul secund în top s-a clasat Paul Dinu, un alt karateka care-a avut succese deosebite în 2006. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de atletul Åžtefan Pătru, câÅŸtigătorul din urmă cu doi ani al locului 1.

Premii pe măsură pentru performeri

Primăria Râmnicului a fost ÅŸi-n acest an principalul sponsor al Galei Sportului Vâlcean. Performerii judeÅ£ului din anul care tocmai se încheie au beneficiat de premii substanÅ£iale din partea autorităţilor locale. Astfel, în total, pentru aceste eveniment s-a cheltuit suma de 180 de milioane de lei vechi din fondurile Primăriei Râmnicului. Cei 10 sportivi care au urcat în topul finalului de an au fost răsplătiÅ£i cum se cuvine. Pentru locul 1 s-a acordat un premiu de 10 milioane de lei, iar următorii trei clasaÅ£i au primit câte 9, 8 ÅŸi respectiv 7 milioane de lei. Pentru locurile 5-10 nu au mai existat diferenÅ£e în privinÅ£a sumelor alocate, sportivii respectivi încasând în plic câte 6 milioane de lei fiecare. Antrenorii celor mai buni 10 sportivi vâlceni din acest an au fost de asemenea răsplătiÅ£i cu câte 5 milioane de lei fiecare. În plus, au mai fost acordate câte 10 milioane de lei pentru fiecare dintre cele patru handbaliste premiate de DSJ, SteluÅ£a Luca, Valentina Ardean, Roxana Gheorghe ÅŸi Adina MeiroÅŸu, dar ÅŸi pentru antrenorul Gheorghe Tadici. Pentru a cinsti activitatea depusă de-a lungul timpului în slujba sportului vâlcean, DSJ ÅŸi Primăria Râmnicului le-au oferit câte 5 milioane de lei ÅŸi veteranilor. La sfârÅŸitul evenimentului, toÅ£i cei prezenÅ£i la festivitatea de premiere, sportivi, antrenori ÅŸi oficiali, au primit câte un dar simbolic din partea Primăriei, câte un pachet cu cadouri de sărbători. Imediat după premiere, participanÅ£ii au fost invitaÅ£i la Restaurantul OK din zona Nord.

Conducătorii de cluburi nu au fost uitaţi

În afara premiilor acordate celor mai valoroÅŸi sportivi, DSJ Vâlcea a oferit câte o diplomă de excelenţă ÅŸi conducătorilor de cluburi, fără implicarea cărora probabil că performanÅ£ele nu ar fi fost la fel de mari. Directorul Adrian Comănescu i-a recompensat simbolic pe Dumitru Drăguţă (CS Chimia), Ioan Gavrilescu (CS Oltchim), Cătălin Pană (Colegiul NaÅ£ional „Mircel cel Bătrân”), Mihaela TruÅŸcă (CSÅž Rm. Vâlcea), Mariana Georgescu (IÅžJ Vâlcea), Constantin Teofilescu (Åžcoala Generală „Tudor Vladimirescu” Drăgăşani), Dorin Vlad (CS CET Govora), Alin Trandafir (CSM Rm. Vâlcea), Ioan Florescu (Grupul Åžcolar Energetic), Nicu Enache (Protectchim) ÅŸi Mihai Diculoiu (FC Oltchim).

Topul celor mai buni sportivi din 2006
1. Marian Totelecan (Chimia, karate)
2. Paul Dinu (Chimia, karate)
3. Ştefan Pătru (Drăgăşani, atletism)
4. Elisa Mureanu (Chimia, haltere)
5. Daniela Tănase (Oltchim, scrimă)
6. Ştefan Garoafă (Chimia, haltere)
7. Anda Matei (Chimia, haltere)
8. Mihail Safta (Ioniţă Club, karate)
9. Alexandru Diaconu (Oltchim, scrimă)
10. Valentina Delion (Chimia, atletism)